Дали не сбърках с него?

• 6 234
  • 103
  •   1
Отговори
# 75
Да, ако се разбират двамата, искат да са заедно, ще може да се случи разговора. Нужна е гъвкавост и от двамата обаче.

# 76
Да, ама не ми звучат като хора, които се разбират и искат да са заедно. Та той не иска да прекарва време даже с детето си.

# 77
Ей така като прочета....ма перфектен бил, ма после какво ли му е станало..
Хората са казали-никакво семейство не сте, ако не сте изяли незнамсиколко торби сол. А то не семейство, ми чак деца зараждахме на хора, които грам не познаваме.

Скрит текст:
Коя е кака Даскалка?

# 78
Нормално е да се променят нещата, когато вече има дете. "Нормативна криза" му се казва. Но се преминава през нея, ако не се справят, семейсвото се разделя. И така до следващата, и следващата...

# 79
Имал "ценности", че мама и тати са му казали, че трябва да се ожени и да има 2 деца, стандартен модел семейство.
Като иска да е с приятели, да си живее отделно.
Авторката, ако го е изгонила, браво, но не ми се вярва.

# 80
Ако на някой индивид му е нужен разговор, че да му се обясни, че на Коледа хората си стоят при семействата... Еле пък младо семейство, с бебе... Трудно, колко да е трудно... Само за някакви инфантили е непосилно да поемат отговорността да са родители. С ММ ни се „отели вола” последната година и половина покрай родителството, ама нито аз,  нито той сме ходили на дискотека по Коледа... Първо дете ни е, желано, ММ от ден 1 сменя памперси, преоблича, готви... Не съм го и молила даже, сам има ЖЕЛАНИЕ... Да ми е жив и здрав, че като гледам какви идиоти има...

# 81
Бий му шута!

п.с. А, прощавай, авторке, това беше за съседната тема.
п.п.с. Пак сбърках, за по-съседната беше.
п.п.п.с. Абе карай да върви! Да се чете - за всички теми Simple Smile

# 82
  • София
Оххх, за съжаление един мъж си проличава що за стока е, едва когато се роди бебето. Твърде късно за съжаление. Защото те всички много, ама много искат да имат дете от любимата жена, кълнат се как ще са й винаги подкрепа и опора, как ще помагат във всичко, когато се появи малкото човече и т.н. И хоп - бебето е факт, а на мъжа много бързо му омръзва да се занимава с него. Рязко осъзнава, че живота му вече не е същия, както преди, че не може да излиза с приятели, когато му щукне, че не няма свободата, която цял живот е имал и се започва с проблемите
Единствения съвет, който мога да ти дам е да не раждаш повече деца на този мъж. Според това, което си написала не мисля, че ще изкарате още дълго с този начин на живот, който мъжа ти иска да води, а при евентуална раздяла ще ти е много по-лесно да продължиш живота си с едно дете, отколкото с две. И във финансов, и в личен план. Млада си, така че има време. Просто не се дозакопавай сама. Ако пък с времето вземе, че се кротне и си поеме отговорностите, като баща /много, много рядко се случва, но понякога се случва/, то тогава вече може да помислиш и за второ. Но на този етап те съветвам отговора ти по темата да бъде твърдо "НЕ"!

# 83
Ако чак след добиване на бебе им проличава на мъжете що за стока са, закъсали сме го яко. Ако трябва да разчитаме и само на думи и обещания - също.

# 84
Ако чак след добиване на бебе им проличава на мъжете що за стока са, закъсали сме го яко. Ако трябва да разчитаме и само на думи и обещания - също.
И как да го познаеш по отрано? Ето при мен МП е наравно с мен във домашната работа, но как да съм сигурна, че ще е така и при бебе? Говорили сме и всичко обещава, но...
Наскоро бяхме при едни познати, имат бебе на 4 месеца. Ми на мъжа му правят вечеринки с приятели да играят игри. Не че не си гледа детето, но... Жена му го беше в потрес, че ще трябва да е сама с бебето.

# 85
То и на много жени като родят им идва нанагорно и им се иска да си правят вечеринки, ама стискат зъби , подтискат си поривите за свобода и независимост и си гледат детето щото няма начин. Е, има такива, дето впрягат всички налични баби и роднини от женски пол " да помагат" пък те хукват по моловете и кафетата още на 20 тия ден след раждането.
Тегаво е не само за мъжа, на жените също им е трудно, майка не се става само с акта  раждане, майчинския инстинкт не се отключва веднага и от само себе си. За мен, изхождайки от моя опит, родителството не се случва от веднъж, нужно е много търпение и компромиси , за да се премине през този критичен момент - раждането на дете. Въобще не е цветя и рози, а си е трънлив път направо и истинско изпитание за двойката.

# 86
Тук не става въпрос дали е лесно. То е ясно, че не е. Става въпрос как да се разбере предварително дали мъжа ще е активен с бебето или ще гледа да се измуши. То е ясно, че всеки иска да е лесно ако може.

# 87
  • София
Тук не става въпрос дали е лесно. То е ясно, че не е. Става въпрос как да се разбере предварително дали мъжа ще е активен с бебето или ще гледа да се измуши. То е ясно, че всеки иска да е лесно ако може.
Като му се набюлдава цялостното поведение и харатер. Често има много червени лампи, понякога фарове, но влюбената жена или не ги вижда или виждайки ги, ги пренебрегва защото още е прекалено вклюбена, за да мисли трезво и в перспектива. А понякока жената създава дете без да мисли за това детете, с човек когото почти не позава. Напоследък имаше няколко теми тук на такива забременели на 1-ви - 3ти месец от запознанстово им, ама той бил много мил за тези 2 седмици откакто се запознали, пък после след раждането се променил - ами не, не се е променил, просто за 2 дена няма как да опознаеш човек.

# 88
Няма как да се разбере предварително. Докато не ти дойде до главата няма как да знаеш как ще реагира. Е , има разни червени лампи и сигнали  ,от които да си направиш изводи,но  ако си на 35+ години и си минал през няколко кофти житейски ситуации тогава ще ги забележиш. На 20+ години нямаш достатъчно житейски опит да отсееш зърното от плявата. А и съветите на близките не се вземат много много под внимание на тая възраст. Докато сам не си очукаш главата няма как да се научиш.

# 89
Ще внеса елемент на изненада Simple Smile Първият ми мъж къпеше децата като бебета всяка вечер, возеше ги по паркове и детски градини. Занимавал се е много с първите ни две деца. След като третото се роди, човекът изживя пълна промяна, метна се на йога и "духовни висоти" и с третото не се е занимавал въобще. Та и такива случаи има... може с първото да е екстра, а при второто да изчезне образно казано и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт