Звънкат коледни звънчета и ДЕКЕМВРИйски бебешки гласчета! 🔔🎅👼

• 18 509
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Беарче,благодаря за новата тема Simple Smile
На мен докато ми остане време да влезна във форума,вие сте изписали цели 7 страници от новата тема 😁
Поне успях да ви изчета докато храних малкия.
Пожелавам Ви лек и успешен ден!

# 106
Femme, аз се цедя, но не достига и събирам в хладилника в едно шишенце. Давам АМ, после кърма, гледам да редува. Слагах и на гърда. Засукваше само лявата, дясната не успяваше да захапе. Сега се цедя основно. Интересно че от лявата кърмата намаля, а от дясната е повече. Колкото толкова. Иначе хапвам овесени ядки всеки ден, пия чая на Хип, опитвам се и много вода да пия.

# 107
Femme, а защо не наобратно? Първо да суче, а после да цедиш? Аз с цедене до никъде не стигам Sad не мога да събера кой знае колко...

# 108
Рамзес, защото понеже се роди с по-ниско тегло и засукваше, но нямаше достатъчно сила и се уморяваше и почнахме с шише да се храним, но си я слагах и да суче за да не се откаже от гърдата. И така си и остана. Пробвала съм и само да я кърмя и тя си суче дълго време, изморява се, заспива и след 1 час пак е гладна. Опитвам се да и дам шишето след това ама толкова дълбоко спи, че е мисията невъзможна. Grinning С педиатърката решихме по-добре да си остане така както си е свикнала с разликата, че сега се цедя и и давам кърма, а не АМ както в болницата.
Иначе и аз пия чай на Хип ама като че ли не виждам кой знае какъв ефект може би трябва да хапвам повечко, а нямам много време.

Последна редакция: нд, 29 дек 2019, 15:42 от *Femme*

# 109
Ох, при мен е другия проблем. Вчера пих бая течности - сокове, вода, чай и през нощта имах мляко да накърмя всички бебета в темата 🤣 моето не може да смогне. Ама ме мързеше да цедя и реших да й давам по-често днес. Да видим дали ще има ефект или пак ще вадя Помпата...

# 110
  • Sofia
В книгата пишеше, че кърмените изяждат по 90-100 мл на хранене, а след 2-рия месец вдигат с около 10%, т.е. Няма съпоставка с АМ. С баткото цедях близо 6 месеца, включително цедене в болница, операции и т.н. Значи може! За количеството ви препоръчвам много течности. Аз също пия чая на Хип, но файда не виждам.
Всеки ден на кърма си е плюс за детето. Дали от гърда, дали шише и тн, това вече е въпрос на удобство.
При нас днес е тегаво. Аз съм болна, малчо е нервен и не спи добре, чудя се утре сама с  двамата дали ще оцелея без психически травми до вечерта...

# 111
Аз ям сурови ядки и много се увеличава количеството. Усещам си по гърдите. Основно орехи и бадеми.

Последна редакция: нд, 29 дек 2019, 18:25 от Nedavl

# 112
Забравих да се похваля, че е качила общо към 700 гр за тези 21 дни вкъщи. Казаха че е много добре.
Обаче педиатърката чу някакъв шум на сърцето 😢 уж не било притеснително, ама аз си се притесних. Ще ходим на кардиолог след Нова година. Имате ли препоръки за някой добър?
И  залепи пъпчето в крайна сметка. Сгъна го някак и то хлътна. Каза 2 седмици така да стои, с водоустойчива лепенка.

# 113
Лани, аз по принцип пия доста течности. Поне 2л вода си изпивам на ден, отделно сокове, чайове. Не знам може и да е временно явление.
Супрема, ние сме почти на месец в момента изяжда около 120-130мл кърма. Нямам идея много ли е, малко ли е изцяло от нея се водя. Бързо да се оправяш и да оздравееш.
Nedavl, не съм пробвала с ядки, но въпреки, че не съм им голям почитател ще пробвам. Сега ММ ми купи кисело мляко и ще го нападам. Grinning
Благодаря ви за съветите момичета! Heart

# 114
Момичета, весели празници! Много здраве и късмет! Честито на родилите майчета - много да ви радват бебоците! Heart

Ние сме вече 2 седмица вкъщи, нагаждаме се все още. С кърменето не ни се получи...толкова бях настроена и исках да кърмя. Толкова ми е гадно да му давам това АМ..
  Както бях споменала, той беше свикнал на шише от интензивното, още след селциото, цедях и му носех, по 60 мл на цедене и в момента, в който го изписаха, той не умее да засуче, свикнал на шишето, отделно имал къса юздичка, заради която също суче трудно. Слагах протектори, сучеше по лесно с тях, но заспивашр на 3-4 минута, съответно не наддаваше добре. При цедене с помпата едва събиеах 20 мл, как да го храня по тоя начин, та явно комбинацията от стрес и това, че бебо не суче ефективно. Минахме на АМ - аптамил комфорт, в началото акаше доста пъти на ден, от 4 дни ни хванаха колики явно - пръцкане, свиване, къркорене на черва, оня ден на прегледа в Селена, педиатърката каза, че бебетата на АМ акали по малко, притиснително било ако няма ако до 48 часа. Но аз мисля, че това го мъчи, че не може да се изходи и за това се свива.
  Давах лефакс, но се притесних да не би от него да се запече, че нали казват, че предизвиквал запек, та свга давам линекс бейби и био амика.

Има ли някоя на аптамил да забелязва промяна в броя изхождания, имам и хип ха чудех се да пробвам с него освен ли.

Взех една електрическа помпа на медела, цедя с нея, но не съм много постоянна, тъй като или се занимавам с бебо, или стерилизирам и мия шишета.
  Събирам едва по 30 мл на цедене, пия чай пт копър, пия сокове от морков, ям ядки и няма промяна. Понякога слагам и бебо да посуче.

Мислите ли, че ако цедя през 3 часа и се поуспокоя има надежда да тръгне кърмата? Препоръчаха ми и хранителна добавка лактил ( с копър и анасон ).

Сори за дългия пост. Целувки Heart Eyes

# 115
  • Sofia
Аз ям сорови ядки и много се увеличава количеството. Усещам си по гърдите. Основно орехи и бадеми.

+ 1! Да, аз ям чат-пат сурово кашу.
Фам, количеството  е супер! Аз се съм явам моето жълтурче да ги стига.

Лана, браво за наддаването! Дано и ние се похвалим с подобно в края на седмицата! За кардиолог съм водила баткото поради шум при д-р Румен Маринов в Катдиологията, сега май и в Надежда преглежда. Има подход, доволна бях. Често се случва и се израства.  Успех!

Последна редакция: нд, 29 дек 2019, 16:47 от Suprema

# 116

Супрема, ние сме почти на месец в момента изяжда около 120-130мл кърма. Нямам идея много ли е, малко ли е изцяло от нея се водя.

Фем, според мен това количество е добре за тази възраст, но твоя педиатър ще ти каже най-добре.

С храненето аз процедирам по следния начин - при всяка възможност цедя, като гледам да е на макс 3 часа, ако може.

Моят беб е на 21 дена. Понякога изцеждам 120 мл, понякога - по 60, всеки път различно, всеки ден различно. Каквото изцедя пакетирам в пликове за еднократна употреба (ползвам тези на cangaroo за 13.99 лв и съм доволна) и в хладилника. Като се събуди - слагам или плика директно (ако има поне 90 мл) в купичка с гореша вода от чешмата, или наливам в шишето му около 90 мл и докато го преобуя и му кажа "здравей", манджата е готова. Капкам капките за колики и го храня. Понякога изпива 60-70 мл, засега много рядко всичките 90 мл, при това с пауза от половин час. Това ме кара да си мисля, че каквото му давам, е достатъчно. После спи повече от 2 чааа - друг маркер, че се е нахранил. (ако спи по 1 час и се събужда, значи детето е гладно).

Пробвам го да суче поне веднъж на ден, днес седя цал половин час, което е рекорд за него. Не го юркам, ако се изнерви - веднага го махам от гърдата - не искам да я асоциира с нещо неприятно. Преди да го сложа на гърда, изцеждам малко с помпата, за да оформя зърното и да запази формата си по-дълго време. А и така мирише на храна Simple Smile имам 6 чувство че скоро ще премине изцяло на гърда, но както дойде.

# 117
  • Sofia
Момичета, весели празници! Много здраве и късмет! Честито на родилите майчета - много да ви радват бебоците! Heart

Ние сме вече 2 седмица вкъщи, нагаждаме се все още. С кърменето не ни се получи...толкова бях настроена и исках да кърмя. Толкова ми е гадно да му давам това АМ..
  Както бях споменала, той беше свикнал на шише от интензивното, още след селциото, цедях и му носех, по 60 мл на цедене и в момента, в който го изписах...

Мислите ли, че ако цедя през 3 часа и се поуспокоя има надежда да тръгне кърмата? Препоръчаха ми и хранителна добавка лактил ( с копър и анасон ).

Сори за дългия пост. Целувки Heart Eyes

Да, с цедене на 3часа включително през нощта и слагане на гърда ще стимулираш, но иска време, няма да стане за ден два. Сминдухът има ефект да увеличава кърмата, но нямам лични наблюдения.

# 118
Привет,мамчета Simple Smile

Пиете ли някакви витаминки за имунната система? През бременността пиех Биозин мама ама малко скъпички идват. Ще се радвам да споделите опит. Също така всеки ден ли къпете бебетата?

# 119
Ами ние къпем бебко всеки ден във ваничката, харесва му.
  Моето бебче много плаче, като го събличам, за да сменим памперса, нормално ли е, вашите как са

Момичета, вие будите ли бебето, като дойде да кажем часът за хранене, аз храня през 3 часа, преди го будех, а и той сякаш си се будеше типно тогава, тия дни заради газовете/коликите си изфуби всякакъв режим, бодува, заспива доста след хранене, та гледам да не го будя, но трябваше да яде в 5, а спи още и не знам, ни да го будя, ни да не го, за да не си губи хранения.

Също исках да ви питам: вие преди или след хранене сменяте памперс? Аз пробвах преди хранене, но той става доста раздразнителен, тъй като е гладен, а след храненр, трябва да изчаквам известно време, докато се оригне и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт