Заедно заради децата

• 21 567
  • 514
  •   1
Отговори
# 405
Различна е фазата на живота и възрастта на децата.

Освен това не виждам как й изпиват енергията: ходи си на работа, не е вързана с бебета вече, най-трудното откъм груба сила вече е минало. Тя има повече опции. Аз преди 10 години по време на развода бях в доста по-кофти положение - в началото на работния си живот, с малко дете почти бебе. А тя вече може да си закъснява от работа, да си измисля ангажименти, ако ще - да се държи ужасно, белким той я зареже, не е нито зависима, нито

А и аз самата бях готова да стоя, докато детето стане на 18 като опция Б, но се появиха някои знаци, че направо става опасно да стоя в тоя брак. В смисъл, че мъж с 2 висши прояви достатъчно тъпота, че за малко да ни затрие с колата и реших да бягам, преди да има шанс да повтори опита. Реши, че ще кара в сняг, щото е супер важно да се ходи при мама и за няколко секунди разлика сега щяха да ми разлепват некролозите за 10-годишнина.

A със сегашния мъж сме се разбрали нещата да са цивилизовани и ако някой много го стегне шапката, да иде да поработи в чужбина или нещо друго, но не да почваме от нулата.

# 406
Сега се сещам за друг пример от близкото ми обкръжение.
Бащата работеше в чужбина и се връщаше приходящо за месец-два в България.
Майката гледаше практически сама детето им с активната помощ от баба от ранната му детска възраст. Оправна и организирана жена, силна, сама се справя с всичко, дори няма нужда от парите на мъжа си, защото печели достатъчно.
Бащата напредна доста, имаше възможност за висока позиция и трябваше да поработи само още няколко години, за да се пенсионира с европейска пенсия и вече да си гледа живота на една сравнително не много късна възраст.
Тогава обаче детето стана на 14 и се започна малък ад в семейството - бягане от училище и от дома, кражби, забърка се с банди, прибираха го от полицията. Майката се видя в чудо и се наложи бащата да се прибере, за да си озапти детето. Всичките му планове заминаха, но успя. Никога повече не успя да се върне на предишните позиции обаче. Сега работи в България за посредствена заплата и ще взема мизерна пенсия. Отрочето изкласи междувременно, тръгна на работа, има постоянна връзка, въобще нещата се нормализираха.

Не е в интерес нито на авторката, нито на децата й, ако тя системно руши авторитета на баща им в тяхно присъствие и го хока като малко дете.

Последна редакция: пн, 30 дек 2019, 14:18 от Анонимен

# 407
Аз прочетох някои по-стари постове на авторката и честно казано виждам светлина в тунела.
Тя пише, че осъзнава грешката си, че не го е дпуснала да помага с децата, докато са били малки. Но той е искал, това е много важно. И баби, и лели не е допускала да и помагат с близнаците. Според мен не е твърде късно, да му каже, че той трябва да се включва активно в отглеждането на тези две момчета.
Пише също, че като го помоли да свърши нещо в домакинството, той го прави. Дразни се, че не се сеща сам. Ами много мъже и жени са така. Просто не им пука, че живеят в кочина, добре им е, защо да се товарят със задачи. Разбирам я, че е натоварващо да раздаваш задачки все едно мъжът е хлапе, но може да направи списък и да го залепи на хладилника - "Твоите задачки са - боклук, прахосмукчка в този ден..." . Така ще си спести натоварването около това да менажира всичко.

Напълно я разбирам, че като се е преборила с излишните килограми, иска да се почувства отново красива и желана жена. Не разбирам защо в някои постове това се коментира осъдително и подигравателно едва ли не. Според мен точно това и трябва - малко флирт, интересни хора, разбира се без да хлътва. Просто да и се повдигне самочувствието като жена, а не да се чувства като самотна майка на 3 деца, натоварена с всички досадни задачки и отговорности.

# 408
Че кой е против това тя да има някакви отношения за самочувствие?
Сирената е дала конкретни насоки.
Но защо горкият човек ще бъде натирен сега, а не като беше с 45+ кг?
Това не е честно.

# 409
Че кой е против това тя да има някакви отношения за самочувствие?
Сирената е дала конкретни насоки.
Но защо горкият човек ще бъде натирен сега, а не като беше с 45+ кг?
Това не е честно.
Аз изобщо не мисля за "горкия човек" , а за децата. Статистиките показват кои са по-успешните деца - тези на разведените родители, или тези, израснали в сигурност и семейна среда.
Какво значи "честно" ? Тя го е носила на гърба си , това честно ли е ?
Или логиката е, че щом той я е търпял с излишни килограми, тя трябва да не го изоставя ни-ко-га?
Не разбирам. Hands V  Той също е можел да я напусне, да и изневери, но е останал с нея по собствено желание. Може и да му е била удобна.

# 410
Той също е можел да я напусне, да и изневери, но е останал с нея по собствено желание. Може и да му е била удобна.
Колкото и да му е била удобна, повечето мъже биха си намерили поне странични забавления на негово място. Жената не дотам хубавелка, все заета, хока го и не му се възхищава, децата - с проблеми. И не си представям мъж да си даде всичките пари на жена си, освен ако не е изцяло неин и на семейството. Битово го е носила на гърба си, но изглежда по нейна инициатива, което сега отчита като грешка.

# 411
Не съм чел всички мнения, но само си представям ако мъж напише аналогична тема като на авторката:
Жена с образование и добра професия, прилично печелеща, жилищно осигурена.. И мъж със средно образование, посредствена професия и заплата. Който обаче няма други сериозни прегрешения. Не я бие, не изневерява, не пие и т.н. Проблемът: тя вече не го обича.
Тоест, напише "жена ми няма големи недостатъци, гледаме две деца и не се караме, но аз имам хубава професия и изкарвам много пари, а тя не. Не я обичам вече, да се развеждам ли"
Олеле майко. Представям си епитетите, които този мъж би чул тук по свой адрес.
Феминистките се бориха толкова години и ореваха света как жените били изкарвали по-малко пари, и ето на, постигнаха целта си и сега много жени изкарват повече. Но пък забелязаха, че им е трудно да обичат мъже, които изкарват по-малко пари. Давайте да връщаме старото положение тогава - когато мъжете изкарваха повече пари, а жените им пак ги харчеха от тяхно име, така и вълкът сит, и агнето цяло - или?

# 412
Аз се разведох с три деца, само едното беше в "опасната" възраст и нещата излязоха тотално извън контрол. Ако имаше каквато и да е възможност да избегна развода, щях да го направя... Това, което мен ме крепеше е, че нямаше никакъв друг вариант и просто нямаме друг път. Иначе не знам как бихс е чувствала.

# 413
Едно време децата са били стегнати от здравата хватка на борбата за оцеляване не са имали време да мислят за глупости, а и не е имало толкова изкушения. Плюс това са ги женели рано, без да ги питат. Затова и не го е имало тоя феномен "тежък пубертет".
Сега сме демократични, не прилагаме насилие, време и възможности за щуротии бол. И докато "намерят себе си" може да натворят много от тях. И го правят - голяма част.

# 414
Chris, ако към описанието ти се добавят двата най-съществени елемента - не пипа нищо вкъщи и не обръща никакво внимание на децата, гарантирам ти, че реакциите, и то от жени, ще са много по-остри, отколкото към господина в тази тема. Не виждаш ли, че преобладаващите съвети са да си го търпи?
Бианка, твоето субективно усещане е било, че няма друг начин. Много жени в твоята ситуация нямаше да се разведат и даже щяха да успеят някакси да се нагодят и самоубедят, че да останат е по-разумният избор, вкл. заради децата. Аз на твое място щях да се разведа, но нямаше да се оженя повторно при тия проблеми с детето, независимо колко щях да нараня себе си и новия човек и дали решението ми щеше да помогне да задържа сина си при себе си. Просто сме различни хора.

Последна редакция: пн, 30 дек 2019, 14:51 от TafTaf

# 415
Аз не вярвам, че мъж, който си дава заплатата на жена си, не пипва съвсем нищо вкъщи, нито си говори с децата. Не вечерят ли поне заедно, да си размнят някоя дума?

# 416
A дори най-големият български мачо и диванен картоф ходи да хвърля боклука, то това е традиция.

# 417
  • София
Ами ако, ами ако...Ами ако децата НЕ карат тежък пубертет?
И с какво един баща е повече от една майка, ако изключим физическата сила? Сякаш майката не може да им спре джобните или да ги накаже, ако сгафят.

# 418
Майката може да е всичко, но няма как да е баща. Тоест както вече писах - да покаже на детето-момче бъдещето като мъж. Ако ще - като външен вид. Мама брада не си пуска.

Вече все по-рядко има вълци, само че всички овчари държат куче. Уж нищо не прави - но като има куче, овцете били по-спокойни.

Освен това едно дете може да не кара видимо тежък пубертет и пак да си завъди в главата невероятни неща, които да му пречат после. Може просто да се подтисне тихичко и ако мама е трактор, който преорава всичко, може изобщо да не забележи, че нещо не е наред.

# 419
  • София
Щото татко веднага ще забележи как детето се е подтиснало. Хайде не нам

Общи условия

Активация на акаунт