ДЕКЕМВРИйските хлапета лазят смело по паркета

• 11 194
  • 280
  •   1
Отговори
# 105
по-късно ще св включа по-подробно, но сега исках да споделя това:

http://www.youtube.com/watch?v=S6MTj8xdjio&mode=related& … ch=rachel%20brice

с вас, или поне тези от вас, които харесват танците  Mr. Green

# 106
  • Бг-мама
Включвам се само да споделя нещо не бях писала да не кажете че само се оплаквам - на Валко хемоглобина на 6 месеца му беше 93 и се бях изпотрепала от притиснение пи цял месец желязо и сега вече му е 128 та само исках да се похваля нали казахме че в тази тема само хубави неща ще пишем. newsm44 newsm44

# 107
Хайде и ние да се отчетм.
Сияна от два-три дни е нетърпима - кисела, квичи, заспива трудно и не й се яде (но това последното си е перманентно де). Вчера направо едва се съдржах да не я напердаша  Embarassed Съжалявам че си го помислям дори, но нервите ми не издържат. По цял ден иска да я нося на ръце, оставя ли я или дори само да доближа да я сложа на леглото или в кошарата и ревва. Таквоз чудо не ми беше идвало до главата, ама ето и това стана.
Хотмаме - толкова си ми дигнала акциите, че са засрамих  Blush Но съм ти много благодарна за добрите думи и комплиментите. Напоследък самочувствието ми е градус под нулата. Не помня от кога не съм се поглеждала - ни грим имам време да слагам, ни епилатор скоро съм виждала (карам с бръсначката за по-бързо уж  Embarassed ). Ами вие - успявате ли да се поддържате?
По отношение на гърнето - нямаме и незнам кога ще купя и ще я пробвам. В момента това ми е последната грижа. Все някога ще се научи  Crossing Arms .
Чашката, за която говорш Вики - ние имаме само накрайник, който се слага вместо биберон към шишетата които ползваме, но Сияна не го харесва  Naughty Само го дъвче и това е. За сметка на това добре пие от обикновена чаша и аз въобще не съм се запритеснявала. В кайна сметка тия чаши са до време. Иначе много съм харесала от този тип магическите чаши на авент. Ама 14-15 лв за такова нещо не ми се дава, особено ако няма да се ползва.
Пюретата - напоследък не ще въобще - нито ситни, нито по-едри. Набляга на млякото. Само плодовите пюрета похапва понякога, но не много често. Сигурно е от зъбите - в момента горните два растат - единия проби де, нали писах, но другия я мъчи. А каква гледка е - направо ужас. Венеца се цепва и се образува нещо като дупка преди зъба да избие  #Crazy Как няма да я боли. То аз се ужасявам, че тя дето го преживява милата, голямо изпитание си е.
Вики много съжалявам за падането на Елла. Пу да му се не види - исках снимки и на получих ги, ама детето пострада. Вече за никакви снимки няма да настоявам  Sad
Галакси - чудесно изглеждаш по бански - само така  Party
Зехова - браво за вече високия хемоглобин.
Абе Елс, нещо се губи  newsm78

# 108
Ето ме! Ама не остава време и затова зачезнах. Откакто Стени се изправя вече няма спокойствие за мен. Смъкнахме нивата на всички кошари, но пак си е опасен. На всичкото отгоре взе да се буди посред нощите с намерение да си играе с мен и някои дни ходя като зомби.
Ох, едвам оживяваме в тая жега, незнам вие как я карате, ама това вече се не трае! Хубавата новина е - ЩЕ ХОДИМ НА МОРЕ! За 3-4 дни ще бъде, но все пак е нещо, нали?! Много се радвам!
Дани, и аз се присъединявам към комплиментите за външния ти вид! Само един съвет - не си режи косата, по-дълга ти е по-хубава! А зъбите са ни общ проблем. И аз носих шини едно време, ама пак са ми криви. Много важно обаче, научих се да не ми пука. А за поддържането - трудна работа! Два месеца не се бях боядисвала, ходих като чучело, ама какво да се прави?! За епилатор време намирам, защото Стени заспива на звука му.
Вики, а теб защо те е срам да ни се представиш в цялата си прелест, та само тази малка снимчица си пуснала? Я бързо давай още!
Галче, комплименти и за теб! Да видим аз как ще изглеждам на снимки от морето като имам още няколко кг за сваляне.
Лилит, и аз съм фенка на танците! Тенк ю за линка!
Ланг май ме пита за количката. Да, и нашата е Чиполино Маргарита, но още удържа фронта!
Гърне нямаме и незнам дали скоро ще вземам, защото Стени най-обича да ака по време на ядене.
Ами вече изключих какво още имаше да пиша... отивам да спя...

# 109
  • Бг-мама

Я сега да видим дали съм се справила
Благодаря ти Хотмама справих се със снимката

Последна редакция: чт, 03 авг 2006, 15:46 от Zechova

# 110
Здравейте и от нас!
Позагубихме се малко, защото докато бяхме в Пловдив само четях, но време не остана за писане!
С Калина сме добре. Тя, както и вашите бебоци, вече се изправя сама, и се опитва да пристъпва, докато се държи. Това много ме радва, но просто нямам нито минута покой с нея, постоянно си набелязва някакви цели, които преследва и все успява да достигне, или с пълзене, или с крепене и пристъпване! Няма време нито да сготвя, нито да наведа порядък! Като я сложа в столчето за хранене, или в количката настава революция, защото няма как да стои права! Mr. Green
За гърнето още не съм я пробвала, но и това ще стане.
Зъби нови няма! Laughing
Вики, добре че си я хванала нарвеме Елла, да не се удари по-лошо, иначе снимката с кучето е много хубава!
Мами от София, кои от вас ще идват в събота, и къде ще се видим, за да не се изпозагубим в навалицата (ако въобще има навалица)! Thinking
Ето я е Калина с голяма част от поникналите зъби!

Eee, Елси, тъкмо за теб и Къдрокосчето щях да питам, докато видя че и ти си писала! Laughing
Галче, изглеждаш перфектно!
Честито на всички пораснали бебоци!
Да са ни живи и здрави! Ето ги на - вече са на 8 месеца! Скоро на годинка, и много от нас ще се върнат на работа...
В тази връзка, понеже не успях да изчета всичко - Лилит, какво стана с детегледачката - успя ли да намериш?
Засега толкова! Като изчета всичко ще се включа пак!
Поздрави!  bouquet

# 111
здравейте мами, ето ни за по-подробнбо

по повод 8-мия месец на малкия звяр черпя виртуално  beer beer3 beer2 - мисля, че са добре за жегата и също така и тези, че без сладичко не може  Mr. Green newsm38 newsm38 newsm38

за събота - аз съм първа писта! предлагам да се срещнем в 10:45 на пилоните пред ндк. ако успея ще измайсторя лозунг мами декември 2005 и ще го опна, да се вижда отдалече  Mr. Green

къде се загубиха цветето и яни? вече ми липсват

за чуждите езици - много е добре да се говори на децата и на друг език, научават го "в крачка" и имат един език преднина в живота. на адата й говорих на италиански, обаче реших за малко да поспра, докато се понаучи на коя дума какво значи.
за гърнето - ние имаме, но още не я слагам. като я видя, че се напъва я взимам на ръце и я изаквам така над мивката/т6оалетната/ваната, ако сме в къщи, а като сме на село - на тревата  Shocked. понякога малко след ядене я хващам на ръце и се опитвам да я изпишкам, но до сега само 5 или 6 пъти съм успявала да нацеля момента за мамите на момиченца и гърнетата - без да ви хвърлям в бесни тревоги искам само да ви напомня, че момиченцата имат много по-къс уретер от момченцата (каналчето, което свързва пикочния мехур с изходния отвор) и следователно много по-лесно бих а могли да получат пикочна инфекция в следствие развъдени в памперсите бацили. за това, колкото по-бързо едно момиченце свикне да пишка само, толкова по-добре. вече съм чела лекция са миенето и зехтина и си ч спестявам (нали няма да съм аз ако от време на врме не дръпна една от мойте тиради)

снимките по бански - малии галакси, мацка, страшна си!!! аз посмъртно не бих могла нито да обуя половинки, нито да се покажа пред хора. целия ми корем е нацепен като стар човал, а по задника и бедрата още имам дебело и целулит. а ужким играя гимнастика, внимавам какво ям и т.н.

кандински - е един от любимите ми художници - никого не нужен факт  Wink
хотмаме - наистина ще те водя по изложби като си дойдеш  Crazy

правде - жестока е калината, да ти е жива и здрава.

детегледачка - резултат 0, но в събота имаме среща с една потенциална

вики - не се притеснявай, малките са гумени, именно защото много падат и са винаги с главата напред. и ние вече падаме много, и обикновено като оставям адриана сама я обграждам с възглавници. елла повече се е стреснала отколкото я е заболяло, но ти май повече и от нея  Sick

нашите постижения  - не се изправяме, не лазим, не пълзим, нямаме зъби, не пием от чаша, не ядем с лъжица, не пляскаме с ръце, не правим боц и казваме мама, само и единствено, когато искаме нещо и то СЕГА ВЕДНАГА. в общи линии прави каквото си иска и когато си иска, а когато се опитам да я науча на нещо ново, което според нея явно е загуба на време почва едно цупене и едно НИЕНИЕНИЕЕЕЕ, че чак свят ми се завива. научи се да се върти (най-накрая) от гръб по корем, но не и обратното, включително се е научила да спи по корем - досущ като голям човек. казва мама, тата, дада, нене, баба, айде и еейййй - само когато си иска, почти никога не повтаря след мен. мноооого рядко, като си играе и мина покрай нея ми казва мама (аз естествено се нааквам от кеф  Crazy),  докато седи седнала подскач много смешно и така се придвижва напред, понякога подкача и после се изстрелва и протегнати напред ръце, пльосва се по корем и почва да се хили.докато я държа под мишниците подскача на корема ми или на краката ми, но сложа ли я да седне вой на недоволство.

ох, стига че попрекалих

цунки & гунки

p.s. забравих да кажа, че стани е жесток, прилича на много по-голямо дете, както и че много се радвам за елси, че ще ходи на море (ако няма рима - ущипи ма)

# 112
  • Бг-мама
Нещо за жегите от мен току що го направих по рецептата на сладката Хапка

Да ви е сладко .Много добър десерт за жегите.

# 113
Малеее тази Калина ми скри шайбата с тия зъбки  #Crazy Сладурче  Hug Правде искам да питам - на Сияна първите два долни зъба изникнаха като беше на 5 месеца и не са пораснали много още, при вас така ли е? Имам предвид растат ли бавно?  newsm78
Елси, Стени е страхотен на снимката изправен  Heart Eyes Браво на момъка bouquet \Много се радвам,
че ще ходите на море   bouquet . И много благодаря за комплиментите  Heart Eyes
Зехова - мерси за виртуалната почерпка (ама да ти кажа под секрет - хич не ща да е само виртуална Outta Joint ) Страхотно изглеждаш на снимката с двамата малчугани  Hug Малчото не изглежда въобще малък и слаб. А пък колко е висоооооооок

Последна редакция: пт, 04 авг 2006, 08:35 от Dani_na_Sisi

# 114
Ей,мацки големи комплименти ми дръпнахте  Joy Да,долу-горе се харесвам,но чак пък страхотна и страшна  hahaha Все пак много ви благодаря   bouquet Честно казано не съм направила и едно упражнение откакто съм родила.Явно резултата е от дългооооото ми вървене по байрите.
Правде,Елс съчувствам ви защото при нас е същото.Нямам грам спокойствие,нито време да чистя,готвя и т.н Това дребното ми спира тока с нейното стоене права,не иска играчки,столче,нищо не иска освен да е права и да гледа наоколо.Всичко щеше да е ок,ако имах и домашна помощница  hahaha
Има ли и други дребни,който не пълзят? Ние го правим само назад,но напред не и не.
Всички снимки който сте качили на дечицата са суперски.Калина е направо фаворитка-зъборана.Докато я стигнем.......
Зехова,направо ми се прияде от десерта ти.Я дай бързо линк да видя как се прави  Naughty После и аз ще ви напиша един десерт,супер бърз и лесен,без печене.
Къдрокоске,как сте бе мила?
Елс,я бързо споделяй къде ще сте на море и кога.
Ние заминаваме на 07.08(Понеделник)
за десет дни,но нещо не съм на кеф.Нали ще сме без моята любов,та много не ми се ходи. А и аз необичам да се пека като гущер,час-два и ми е писнало   Crazy
Приятен ден   bouquet   bouquet   bouquet

# 115
Добрутро и от мен. То малко на обед е тръгнало, но....

За събота и ние ще дойдем, 10.45 на пилоните е чудесно. Понеже не се познаваме -синя количка, пише Маргарита отпред и туфлек, който я бута отзад.

Никсънът полегна и набързо да обобщя. Гърне - седи, ако давам играчки и  седя до него да си играем.
Лазене - силно казано, защото дупето  все нагоре.
Седене - стабилно.
Стоене и пристъпяне от крак на крак - поцял ден.
Говорни възможности - бла, бля, дя, гя и подобни.
Други - не.

С други думи - лично време, сведено до 2ч през деня, докато спи и разбира се нощта е моя, но понеже не съм в категорията "Усърдни", чакам да изобретят бяла техника дето сама си работи, без да и напомняш дори Simple Smile

Айде, бягам да видим каква ще я свърша днес.
Поздрави

# 116
Охо, виждам тането е тук - отчитай се моля как сте и що сте! Grinning

Правде - исках да ти кажа колко сте сладки на снимката от кърмене конкурса и също да ви сваля шапка за  _колко са вече???_ зъбите!!! Пупу, Калинка малинка зъболинка!

Елс - УРАААААА, айде мама на почивка с бебенце! Браво, да отдъхнеш хубаво!

Мишелин, успешен ремонт!!! Много е хубаво на чистичко!

Зехова, страшна мацка си! Много ми харесвате с мъненките мъжлета! А и десерти правиш...

Мимиска, що се хилиш ма булка на Вики:)? Не е лесна таз работа. На мен баща ми ми се подигравам като кажа "ще ти се обадя обратно", ама според мен е правилно, а?

Галакси - ами аз съм малко смахната като стане дума за чисто и подредено (от малка де, май така съм родена?!), та по необясним за мен начин дневно успявам да постигна прибиране, пране, гладене, миене, игра с Рада по общо 1-2 часа, разходка с Рада по 3-5 часа, някоя гимнастика .5-1 час, зяпане по интернет по 1 час, готвене 1 час (ама лятото сме 80% от вечерите на салата, хляб и сирене). Вечер обикновено заспивам пред телевизора (случвало ми се да заспя докато вечерям с несдъвкана хапка в устата?!?!) Аз нали съм като теб с "косичник" дето майка ми, лека й пръст, му викаше, та не си правя нищо специално на косата, подстригвам я 2-3 годишно, не я боядисвам и това ми пести време. Косматостите оправям с епилатор веднъж седмично, ноктите си оправям 2-3 месечно, грим си слагам може би един път на седмица (ама то при мен значи спирала и червило Wink ) Просто не си поставям цели и не се бия по главата, ами го карам на момента и така като не се панирам всичко се нарежда само Mr. Green За морето те разбирам, ама е хубаво, малко на ветрец и йодни пари:)

Гърнета - В момента чета книгата на Супер Детегледачката, има едно шоу Супернани, която е с невероятни способности за озаптяване и възпитаване на деца. Тази жена, която от 15 години само това прави (сега е към 35-40) твърди, че до 2 години децата нямат контрол над ходенето по нужда и слагането на гърне става лесно и успешно буквално за броени дни, ако се изчака до момента, в който са готови. Както на вас вярвам (Лилит кажи ми моля за миенето и зехтина. Аз съм за за изложбите:)! А и Рада много обича тва гадно ниеениениее и също бъбууу, бъбууу с кривнати надолу устни), така и на нея вярвам и мисля да изчакаме поне до годинка преди опитите...

Физически постижения, Дунда се върти от гръб на корем и обратно от 5-6 седмици насам, спи по корем от тогава, едва сега има леко наченки на пролазване, от 1-2 седмици сяда сама и е адски горда Laughing , ако й подадеш ръце тя протяга ръчички, гепва те и се изправя на крака, ама те са като макарони и се лашка само, успява да изпадне от нейния гумен кръг много супешно (намерих я под канапето вчера мучаща и объркана, буквално за секунди се шмугна там!) Все още се носим на кенгуруто - майко мила ви казвам тез нейните 8 кила и кусур ша ни скършат с таткото, той адски обича да я носи, ама има два проблема - той е клечо без мускули и му тежи и освен това тя го рита в прозводителните депа Joy )

Хранене - вече всичко е намачкано, а не мляно. сама си дърпа лъжицата и си бърка с нея в носа и ушите. От една седмица се научи да хване нещо мъничко (хлебче, плод) и си го слага в устата, ама го поставя пред нея и после бута с лапичка да влезе. Добавихме обезсолено сирене, варен жълтък, овесени ядки. Спанак с ориз яде, та ушите й пукат! Понякога я пробвам и със супа и става!

Утре,  да се наснимате и да сложите репортаж! Ей, да не се излгагате като кифладжии, моля да си правите купон и от наше име! А който е в София последната седмица на август и иска да се видим, пишете на ЛС да си хванем дирите!

Добра новина - мъжо е повишен! Не знам в какво, ама се кетри по корпоративните стълби. Вчера ми заяви, че иска на 40 да вземе една година отпуска и аз да храня семейството??? Вашите също ли са такива лунатици:)? А също съм предупредена, че на 50 ще си вземе любовница на 25 (особено след гледането на Гейшата)..Как да кажа - заблудена душа... Става на 32 на 11 август, да видим колко ще му дърпаме ушите:) Ето черпня на корем Tada Tada  party023 cheers Wine Glass

а ето я рада преди вчерния тоалет вчера и тази сутрин

цунки от нас

# 117
Хотмаме, разкажи тоя виц на твоя мъж - "Един мъж на петдесетата си годишнина седи в скъп ресторант с жена си и размишлява:
- Ех, жена, едно време нямах работа, живеехме в едностаен апартамент, спяхме на единично легло, гледахме чернобял ТВ, но пък ти беше на 25! А сега си имам бизнес за милиони, живеем в дизайнерска къща в скъп квартал, спим на дизайнерска спалня, гледаме 65-инчов плазмен ТВ, обаче пък ти си на 50.
А жена му му отговаря:
- Нямаш проблем съпруже! Намери си 25-годишна любовница и бъде сигурен, че аз ще се погрижа да нямаш работа, да живееш в едностаен, да спиш на единично легло и да гледаш чернобял ТВ!" Joy
Мисля, че ще размисли за това с любовницата! hahaha
А на морето ние ще бъдем "младоженци", без детето  Wink!

Галче, на 9-ти отиваме в Приморско. Ти къде ще бъдеш? Аз пък много си падам по морето, цял ден кисна на плажа (на сянка, разбира се, че ставам много черна иначе).

И сега, ако още се чудите къде изчезвам понякога, ето вижте с какво се занимавам -

Просто работя звероукротител!

Последна редакция: пт, 04 авг 2006, 14:52 от els

# 118
  • В центъра на Вселената...
Божеееее, Елси, ама ти си имаш голям гимнастик.С какво го харните това момче??? JoyИ как се е набрал само на последната снимка.И коланите не го спират.Станимирчо май много си харесва количката.Той още малко и ще проходи... Очите ти трябва да са на четири.Нашия пиклЬо даже не иска на Д-то да седи, все се катурва.Кашкавал и половина.
А, да-смених си ника.Вече не съм бгбубу Laughing
Хотмаме Рада е бонбон.
Калина колко зъбки имаааа... Ние сме с два.Бая зор ни дадоха  #Crazy

# 119
Елс, това направо не е истина  #Crazy #Crazy #Crazy Гледам и не вярвам на очите си  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт