Емоционален манипулатор

• 22 432
  • 412
  •   1
Отговори
# 225
...  И да, съществуват и други видове насилие от физическото и не по-малко страшни при това.  Включително и това когато човека е един за пред хората и живее за пред хората и друг в къщи. Или за едни и същи неща веднъж ги представя по един начин, в друг момент го представя точно обратното... И...Докато на човек не му се случи на него, не вярва.. От личен опит го казвам... Мен ме и удрят, и лъжат,  и използват,  и обвиняват и ме наричат с какви ли не обидни думи, скубят ме,  като с роб буквално и тн... И чувам пред мен как се подиграват с хората, надменно, а в същото време им иска мнение или ги кара нещо да му направят, или с някой говори за някой и после веднага обратното с другия за другия...

# 226
  • София /Абсурдистан
Трябва да се стои далече от такива.

# 227
...  И да, съществуват и други видове насилие от физическото и не по-малко страшни при това.  Включително и това когато човека е един за пред хората и живее за пред хората и друг в къщи. Или за едни и същи неща веднъж ги представя по един начин, в друг момент го представя точно обратното... И...Докато на човек не му се случи на него, не вярва.. От личен опит го казвам... Мен ме и удрят, и лъжат,  и използват,  и обвиняват и ме наричат с какви ли не обидни думи, скубят ме,  като с роб буквално и тн... И чувам пред мен как се подиграват с хората, надменно, а в същото време им иска мнение или ги кара нещо да му направят, или с някой говори за някой и после веднага обратното с другия за другия...

Все още ли сте в тази ситуация? Това, което описвате е нечовешко... Има ли как да го напуснете? Ваши близки и приятели не виждат ли какво се случва?

# 228
Преди около 5 години имах връзка с патологично агресивен и ревнив човек.
Беше истински ужас.
1. Непрекъснато влизаше в спорове и конфликти с мен, близките си, дори непознати хора в интернет ( сестра му окончателно прекрати контакт с него. Нямаше приятели. Винаги смяташе себе си за по- умен от другите. Обиждаше и се караше и с колегите си.
2. Забраняваше ми да имам приятели мъже. Контролираше всяка моя стъпка. Веднъж ми се разсърди и се скарахме, защото си бях купила парфюм с мои средства. Каза ми, че не може да ми осигурява такива неща и не трябвало да си позволявам и аз.
3. Когато съм с приятелки навън ми звънеше минимум по 3- 4 пъти.
4. Искаше от мен да си сменя работата.
5. Обиждаше ме с грозни думи- мърша, боклук, отрепка  и т.н.
Издържах 3 години в това безумие и излязох от връзката с разбита психика. Не знам как се излекувах. След това около 2 години и половина, бях сама.
Някой беше споменал за надъхване- ами, не, не е! Реално съществуват такива хора. Затова дадох и пример.

Между другото, галатните и любезни психопати, могат да бъдат много по- жестоки от агресивните типажи. Използват чар, обаяние, нежност и трудно разбираш с какъв човек всъщност си имаш работа. Емоционално студени са.Често лъжат и се опитват да замъгляват реалността ви. А това може да подлуди всеки.

Точно! Абсолютно същото е. Освен това не трябва да знам къде ходи, не може да ходя с него някъде.  Не трябва да знам кой му е звънял или кой какво писал в например в месинджера,  съвсем простички обикновени безобидни неща и примери. ..  Сега трябва да стана,  сега трябва така да се завъртя, сега трябва това сега трябва онова, защото той така казал или така му се искало .... Като го попитам - ревнива съм била,  следяла съм го.  Новини не може да гледам, нито да слушам,  тв не може да гледам само ако той пусне а когато пусне точно тогаеа докато той си лежи да гледа аз  нещо трябва да правя в другата стая или извън стаята..не може да кажа нещо,  не може да говоря, само ако ме пита, макар че и като ме пита и отговарям и му обяснявам все не е разбрал а аз разбира се съм обиждана по какъв ли не начин....

# 229
Дори не може да се къпя. Не ми дава. Спира водата централно  докато съм в банята (мокра,гола, насапунисана)ако реша да вляза да взема душ. Забавя ли се повече от времето за миене на ръце се спира водата за да не се къпя. Може да се изкъпя ако благоволи,денят в който той се е изкъпал(на 3-4 дена). Не може да си фъсна за митниците. Той може!не може да си слагам червило   ,  но той коментира коя какъв цвят червилце си сложила.....

# 230
Пример за жени емоционални манипулатори, са вманячени свръхамбициозни майки, които се опитват да вкарат децата си в някакви техни си рамки, като ги карат да учат точно определена специалност, без въобще да се интересуват от техните лични интереси или таланти. Има безброй примери за дипломирани лекари, адвокати, инженери и т.н., които след време разбият оковите на манипулатора и се престрашават да последват мечтите си да станат спортисти, музиканти, артисти или нещо друго, коренно различно от това, което им е било наложено да станат.

julijuli, сега видях поста ти. Все още ли си с този човек? Това е недопустимо за мен. Дано намериш начин да се спасиш...

# 231
julijuli Каква е причината да стоиш в тази връзка?

# 232
Последствия

# 233
Защо, от какво се страхуваш?
Имате ли дете(деца)?

Мисля, че от този човек трябва да те е страх физически. Прилича на тези, които после ги четем в новините. Моля се да не станеш пореднтата жертва. Мисля, че си в сериозна опасност.

# 234
В реалния живот има страшни истории за насилие.  Когато чета или слушам подобни разкази, мислено си казвам "Звучи като филм или лош сън "..., но за съжаление, не е.
Бих посъветвала,  Juli, да потърси помощ незабавно.

# 235

Какви са тези последствия? Запиши го, ако те заплашва. После може да го осъдиш. Намери някоя приятелка, в нейно присъствие да ги говори тези неща. Има защитени жилища на анимус, където можеш да останеш около месец. Родители нямаш ли?

Не искам да те плаша, но по-вероятно е да те нападне, ако живееш с него. Ако си тръгнеш, ще се ядосва известно време и ще му омръзне.

# 236
julijuli, изхвърли го от твоя апартамент ! Как търпиш подобно отношение?Събираш му нещата и сменяш ключалката.

# 237
Защо реши, че апартаментът е неин?

# 238
Прехвърлих и мненията.
Ако не е неин апартамента още по-лесно-събира си багажа и хайде.

# 239
Защо реши, че апартаментът е неин?

Апартамента е мой

Общи условия

Активация на акаунт