Мъжът ми не обича бебето

• 3 032
  • 32
  •   1
Отговори
# 15
Скрит текст:
eudermol16, само един случай с наши приятели - точно така никакво отношение към новородения син, като пред нас обясняваше, че не можел да се занимава с бебе, не му идвало отвътре, не знаел какво да го прави. Първо не приемах сериозно тия обяснения, но след години, те и досега ходят като залепени двамата - баща и син, повярвах. Просто той започна да се занимава със сина си, когато детето поотрасна и започна да разбира, водеше го със себе си, играеха заедно, разказваше му, изобщо активно общуваше с детето. Та има и такива хора явно, като, разбира се, не мога да съм сигурна за твоя мъж.
Просто майката му е поставила ултиматум, а натам грижата увлича.
Ествествено няма да признаят пред всички.

Иначе и на мен не ми идваше да се занимавам с бебе, но не съм и очаквала да ми падне отгоре. Това е отговорност като всяка друга. Не може да правим само приятни неща.

Не, никакви ултиматуми не е имало, достатъчно близки бяхме. Даже сега си мисля, че тя никога не се оплака сериозно, просто някак с усмивка го приемаше и всички го вземахме на майтап, все пак син има, а той такъв един като че ли не е негово това дете. Много смешен беше, когато нарочно, разбира се, жена му слагаше детето в ръцете му да го подържи, докато тя донесе нещо от кухнята за хапване на гостите. Държеше го като........не знам, все едно е кутия някаква, не бебе, а останалите избухвахме в див смях. Във всеки случай това му отношение към бебчо не беше повод за някакви разправии или разваляне на семейните им отношения.

Скрит текст:
Аз пък съм някакво дърво по отношение на чужди бебета, ММ им се радваше в младите ни години, още нямахме нашите, аз не можех, просто не ми идва отвътре както се казва. Чудех се с моите как ще бъде, но нямаше проблем и да ги глезотя, и да се правя и аз на маймун, и да им се радвам. Но и досега съм си дърво с други бебешори, виж с по-големички ми е по-лесно, все пак те разбира като му говориш, отвръща. А ММ между другото, пръв изкъпа сина ни, докато майка му и аз се чудехме как да го подхванем. Тя забравила, аз не знам....той го награби и го изкъпа. Така че хора всякакви, не мисля, че човек дълго може да остане индиферентен към собственото си дете. Най-вероятно и съпругът на eudermol16 просто ще узрее по-късно за това.

# 16
Бебето е на двама ви, нали? Или ти замина някъде и се прибра с бебе, докато той си пиеше вечерната бира?

# 17
labrex, аз и с моето си бях дърво. Но това няма значение, както казах, човек си поема отговорностите, без значение колко му е кеф и дали е дърво.
Ще живее тя като самотна майка, евентуално, защото след години той може да се сети, че е баща. Ами не са добре нещата...

# 18
  • София
Значи не си гледа детето, търси те само за секс, но бил страхотен като мъж? Предполагам, че и ежедневната работа по дома не си е гледал, а е оставял повечето на теб? Такива стават само за забавление, ти планираш дете с него.

# 19
Така казах че е страхотен като мъж, защото всички пари вкъщи , не ми изневерява, не ме убижда, не ме бие, не ме ограничава в нещо, от както се е родило дете то е така. Говоря изцяло за бебето и това какъв е като баща .

# 20
Дай му време, а на себе си - също, да се понаместят и хормоните ти, а от там и нагласата.
Ако ти не виждаш в него баща, а само мъж, хрумвали ти, че ти си само майка, а не жена?

# 21
Да тръгне и авторката да се запива с приятелки, а мъжът й да гледа бебето през това време.
Вие наистина ли й давате съвет да си трае и 3 години да поеме всичко около детето, а благоверният евентуално да започне да се интересува  от детето, чак когато то проговори, за да му интересно? Ами, ако и тогава бащата предпочита кръчмата и купоните пред детето?

# 22
Аз не бих изтраяла подобен индивид. Абсолютно никакво оправдание няма да се държи като идиот.
Ходи да пие с приятели, жена му е само за секс! Страшен мъж, нямам думи 🙈

# 23
Е малко е надраснал балканския манталитет - не те бие и не спи с други жени. Обаче предпочита да се напие с приятели или сам вкъщи, както дойде.

# 24
Имаше една приказка: чакалнята - на гарата. Не е случайна, животът си лети, докато се чудим как сме се събрали с хора, които не знаят от коя страна изгрява слънцето.

# 25
Пак казвам преди да се роди детето не сме имали проблеми, тези проблеми са след раждането. За това казвам, че е добър мъж, но като баща се проваля.. това е, не усложнявайте ,просто търся съвет ..

# 26
Ти имаш ли други деца и друг модел на баща на малко бебе?
Та така драматично виждаш провала?

# 27
Сядаш и говориш с него. Това дете е отговорност и на двамата.

# 28
Започни полека , както държиш детето , казваш хвани го малко да разбъркам манджата .
По нататък отиваш на фризьор , на зъболекар и оставяш му го . Лека , полека увеличавай времето .

# 29
  • София
Така казах че е страхотен като мъж, защото всички пари вкъщи , не ми изневерява, не ме убижда, не ме бие, не ме ограничава в нещо, от както се е родило дете то е така. Говоря изцяло за бебето и това какъв е като баща .
Принципно това е санитарният минимум в човешките отношения.  За "страхотен мъж" е необходимо доста повече.

Общи условия

Активация на акаунт