С недоспалата ни ЮНСКА мама, спим по парковете двама!

• 10 698
  • 280
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Emsi, миличка, стискам палци всичко да се оправи!

# 31
Здравейте и от нас с малкия Дани!Да ви се похвалим за един месец сме наддали с 1400гр. и пораснали с 5.5см. Grinning Нашата педиатърка ни каза да започваме с даването на сокчета,но мисля че от това даване от 1 до 4 чаени лъжички му се връщат коликите и не знам дали е правилно да продължа с тях. TiredВие давате ли на вашите бебчета.Утре правим 40 дена Hug

# 32
  • София
lenkata, на нас също ни казаха да давам сок от морков 1 седмица и после сок от ябълка 1 седмица. Първия ден като че ли сокът от морков й хареса, но следващите два дни започна да го плюе и да реве повече вечер, та си мисля, че това за увеличаването на коликите от сокчетата може би е вярно. Сега се чудя дали да продължа или да изчакам, днес не й дадох сок.

# 33
elita, дай линк с повече снимки на малката ти сладурка , че тая анимка която си качила в подписа си е толкова сладка , че искам да гледам още.... голямо сладуренце е (пу-пу)

# 34
  • Пловдив
elita, дай линк с повече снимки на малката ти сладурка , че тая анимка която си качила в подписа си е толкова сладка , че искам да гледам още.... голямо сладуренце е (пу-пу)

valkiria, Миличка има ги на 1-ва страница като кликнеш върху снимката на Ели. Но за да не търсиш ето ти линка http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=18933&AlbumId=57263

# 35
Здравейте от нас с Мишока Hug

Малкият е добре - тук няма като при вас жеги и за сега си кротува - не смея да се похваля, че от няколко дни няма колики Praynig Спи си нормално през деня, ама като си дойде баткото от градина и се кокори постоянно - ако няма биба в устата и винаги надава кански вой  Иначе си ми е кротанчо, като е ръцете ми или с бибката...
Храни се на 2 - 2.3 - 3 часа - през ноща също, но там прави паузи от около 3-4 часа.
За първият месец (на 20 юли) тук няма визитация при педиатър, аз си ходих да го тегля и беше станал на 4380 - близо 1.300 е наддал, а за големина аз сама като си го меря ми се струва, че пак е 51 см, което е невъзможно...ще видим на 2-я месец колко е - тогава има ваксина...
Ами  това е от нас
Пожелаваме ви приятен уикенд

Емси, надявам се вече всичко да е минало  Peace наистина отстрани изглежда различно, но ти пожелавам и малкия и ти да се оправите в най-скоро време...А какво ти казаха за хернията - от какво се е получила  newsm78 ....гледай да не плаче, защото точно от рева се получава това топче и се надува.
Аз навремето с ВИки черпех инфо от форума - ако нямаш време - драсни, ще намеря нещо и ще ти пратя да прочетеш
...искам да ти кажа, че след лошото винаги идва нещо хубаво  повярвай ми Hug и се усмихни  Laughing

Честити християнчета на Зори и Tin4eto-mama - да са ви живи и здравички Wink

# 36
  • София
valkiria, ето линк със снимки на Елена:
http://www.bgphoto.net/Albums.aspx?UserId=18933
Pepita, благодаря, че толкова бързо си отговорила на valkiria. Ще може ли да сложиш този линк на снимката в списъка с бебоците? Мнооооого благодаря!

# 37
  • София
Здравейте момичета. Или по-скоро лека нощ.

Аз чак сега успявам да ви пиша, че вечерно време Ени решава да се кокори и да иска компания. Най-обича някой да й приказва, да й пее и т.н. забавления, на които тя отговаря с ей такава усмивка  Party. И ако мама и тате не й обръщат внимание, започва да се "кара" и "мърмори".

valkiria, не е глупав въпроса ти, само дето мен малко ме е срам да разкажа подробности за "помощта" на мъжа ми...  Embarassed На кратко - с ласки и целувки.

elita, дали пък не трябва да направим нещо по въпроса с непроходимостта на улиците за майките с колички?! Трябва да помислим за някаква акция или за репортаж по някоя телевизия.

lenkata, аз още не съм давала сокчета на Ени и смятам да не давам скоро. Не мисля, че е подходящо за стомахчето й. Пък и се надявам кърмата по-дълго време да й стига. А Ени ще си получава сокчето от моркови и ябълки в млечна форма - от мен Simple Smile

Момичета, вашите бебоци започнаха ли да си държат главичките? От вчера установих, че Ени се опитва да си я държи, но за кратко. А по корем изобщо не й харесва - бута с крачета и се опитва да си вдигне дупето.... много е смешно мъничето  Simple Smile

Май се поувлякох с писането... Лека и сладка нощ за вас и бебоците!

# 38
Ехе,два дни ме няма и ето ви с нова тема и две страници даже сте изписали...
Здравейте от нас със Ивчо... и батко му,който вече сладко спи...
Ние тези дни избягахме малко от страхотните жеги в Гълъбово,че там определено се диша,...пък и нали мама си ме поглезва..цял ден само се шматкам от едното легло на друго и правя паузи само за да ям..абе хубаво си беше ама слезнахме и сега направо се чудя откъде да я подхвана...че с тримата мъже вкъщи си е пълна лудница..
Емси,мила мога само да се моля за вас Praynig-дано по-бързо да премине тоя период и да го забравите...незнам дали си вярваща,но защо и вие не вземете да го кръстите бебчо...Може да ти звучи налудничаво,но като съм била малка съм боледувала много и съм ги държала все на нокти вкъщи,докато кръстената ми сестра си е била много здрава..и така накрая са ме кръстили и с болестите-дотам.Ако изобщо ти е до това,направете го без много приготовления и гости-важен е ритуала...
Мари,Ана-ние се приспиваме в количката или в стола за кола през деня, а вечер го слагам до мен на спалнята и след като го накърмя му бутам бибата в устата и полежавам още малко докато се унесе съвсем и така...но той си спи при мен на спалнята...маар,че и да искамм да го изместя,предполагам,че като е дълбоко заспал,няма да е проблем.
elita,аз ще слагам от безплатната-т.е. тази дето я отпуска здравната каса-първо аз съм против ваксините и ще правя само тези които са задължителни, и второ-пари за такова нещо не давам/ а доколкото разбрах става въпрос за мининум 200лв/ А за тротоарите и улиците..ако ще те успокоя,и в Пловдив е така-често се налага да си ги носим количките,вместо да ги бутаме...
 lenkata,аз сокчета не давам,въпреки,че педито всеки път ни напомня...но мисля поне до 6тия месец да сме само на кърма,ако нещо вземе че ми намалее кърмата ще захранвам,но засега не мисля да го правя..баткото го захраних по Бг схемата-рано , и си имахме колики и рано ми се отби/ на 10мес.,а си имах още кърма/
Муцунка,ние кенгуруто го ползваме още от първия месец,но е за новородени-с твърдо гръбче и да гледа бебето към майката...за по нататъка имаме и от другите,които гледат напред и са за по-големи деца.Но ако искаш да ползваш кенгуру направи го докото Алекс е по-малка,че като натежат ще ти е трудно...при нас смятам да прехвърля носенето на татито,че мен вече почна да ме наболява гърба/но Ивчо, хич да не е ,е поне 6 килца/
Бубулена  и ние имаме люлка на Чиполина,но проверих по онлайн магазините,този модел го няма-води се градинска люлка и струва м/у 50 и 60лв/не мога да ти кажа точно ,защото я купихме преди година и половина ,а и ползвахме отстъпка/-представлява метална конструкция със сенник и седалка като кош от лятна количка-става за спане,люлеене на по-голямо дете и за сън...нашия батко спеше следобедния си сън в нея почти до втората си година.Неудобството е,че заема доста място,но ако имаш къде да я разгънеш ще ти е от голяма полза...Ще гледам тия дни да я снимам и ще я кача тук.
Е,пак се поувлякох с писане..лека нощ и дано да се наспинкате..Целувки от мен и Ивайличко. Hug Hug

# 39
  • Варна
Здравейте мамчета. Да ви се похвалим:в четвъртък ходихме на консултация и нашия малкия юнак като хвана педито за пръста и стиска,набира се и не пуска Grinning Та педито каза че такова стискане трябвало да започне да прави в третия месец, а ние днес ставаме на 40 дни.Сега съм много щастлива от този факт Laughing
Усмивки и нацелувайте бебоците по тумбаците Hug

# 40
  • на брега на Дунав
здравейте и от нас. съжалявам зА малките букви, но малкия сами реши да се прояви с рев та сега се държим. да кажа и аз за сокчетата. явно всяко дете си ги приема индивидуално и ако не иска детето по-добре да се отложат за малко. иначе аз давам, но определено не го захраних по стандартната схема; ябълка - морков. ябълки нямаше само от вносните пък моркова допълнително щеше да го спече и затова пробвах с круша тъкмо да се пооправи с акането. е, на акането на повлия, но страшно ни харесва. не ни се увеличават коликите и затова спокойно си му давам. аз пък да питам вашите бебки започнаха ли да гугат по малко.

# 41
  • Велико Търново
Добро утро,и от нас !Днес Божидара става на два месеца.Черпим всички кой с каквото пожелае,а ако някой има път към Търново когато и да е ще се отчетем подобаващо.
   Чета,аз че доста мами кърмят легнали,ама нали съм замаяна сутрин за храненето в 06.00 ставам обличам се и по-вече не лягам.Обаче,вчера сутринта в 6 я звех при нас на спалнята и така я накърмих и отнесохме до към 07.30,но днес повторих същото итака до 10.00.Като заспи вечер в 22.30 отнася дванайсет часа-Супер!
   Незнам да ли е точно гукане,но определено си говори.
     С този запек явно няма да се преборим и дано се оправи от само себе си!
   Мъжът ми е отпуска две седмици и ще се видя в приключение с него,бебето и котката,ама съдба-ще се оправим.Мъжъ ми направи закуска и сега отиваме да хапнем ислед това на разходка.
   За ваксините и аз съм на мнението на Кабранска.
    Това е от нас за сега!Чао и чудесен ден Ви желая!Целувки!

# 42
  • София
Здравейте и от нас!
Черпя ви виртуално за нашата Месечинка, днес ставаме на 1 месец! newsm38
siska79 , честито!  bouquet
Как обичам Търново...ако имах възможност веднага бих дошла на гости с бебка, но като порасне малко, няма да те подмина Wink

# 43
Здравейте и от нас,честито на Буболинка И Сиска,да са живи и здрави бебоците.
Ние от два дена сме със запек,мънинката я боли коремчето мъчи се горката и аз днес се ядосах и купих дуфалак,дадох и 5мл и се надявам до довечера да свършим работата.вече ми омръзна с това нейно запичане,веднъж да навършим три месеца и да почна да давам  плодови пюрета ще се родя направо.Това е засега от нас.Чао

# 44
Здравейте мами, днес ходихме на църква, защото направихме 40 дена. После се разходихме с количката, че и на ресторант успяхме да отидем. Малката се държа прилично, въобще не плака. А в колата много и харесва да спи. Само където е голяма жега. Като ми остане време ще кача малко нови снимки.
Емси, залъгалка ако даваш не помага ли да спре да плаче.
Мами, кога мислите да пътувате по-надалече с бебоците?
Това е за сега от нас.

Общи условия

Активация на акаунт