Да се оплачем... 2020

• 2 115 993
  • 42 098
  •   1
Отговори
# 28 140
Много гадно звучи, сигурно ти се  е късало сърцето, Frozen.

Мен ми предстои и не знам какво ще става. Моля се да съм адекватна.

# 28 141
  • София
Ей, Фроузън, няма идеални родители. Повечето грешки са поправими.

# 28 142
Не искам да занимавам повече със себе си.
Ще пиша кратко- мъжът ми се занимава основно с голямото дете. Буквално му играе по свирката и там е вечно " искам " и " не искам". Аз не съществувам за него. Ако от стаята изляза аз няма да се разплаче. Ако излезе баща му , целият свят ще разбере.
Знам, че е период, знам! Но ми е тежко! Много!

# 28 143
Моят син, когато се роди малката през една много студена зима, живееше за малко у свекърва ми. Идваше в петък, а в неделя жално питаше-Аз кога ще си тръгвам?
И аз бях кълбо от нерви и съжалявам за много неща, но няма връщане назад.
Не съм видяла все още лошо решение от родител. Не се обвинявай за минали събития.

Пийк, работи ви. Трудно му е и се опитва и той да се справи със ситуацията. Обаче не му вървете по гъза. За мен това е грешно. И не се разделяйте единият с едното, другият с другото. Вие сте едно семейство и ЗАЕДНО ще се справите, но без компромиси. Възпитанието не бива да е заради нечий комфорт. Комфорт с деца бяма, но пък е весело.

# 28 144
Ох, преди малко се чух с мой близък човек, над 80 г., каза ми, че жена му е починала. Светла ѝ памет! Не я познавам, не съм я виждала, но много се разстроих. Дано поне той да се държи и да не пада духом!

# 28 145
Браво Джолева!
Започнахме ремонт на 300 км от нас. Убита съм. Парите...абе няма да говоря...

# 28 146
Скрит текст:
Не искам да занимавам повече със себе си.
Ще пиша кратко- мъжът ми се занимава основно с голямото дете. Буквално му играе по свирката и там е вечно " искам " и " не искам". Аз не съществувам за него. Ако от стаята изляза аз няма да се разплаче. Ако излезе баща му , целият свят ще разбере.

Т.е., не детето, а майката ревнува Joy

Стегни се, Пийкок! Още 2-3 седмици ще е трудно, после нещата ще си дойдат на мястото.
Баткото се е лепнал за бащата, защото ти е сърдит, че си му родила братче. С разни глупости се занимаваш Wink
Като във вица за новото бебе и колелото:
- Иванчо, купихме ти братче!
- Браво, браво! Значи за глупости пари имате, а за ново колело - не!

Радвам се за Джолева Hug

# 28 147
С голямото ядове никакви не съм имала, ама едната госпожица какъв мрънкач е, майкоууууу. От родилното се показа като по-ревлива, сега почти две години по-късно е страшна претенция и почват викове  и крясъци. Но пробва къде ще мине, баба и дядо са по-мекушави и даже по пода се търкаля от яд, когато е в настроение е друг човек просто. Сестра й е доста по-разбрана, с баткото се заиграва, ама онова бясното иска да командва.

# 28 148
  • София

Ами намали дращенето във форума и използвай времето за двамата по-големи мъже в семейството.
Семейство сте, не бива да се разделяте по двойки. Бебето за сега си лежи кротко. Да, сигурно има колики и подобни. Но е второ, знаеш как се гледа малко бебе и бъди спокойна. Няма как да сте идеални като в реклама за семейство, но ще намерите своя път.
Психолог - нищо няма да свърши, освен да ти опразни портмонето.

# 28 149
И нас се опитаха да ни измамят през olx. Бяхме пуснали обява за продажба на кола, по същия начин се свърза се с нас някаква англоговоряща дама 😂 От Канада уж беше, "даваше" 1000лв отгоре даже, ама искаше първо ние да ѝ преведем някакви пари, пък тя после щяла да ги прати, като получи колата. Това ММ ми го казва постфактум, беше се вързал, щях да припадна от смях като ми каза, как се е хванал, уж не е толкова наивен и глупав 😂 И до днес го майтапя, като го питам докъде е стигнал ферибота с Опела.

Имам плъх на терасата, одеве му видях огромната опашка. Ужас, викът ми е пронизал целия квартал, сигурна съм...
Колата глътна огромна сума пари последните месеци, иде ми да ѝ драсна клечката вече. 🙄

# 28 150
Пийк, мисля, че баткото те "наказва", че се грижиш за малкото и си му на разположение постоянно, а за него няма такова внимание. Сменяйте местата с мъжа ти, макар и за кратко, ако е възможно разбира се. Не се измъчвай, все някой ден нещата ще се наредят. Голям процент от жените знаят през какво минаваш, защото са го изпитвали и вече са забравили 😉
Пийк, всеки има право да "дращи" колкото си иска в този форум.

# 28 151
Един добър психолог би помогнал в ситуацията с адекватен поглед отстрани, трезва преценка и работещи съвети. Пийк е решила добре.

Като майка на трима породени, отглеждани без баби и бавачки, мога да дам следния съвет :  не разделяйте децата, отглеждайте ги заедно. Трудно е в началото,  докато си намерите ритъма, но после се случват нещата. Например докато кърмех бебето, четях  приказки на голямото. Голямото имаше твърди задачи около бебето - само то подаваше чистия памперс и отнасяше мръсния в коша, то проверяваше водата за къпане, то хвърляше дрехите в коша за пране, миеше биберон, подаваше лъжичка ... такива неща.   Голямото се усещаше нужно, важно, умно и можещо, компетентно, защитник, не изолирано. Бащата играеше с всички деца накуп, извеждаше всички заедно, гушкаше всички едновременно. "Разделяй и владей" не е работеща тактика при братя и сестри.

# 28 152
  • Sofia

Имам плъх на терасата, одеве му видях огромната опашка. Ужас, викът ми е пронизал целия квартал, сигурна съм...

Не сложи ли капан?

# 28 153
Психолог от една страна е добре, отрезвяващо е, когато някой погледне нещата отстрани.
От друга страна, имам чувството, че говорят някакви дежурни клишета и човек в един момент се чувства несамостоятелен и зависим.
Според мен, ти самата ще намериш пътя.
Казах ти веднъж, че това време ще ти липсва....И при мен е така-виках си-ох, да пораснат веднъж... Е, сега всичко бих дала да се върне това време, което така отлетя.

# 28 154
Пийкок, за баткото периодът е много труден. Дай му време. А ти си пази битките.
Отиди на детски психолог, защото ще ти даде работещи реакции за определени ситуации. Вярвам, че знаеш, че детският психолог, предимно ще работи с теб и бащата.

Общи условия

Активация на акаунт