Да се оплачем... 2020

• 2 113 788
  • 42 098
  •   1
Отговори
# 15 015
  • Бургас
Джоли,дръж се душицо!
Кураж и здраве ти желая!

Втора манджа за днес готвя,не броя закуските.Ще им залепя устите,ще ги зашия ви казвам и ще се прочуя в пресата!"Изтрещяла гражданка зашила устите на нейното семейство!"
Как не се наядоха,бе?!

# 15 016
Хм, моя грешка, съжалявам. Одеве гледах таблицата, преди да прочета тук и мярнах 500 и нещо. Реших априори, че гледам колоната "на милион население". Даже не допуснах, че може да са наистина толкова. Дано са стари данни, защото наистина е невероятно. То само на депутатите тестовете са 240.

# 15 017
Между другото в цяла Европа от края на есента има някакъв бум на пневмонии, даже италианците миналата седмица писаха, че започват изследвания дали пък при тях КВ не се е появил значително по-рано, още миналата година.

# 15 018
Джолева, кураж и гуш от мен!

# 15 019
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Моя малък таласъм - "Мамоооо, играй с мен, мамо играй с мен"...Лего редим, после Лего Дупло, рисувахме малко, книжка му четох, сега се крия в тоалетната! Не ще да се заиграе сам, ако го оставя, веднага се случва магария някаква.

# 15 020
  • София
Хм, моя грешка, съжалявам. Одеве гледах таблицата, преди да прочета тук и мярнах 500 и нещо. Даже не допуснах, че може да са наистина толкова. Дано са стари данни, защото наистина е невероятно. То само на депутатите тестовете са 240.
Не са стари. Като гледам потвърдените случаи (485), данните май са от вчера.
Добър начин за слабо разпространение – не тестваш.

# 15 021
Моя малък таласъм - "Мамоооо, играй с мен, мамо играй с мен"...Лего редим, после Лего Дупло, рисувахме малко, книжка му четох, сега се крия в тоалетната! Не ще да се заиграе сам, ако го оставя, веднага се случва магария някаква.
При нас има все един на пост. Само като се разсърди играе сам

# 15 022
Моят вече и с мен не иска. Стана много апатичен покрай висенето вкъщи. 😑

# 15 023
milenaka, за нетестването е ясно, не се тества достатъчно. Ама всеки тест почти да излиза положтителен също ми е леко странно. За доста отрицателни тестове се знае в обществото.

И на мен не ми се играе с детето. Одеве се разсърдих на ММ (днес не бях), че си пие биричката на балкона, а аз преподавам английски и редя, строя, рисувам. Сега седя облечени и двамата с детето на балкона, аз си къркам винцето на топло пред компютъра.

# 15 024
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Може би зависи кои тестове се докладват на СЗО.
Не знам, но са притеснително малко - даже Етиопия, Замбия и Тринидад и Тобаго са подали повече. Sad
https://www.worldometers.info/coronavirus/

# 15 025
# 15 026
  • Ланкър, планините Овнерог
Едната пневмония я карах в края на април. Нямах температура, нямах кашлица, само зверска болка при опит за вдишване.
Джолева, при вас как сте с екипировката? Защото при свекърва ми само спешния кабинет са оборудвани. Вчера й дошли двама "космонавти" с пациент със съмнения за корона(нищо й нямало на жената, слава Богу) Те екипирани, ама за рентгена няма, че и директно без предупреждение се изсипали в отделението. Много съм възмутена и повече ме е страх от неориентираните действия. На теория всичко е супер, но на практика.... Иначе и при тях си имат вече коронована жена, но са я докарали вече диагностицирана и са били взети предварително мерки да няма външни с контакт.

# 15 027
  • Куциндрел
Всяка сутрин казват колко са новите случаи за денонощие от колко направени теста. Около 300 теста правят на ден и около 30на са болните, като голяма част от тях са в болница. Днес изтървах данните, обаче вчера бяха от 28 само 8 е болница, което беше добре на фона на предните дни.

Аз пък имам тъпа болка в гърдите. Сега невралгия ли е някаква или нещо друго.

# 15 028
Едната пневмония я карах в края на април. Нямах температура, нямах кашлица, само зверска болка при опит за вдишване.
Джолева, при вас как сте с екипировката? Защото при свекърва ми само спешния кабинет са оборудвани. Вчера й дошли двама "космонавти" с пациент със съмнения за корона(нищо й нямало на жената, слава Богу) Те екипирани, ама за рентгена няма, че и директно без предупреждение се изсипали в отделението. Много съм възмутена и повече ме е страх от неориентираните действия. На теория всичко е супер, но на практика.... Иначе и при тях си имат вече коронована жена, но са я докарали вече диагностицирана и са били взети предварително мерки да няма външни с контакт.
За сега имаме екипи. Еднократните маски не достигат, но ни ушиха. Переш, гладиш и слагаш.

# 15 029
Не би трябвало да ни притеснява цифрата на ' заразени', а цифрите на много тежко болните и тези на оздравелите.
Моята логика е колкото повече заразени на домашно лечение, толкова по-добре. Все пак бая народ вече го е минал под една форма или друга.
Тоест цифрата на заразени сама по себе си не би трябвало да ни стряска.

Общи условия

Активация на акаунт