Ох този страх от обвързване

• 12 937
  • 477
  •   1
Отговори
# 435
Джуди, разликата с фирма, провеждаща интервю за работа, е че тя не гощава кафета и вечери своите кандидати.
Проблемът им на мъжете е И в парите.
Що да не? Когато съм участвала в набиране на персонал сме предлагали кафе, бонбони... С бъдещите служители си провеждаме разговор - и на лични и на професионални теми. Много е информативно така.
То да не ни ги даряват тия благини от НОИ или от Бюрото по труда, я? Сами си ги купуваме. Laughing

Е, бонбонки и кафе. Каква е тази жалка фирмичка, която не предлага първо, второ и трето Yum
Променете си полисито, за да мога да дойда на интервю, да хапна и да ви отсвиря, ако не ми предложите едно 5к, за да мога да си гледам спокойно семейството по бг мама стандартите  Relaxed

Плюс това успех да си говорим на лични теми Smiley

Братче, кака, какво предлагаш, моето момче и какво търсиш?
Да знам - да се впрегаме ли, костюми ли да слагаме, гурме ли да ръчаме или кафе с банбон ша пиеме.

Моля, преведи последното, че кака ти е на тъмно пиво след тренировка и нещо не схвана там

# 436
Нищо не търся, обичам си работата, развивам се и съм доволен от условията. Ама все пак на такова гурме интервю бих дошъл, а и вие да си сверите часовника малко 😃

Разяснявам последното - на лични въпроси, в извънработната сфера на интервю не е удачно да се дават отговори.
Веднъж на едно интервю ме пита една млада дама дали съм женен, след което ми огледа безименния пръст и с усмивчица осъзна каква глупост е питала. Много рядко питат, врътвам въпроса елегантно, ако шефовете са пичове ще се опознаем с удоволствие във времето, ако не са - не искам да ми знаят хобитата, интересите и статуса.

# 437
  • BG
Моля, преведи последното, че кака ти е на тъмно пиво след тренировка и нещо не схвана там
Ееех, какви тъмни имаше едно време, сега бляди, бляди...Smirk

# 438
Много рядко питат, врътвам въпроса елегантно, ако шефовете са пичове ще се опознаем с удоволствие във времето, ако не са - не искам да ми знаят хобитата, интересите и статуса.
Не съм ходила отдавна на интервюта, но се чудя дали не питат жените, особено младите, предвид вероятността от отпуски по майчинство?

# 439
Много се дразня и аз като почнат да си врат носа в личния ти живот още от интервюто. Angry Тактика на манипулаторите. Търсят ти слабите места и се правят на профайлъри, за да знаят как да те вържат по-здраво. Като чуя "Ние сме като семейство в нашата фирма" и лошо ми става Joy

# 440
Всеки си гледа интереса.
Можем и да се лъжем, но лично аз смисъл не виждам от това.
Човек е единно цяло и има редица моменти от иначе непрофесионалния му живот, които имат отношение към начина му на изпълнение на работата. Няма начин да го разделите на части и да ползвате служебно само едната.
Не е нужно да ви задават директни въпроси, който знае как, ще ви измъкне нужната информация, но това е в страни от темата.

Братан, ти предложи да ти организираме ... меню. Да знаем - струва ли си, затова питах.

Тони, да ти кажа аз сегашното тъмно повече го харесвам. 😉

# 441
  • Агент под прикритие
Темата е забила в нова, интересна посока. Ама какво да се чудя, то така става обикновено. Simple Smile

Ей, в съседна тема става дума за нещо подобно: потребителка тръгнала да флиртува с Фики Стораро (копие), какъвто тип твърди, че не я привличат (по принцип), галейки го по ръката и сега се жалва как нашия се лепнал за нея и три месеца вече не може да се оттърве (по нейните думи). LaughingLaughingLaughing

Дали пък не е литературната героиня от разказа в настоящата тема? Thinking

LaughingLaughingLaughing

# 442
  • BG
Тони, да ти кажа аз сегашното тъмно повече го харесвам. 😉
Сегашно, сегашно, колко да е сегашно. А бе да, разбирам те, младото си е винаги по така, пък и традициите нали вече не са това, което бяха.
Smirk

# 443
Къде зави пък ти, Тончо!
Ей, всеки с мислата си.
За това става въпрос:
Скрит текст:

Скрит текст:
Сегашно бе, няма старо, няма младо.
Навремето бирата се разваляше бързо и из нея плуваха парцалчета.
Сегашната е къде-къде...
Ма вече е сутрин и се пие друго.
Горното - по-довечера.

Phoenix Wright, ти редовно информираш за други теми.
Давай по някой линк, че, както писах, не мога да ги следя всичките и не мога да вдяна за какво говориш.
Не я ли питахте вече героинята тамошна дали не участва и тук?

Последна редакция: ср, 08 яну 2020, 09:49 от Judy

# 444
  • Sofia
Всъщност, сега се загледах в заглавието на темата и установих, че то е крайно погрешно. В случая не иде реч за никакъв страх от обвързване. Авторът просто е отрязан като кисела краставичка. Но естествено, при положение че тази истина би прекършила от раз поначало крехкото му его, се опитва да прехвърли отговорността от провала си на мацката, нарочвайки странични обстоятелства, като главната причина за създалата се ситуация. Доста клиширано. Нещо в стил: "Тя търси паралия, затова не ми обръща внимание! Гадна материалистка!".
Някой по-назад (съжалявам, че не си спомням кой точно) беше написал най-акуратното мнение в темата, а то е, че хората, които наистина имат страх от обвързване, изобщо не стигат до срещи с потенциални партньори, на които този страх бива подлаган на дискусионна дисекция. ooooh!
Чак и възклицание е добавил авторът към заглавието (ама е пропуснал запетайката), за по-голям драматизъм. Или може би в опит за самоубеждаване... Crazy

# 445
  • Агент под прикритие
Права си. Заглавието е свързано с шарените пиленца, които са били вързани на автора. Такова нещо реално НЕ е имало. Simple Smile
Авторът просто е бил наивен в случая, така че анализа ти на заглавието в случая е безсмислен.

# 446
След 445 мнения достигнахме до същността на въпроса: "Защо мъжете се влюбват от пръв поглед, а на жените им трябва време, за да опознаят човека отсреща и тогава да изпитат чувства?", т.е. мъжа може да реши за себе си от първата среща дали иска връзка с тази жена, а тя не може да реши толкова бързо.
Е. до какви изводи стигнахме, може ли някой да ги обобщи?

# 447
Да, готово! Ето!
Мъжът се интересува само от външността, а я вижда още на първа среща.
Ние - от други неща, които не се виждат веднага!
Правилно ли реших задачата?! Laughing

# 448
Жените от пръв поглед решават "тоя не става". Още в първите секунди ясно го знаем.

# 449
Да, да решим, че не става - можем и от първа среща.
Но обратното - че става, аз не се наемам да реша за една среща. Wink

Общи условия

Активация на акаунт