?Въпроси всякакви? (2020г.)

• 544 182
  • 13 836
  •   1
Отговори
# 11 655
  • гр. Варна
При продажба на мотор от едно населено място в друго, къде се ходи да се отчисли, в Кат или при нотариус само? Какво трябва да се носи?
До 350 cm3 продажбата е с договор без нотариална заверка, т.е. само в КАТ. Отчислява се в данъчното, но това става "автоматично", понеже от КАТ по електронен път предоставят информация.
В КАТ се представя:
- документ за платен данък
- малък и голям талон
- технически преглед и ГО
- договор за покупко-продажба
Скрит текст:
Цитат
Чл. 144. (1) Собствеността на моторните превозни средства се прехвърля с писмен договор.
(2) (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., доп. - ДВ, бр. 71 от 2020 г., в сила от 12.11.2020 г.) При прехвърляне на собствеността на регистрирани автомобили, на регистрирани ремаркета с товароносимост над 10 тона, на регистрирани колесни трактори и на регистрирани мотоциклети с работен обем на двигателя над 350 cm3, включително когато регистрацията на съответното превозно средство е прекратена, подписите на страните трябва да бъдат нотариално заверени. Изречение първо не се прилага за излезлите от употреба превозни средства.

Последна редакция: сб, 07 ное 2020, 09:34 от pkol

# 11 656
Здравейте! Как почиствате такъв тип радиатор?Благодаря предварително!

# 11 657
  • Някъде там
.

Последна редакция: сб, 07 ное 2020, 15:40 от <Капризче>

# 11 658
  • София
Здравейте! Как почиствате такъв тип радиатор?Благодаря предварително!

Потърси "помпа" за клавиатури. Много са мощни и стават за такива тясни места. Около 200 лв са в магазините за техника. На батерии има, а и с кабел.

# 11 659
  • София
От Изипей мога ли да си извадя документ за плащане, което е извършено 2019?
Благодаря Flowers Hibiscus

# 11 660
Аз се пробвах миналата година за плащане направено пет месеца по-рано. Не ми съдействаха. Но може да са се променили нещата, че голяма патърдия вдигнах. 🤔

# 11 661
Здравейте, някъде в София виждали ли сте такова нещо? Не помня как се казваше, като малки много го изграхме.

# 11 662
  • оттам, откъдето започва България
В емаг в момента са на 12 лв.
А тук на 8 лв. https://www.kristaltoys.com/detska-zanimatelna-igra-tetris-brick-game-p-134.html
Много я играехме едно време. Simple Smile

# 11 663
  • София
Здравейте, някъде в София виждали ли сте такова нещо? Не помня как се казваше, като малки много го изграхме.

Казва се тетрис.

# 11 664
  • под тепетата
Малко тъп въпрос, но пратка по Спиди за Англия се получава на адрес, а не в пощата им, нали? Притеснявам се, че с тези мерки да не би да няма възможност да си вземе колета. Пращах миналата Коледа, нещо ми обясняваше детето, ама старост-нерадост...пък искам да е изненада.

# 11 665
До адрес с DPD е. Обаче ако не открият получателя на адреса, не знам какво следва.
Тетриса може да го има и в левките и някои магазини за кабели и дребна техника.

# 11 666
Такъв тертрис преди време момчето ми си купи от Джъмбо.

# 11 667
  • UK
На адрес, да.

# 11 668
  • оттам, откъдето започва България
Малко тъп въпрос, но пратка по Спиди за Англия се получава на адрес, а не в пощата им, нали? Притеснявам се, че с тези мерки да не би да няма възможност да си вземе колета. Пращах миналата Коледа, нещо ми обясняваше детето, ама старост-нерадост...пък искам да е изненада.

Препоръчвам, ако има нещо чупливо в колета, задължително да се опакова по-грижливо от обикновено.
Досега не ни се е случвало, но миналата седмица децата ни получиха колета с натрошени неща в него, независимо от лепенките "чупливо" (а може би и заради тях) Иначе колетът си отива точно за 7 дни.

# 11 669
  • под тепетата
Благодаря,момичета! Покрай тоз Ковид не съм си виждала детето сума ти време, та поне колета да може да си получи. Към 20-ти да и го пусна, че да иде навреме, а не след празниците.
didka, гледам да не пращам чупливо или е в балончестите опаковки. Сладките - в кутии. Сега ще търся пликчета с цип за подправките.

Общи условия

Активация на акаунт