Първокласници през 2020/2021 г

• 42 999
  • 798
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Пособията като тетрадки, моливи, химикали, гланцови блокчета и подобни могат ли да се закупят на дребно от книжна борса, някъде?

Може, особено ако е сега и не е голяма лудница. Аз бях писала по-рано.
Щото то си набъбва една сметка около 50-70 лв.

Аз ходя на искърско шосе - книжна борса БОЛИД. Долу в сутерена има няколко магазинчете с канцеларски материали и ученически пособия.

# 226
  • София
Привет и от мен с един бъдещ първокласник. Тъй като кака му миналата година беше първи клас, съм гърмян заек. Всичко си знам Simple Smile и всичко сме купили. Обичам да се подготвям предварително и мразя нещата да се правят в последния момент, а и септември ще ми е много натоварено в работата и преподпочитам да си го спестя. Е, ще има някакви дребни неща за докупуване. Малкият е ентусиазиран, подредил си е раницата и чака да ходи.

# 227
  • София
Момичета, имам колебания относно занималнята. Частните са ми много скъпи, но се замислям сериозно за този вариант, макар и с цената на сериозни лишения,  защото разбирам, че в училищната занималня няма кой да дебне написани ли са всички домашни. А вариантът да се прибере от занималня  и да започне да пише домашни те първа изобщо не искам да го мисля.

Някой може ли да сподели положителен опит от училищна занималня? Има ли надежда да си идва с написани домашни от там? Знам, че е индивидуално и зависи както от самото дете, така и от конкретния учител, но все пак ...

Тъпото е, че местата в частните занимални са ограничени и няма вариант да видя първо как върви в училищната  и тогава да я местя. А ако почнем направо с частна  и клекнем финансово, не мога да я пратя в училищната по средата на годината.

# 228
  • София
Аз имам много положителен опит със занималнята в училище. Голямото ми дете завърши четвърти клас, малкото ще бъде първи тази есен и много се надявам да бъде със същата учителка в занималнята.
В първи клас имаха една учителка, втори, трети и четвърти - друга. Първите две седмици на първи клас бяха много тегави, пишехме домашни до 9-10 вечер и беше истински кошмар. Аз се засилих да се разправям, но се забавих няколко дни, тъй като нямах възможност да отида в работно време в училището и добре, че стана така, защото след тези две първи седмици всичко потече по мед и масло.
Инцидентно за четирите години се е случвало да се дописват домашни вкъщи, къде защото сме го взели по- рано по някаква причина, къде защото той се е замотал много. Но са броени пъти, наистина.
В хубаво време съм взимала детето от двора, учителката играе с тях на тенис на маса, на федербал и т.н., т.е. занимаваше ги освен с учене и домашни и с всякакви други неща.
Надявам се и сега да имаме този късмет и екипът класна- учитека от занималнята да се запази, защото са се сработили чудесно и всички усетихме благината от това.

# 229
  • София
terpsyhora, обнадеждаващ е отговорът ти. Дано и други се включат с такива. Благодаря ти!

Допълвам се, че ще съм особено благодарна, ако има родители на ученици от 51 СУ в София, които да споделят впечатления от занималнята там - независимо добри или лоши.

# 230
Специално за първи и втори клас не е нужно да се хвърляш на частна занималня. Там нещата са елементарни и учителите се справят.

# 231
  • София
Някой може ли да сподели положителен опит от училищна занималня? Има ли надежда да си идва с написани домашни от там? Знам, че е индивидуално и зависи както от самото дете, така и от конкретния учител, но все пак ...

Децата в първи клас не знаят къде се намират до нова година някъде и често ненаписаните домашни са най-вече по тяхна вина.
На много места училищната занималня се справя чудесно - може да говорите с други родители за вашето си училище.
Аз лично съм доволна, но всичко е до късмет.
А точно тази година не съм убедена колко е смисълът от частна занималня, то не е ясно дали и какво училище ще има...

Минавам да кажа, че от вчера в Лидл са пуснали моливниците на Херлиц пълни за десет лева и това е чудесна сделка.

# 232
  • София
Благодаря за отговорите! Ще се радвам на още.

Зелено човече, проблемът е, че  се оказва трудна задача да се свържа с родители от нашето училище. Опитвам от две годин инасам - още откакто се колебаех да кандидатствме ли в това училище. То по принцип минава за добро училище и се надявам и заималнята да не прави изключение.

# 233
  • София
Аз също мога да се изкажа положително за държавната занималня /но не сме в 51 у-ще/. Синът ми завърши 4 клас тази година, инцидентно да е писал нещо в къщи. Дъщеря ми беше първи клас, също всичко си пишеше в занималнята.

# 234
Някой пита за учебните пособия - в ЛИДЛ наистина са заредили тази седмица доста неща, днес случйно минах, та заредих основното и за двете деца (първи и трети клас).
За занималня - при баткото в първи клас бяха по цял ден с класната си, жената си следеше всичко много добре. Втори клас тя замина за Англия, сложиха ни една възрастна класна Sad и друга госпожа за занималнята. В началото ми беше малко трудно с нея, но по време на онлайн ученето жената се оказа просто безценна във всяко едно отношение!!! Та тази година се моля от сърце и двете деца да случат и на класен, и на учител за занималнята...

# 235
За мен и в частната и в държавната занималня е до късмет с учителя. Моята кака е била на занималня само в 1ви клас. Тя самата е отговорна и изпълнителна и винаги всичко беше написано, че даже и отгоре успяваше да напише. От втори клас я спрях с идеята да се научи да е по-самостоятелна. Справи се и с това, че и отгоре. С малката ще процедирам по същия начин - в първи клас задължително на занималня. След това ще преценяваме плюсове и минуси. В нашия град и по средата на срока места в частните занимални има, както и оплаквания от някои частни занимални също. Но за София съм чувала, че ако не се запише на държавната  в самото начало, после може да няма шанс и в следващите класове за държавна занималня, а учителят да е читав и да си заслужава, та бих пробвала първо в държавната. Във всяка частна по всяко време ще вземат парите, поне така ми се струва.

# 236
  • Пловдив
И аз тук с първокласничка.
Ще наваксам после с четенето

# 237
Аз започнах списъка със задачи за следващата седмица, за да не забравя нещо. При нас първокласниците ще стартират на 08.09 и цялата друга седмица съм я запълнила със задачи след училище. Фризьор, дрехи, обувки, ученически пособия - всичко х 2, защото и на батко й всичко от миналата година му е малко. В графика съм вкарала и фризьор, и козметик за моя милост. Та от вторник ще ми е много весело 😃

# 238
  • Sofia
Ние още чакаме да обявят дата за родителска среща. Не знам как я мислят тази работа в последния момент.

# 239
  • Пловдив
Аз тъкмо видях в сайта на училището, че са ги обявили.
На първокласниците от 17:30, на четвъртокласниците - от 18:00 Rolling Eyes
Писали са, да сме с маски и по 1 човек от домакинство.
Ще пращам таткото в класа на баткото, а аз ще съм в класа на малката

Общи условия

Активация на акаунт