Първокласници през 2020/2021 г

• 42 954
  • 798
  •   1
Отговори
# 345
При нас ще ги събират на двора от 8 до 8:15, започват в 8:25. Това първата седмица. После сами между 8 и 8:15 трябва да си влязат в училище и да си намерят стаята, госпожата ще ги чака там. За по-рано не знам дали могат да ходят.

# 346
  • София
И при нас е така. Започват в 8.30.

# 347
Интересно.... часовете на нашият първокласник започва в 08:50 ч, казаха да ги водим най късно 10 минути преди началото на часа т е 08:40 ще свършат в 12:35 ч

# 348
Часовете при нас започват в 08:00. В 7:45 госпожата ще ги качва в стаята.

# 349
  • София
Да, нормално - 10 - 15 минути преди започване на часа.
Въпросът е колко най-рано можете да ги заведете? И дали и при вас могат да си чакат сами в стаята?

# 350
И при нас мина РС.
Трябва да ги носим най-късно 8 без 10 .
В 8 закусват до 8 и 20 и след това започват часовете.
Не уточноха кога най-рано могат да се носят децата,само уточниха до колко часа трябва да се вземат 17.30ч. Най-рано от занималня могат да се вземат в 16ч.
За мерките за безопасност - да носят маски в коридорите и да си мият ръцете често,  да носят децинфектант и да не си споделят храна и вода.
Ще имат стол ,записала съм го ,но е злояд и ще му слагам или нося храна за обяд.Ние сме малко градче и в обедната спокойно мога да отида до уч-щето ,което се намира на 200 метра от нас .
На 15.09 ще има тържество ,само родители ще се допускат в двора на уч-ще без баби, дядовци и хиляда роднини.
В класната стая само 1 родител ще бъде допуснат за да снима децата.

# 351
  • Пловдив
При нас първите 2-3 седмици госпожата ще ги чака в двора на училището от 7:20-7:30 до 7:50. После се качват през входа, който ще е само за първокласниците. Най-рано не са казали кога може да я заведа, но в дните, когато съм дежурна оставях баткото в 7:10 и не е имало проблем. Сега и с малката ще е така.
Тържество за 15.09 ще има само за първолачетата и не е задължително да са с униформи тогава. Родителите ще сме зад заграждения в двора, а всеки клас ще си има точно определен периметър, където да застане. След тържествената част ще ги качат в класната стая, но без родители. Госпожата от занималнята ще снима, ще им раздадат учебниците и после ще ги доведат на двора, от където ще си ги поемем ние.
Столовата ще работи само за 1 и 2 класове, като има график, кой клас кога се храни. Няма да се смесват отделните паралелки и след всяка, ще се дезинфекцира. 3 и 4 клас ще са на кетъринг от външна фирма и ще се хранят в стаите си Rolling Eyes

# 352
При нас казаха, че допълнително ще ни уведомят за точните часове за водене и на прибиране, тъй като всеки клас ще влиза и ще излиза по различно време, за са не се засичат. На РС вчера стана ясно, че ще спазват много стриктно всички изисквания, защото искат да задържат децата максимално в училище и да намалят възможно най-много риска от заразяване. Искрено се надявам да успеят.

Момичета, от къде са взема хубави, многократни маски за деца?

# 353
Трудно се намират, да не кажа, че никъде не съм виждала имам 2 поръчвани още март по интернет. Сега поръчах 5 при една шивачка.

# 354
Аз ги уших маските у нас, защото съм си наумила да се науча да шия. Не бих ги нарекла хубави😂, но поне са с двоен пласт и джоб за филтър и от забавни платове. Ще му ушия още няколко сега преди училище, може би трислойни тоя път.

# 355
Мина и нашата родителска среща. Стаята е с новички  единични чинове, имат си и шкафове, но в тях ще държат само материалите за физическо, рисуване, технологии ... Раниците тази година щели да се взимат всеки ден, че трябвало да се дезинфекцира. Не разбрах логиката част от нещата да стоят там, други да се мъкнат всеки ден, но такава е годината. Имат мивка в стаята, няма топла вода, но е повече от това, което имат другите класове (т.е. нищо). Няма да има тази година английски в училище (било е ФУЧ предишни години и сега няма да го има като мярка срещу Ковид, въпреки че и на това не разбрах логиката, т.к. пък допълнителни занимания по Религия и Рисуване се предлагат, но не се водят ФУЧ ами нещо извънкласно като едновремешните кръжоци, където се събират деца от различните класове).  Дезинфектанти и сапун в санитарните помещения са осигурени от училището, ще си започват в 08.00, най-късно до 17.30 трябва да са взети, никой не трябва да остава след това (няма да остава никой при охраната, както се е случвало в предишни години - превенция срещу ковид). Храната за обяд ще е под формата на кетъринг. Класната ми хареса на като първи впечатления, видя ми се организирана, не ни губи времето с излишни приказки. Надявам се, че и дъщеря ми ще я хареса и ще се сработят. Иначе сме бутиков клас (по списък са 24 деца, но има няколко, които чакат одобрение от РУО за самостоятелна/дистанционна форма и за сега в клас се очакват 20 да влизат. На 15.09. ще има малко тържество, в класната стая обаче няма да се допускат родители, както и до сега родителите до оградата на училището и на 15.09 и след това. Дано децата да са здрави и да се задържи възможно най-дълго присъственото обучение.

# 356

От DM. Моделът, който е същият като на служителките, работещи във веригата.

# 357
Аз взех от аптека Фрамар за 3.5 лв. Мисля, че не е лоша цена.

# 358
  • София
Почти сме готови с приготовленията, бъдещият първолак е развълнуван и за момента има желание за училище.
Дано се задържи и занапред.
Пожелавам на всички успешна учебна година, добри учители и съученици, здрави деца!

# 359

Общи условия

Активация на акаунт