Предизвикателство Рапунцел 2020

• 85 077
  • 1 473
  •   1
Отговори
# 450
Преди около три години си бях взела на Salerm шампоан за мазна коса. Косата не ми се омазняваше бързо, но беше толкова силен, че ми се накъсваше косата по дължината. Миех се на всяко измиване с него и най- вероятно затова така се получи. Купвах го от дистрибуторка за 22лв.Може да имат сайт, но не съм проверявала дали имат.

# 451
Разбирам ,че проблема идва от скалпа ми ,самата ми кожа е склонна към омазняване ,заради което съм посетила не един дерматолог ,та с правилния режим на хранене и правилните продукти за лице се справям с проблема ,но това да ти лъщи косата си е гадна работа ,пробвала съм с най-различни етерични масла ,сухи шампоани ,профи козметика ,стигала съм до там да си я мажа с чай от розмарин ,ефект нулев. Дали я измивам на три дена ,или всеки ден ,все същото положение. Напоследък чета за терапии против образуването на излишен себум ,ако някой е използвал и е доволен ,моля да ми препоръча 😊

# 452
  • Някъде там
Рапунцелки ,аз искам да попитам колко често подстригвате дължините си?
И от мен едно снимка от вчера сутринта.
Измих шампоан и балсам Лалга.
 Термото за блондинки и две помпички олио керастаз за финал.
Без фриз и идеално гладка.
Доволна съм

# 453
  • София
Разбирам ,че проблема идва от скалпа ми ,самата ми кожа е склонна към омазняване ,заради което съм посетила не един дерматолог ,та с правилния режим на хранене и правилните продукти за лице се справям с проблема ,но това да ти лъщи косата си е гадна работа ,пробвала съм с най-различни етерични масла ,сухи шампоани ,профи козметика ,стигала съм до там да си я мажа с чай от розмарин ,ефект нулев. Дали я измивам на три дена ,или всеки ден ,все същото положение. Напоследък чета за терапии против образуването на излишен себум ,ако някой е използвал и е доволен ,моля да ми препоръча 😊

ОТНОСНО МАЗНАТА КОСА:

Освен казаното по-горе, че колкото по-често се мие, толкова по мазна става, мога да предложа нещо което ми помагаше преди:

Маска с хума.
Хумата е може би най-ефикасното средство за регулиране на омазняването. Тя извлича себума без да дразни и така не предизвиква ефекта на повечето агресивни шампоани – още по-бързо омазняване.

Рецептата е следната:

Залейте ½ кафена чашка хума със сока на 1 лимон / ябълков оцет и добавете няколко капки етерично масло от чаено дърво или лавандула. Втрийте добре сместа в областта на скалпа и след половин час я отмийте с вода.

Ако и това не помогне, бих препоръчала вечер или сутрин, взамисимост от това кога сте свикнали да си миете косата, да си миете само скалпа + корените на мивката.
Аз правя така понякога тъй като имам мазен скалп и адски сухи накъсващи се дължини.
Не препоръчвам сух шампоан, поне на мен ми докарва косопад.

# 454
Ако ви кажа вчера каква простотия направих Grinning
Първо маска - кафе, жълтък и рициново масло. Да, супер бабешко изпълнение, ама просто така ми хрумна. Супер екфолиране, някога може и пак да я повторя тая мацаница.
После Афоджи шампоан за увредени коси и 2-минутен реконструктор. До тук всичко идеално.
И кой ме би по главата да пробвам по дължините едно алое във фракционирано кокосово масло Grinning Бях видяла че може да се използва за коса без отмиване. Не знам прекалено много ли сложих или просто не е за моята коса... или не комбинирах правилно... Обаче днес ще мия пак Grinning

# 455
Искрица , аз подстригвам при нужда - като има цъфтеж и като започне да се къса, при мен е на около 3-4 месеца. Сега обаче мисля да е по-често, но по много малко, колкото да се поддържа здравината.

# 456
Аз днес си намазах скалпа с горчица, а дължините със  зехтин и рициново масло.Стоях два часа, а  после я измих първо със шампоан на лореал ботаникал след това  със  ш и м хроноложист.След това сложих серум Extentioniste, а при сушенето Uniq one  10 в 1 на revlon и олио Moroccanoil treatment за тънки коси. Косата ми стана  с обем , блясък и с доста еластичен косъм.

# 457
Аз вчера повторих ежеседмичното изпълнение с наличния арсенал (скоро предстои разширяване и се чудя кое по-напред). Мисля, че достигнах максимум добър резултат с двуминутния на Афоджи - тежка, плътна, гладка, и другата седмица ще е на скаймейките в почивка, ако не искам тел на главата си. Явно съм имала нужда от някакво напротеинчване, отне ми време да зацепя какво се случва, но има светлина в края на тунела. Grin

# 458
Никога не съм си взимала нищо на тази марка.Мисля тези дни да си взема да го пробвам този реконструктор .Доста често чета в коментарите за него.

# 459
Purpletka пробвай тая комбинация алое с кокосово масло като пре уош. Аз така ползвам алоето. За без отиване ми звучи доста тежка комбинация Grinning
Напоследък и аз се замислям за 2минутния реконструктор, както и за маската Хроноложист. Скоро ми свършва м Екстеншънист и може да я заменя с нея Thinking

# 460
Viktoriai, мда, аз го купувах с идеята за преуош, ама в миг на безумна креативност го наклепах вместо серум Grinning
То си ми седи от вчера по дължините, та бая преуош си стана Grinning
Ама косата ми миришеше жестоко - на кафе и кокос, яко беше Grinning

# 461
Здравейте, последния ми  протокол:
1. Намазах вечерта скалпа с рициново масло и зехтин, а дължините със зехтин и арганово масло. Сложих найлонова шапка, отгоре плетена и преспах.
2. На сутринта измих с Lalga 2 пъти (без проблем отми маслата).
3. За балсам използвах Wella color recharge cool brown.
4. На скалпа сложих серум Лореал Сериоксил.
5. Финиш масло с маракуя на No inhibition.
Не изполвах сешоар. Най-после мека и плътна коса с блясък, без фриз и с обем. Единствено не ми хареса, че се бях сплела и нямах време да изсъхне хубаво косата и стана на вълни, които не харесах, разресах и малко бухнаха краищата. Като добрия ефект го отдавам на зехтина. Бях го позабравила и ползвах повече кокосово масло, но ми е твърде леко като ефект.

# 462
Аз вчера също постоях със зехтин, но го смесих с канела (цейлонска, ако има значение). Направих и масаж на скалпа, от канелата мисля, че се получи ексфолиращ ефект. Косата ми изглежда чудесно! Дори дъщеря ми, на 8 години, сутринта отбеляза, че е много “бляскава” и красива, а не съм й обръщала внимание върху косата ми.
Тази седмица, в неделя, мисля да повторя.

# 463
  • София
А зехтина затопляте ли го преди да го сложите?

# 464
А зехтина затопляте ли го преди да го сложите?
Аз не го затоплям. Зехтина и кокосовото масло потъмняват косата ако е руса, но като не се слагат косата пак си възвръща цветът.

Общи условия

Активация на акаунт