Частни училища - информативно-дискусионна тема 32

• 29 372
  • 763
  •   1
Отговори
# 330
Добре, че е предварително обяснена скалата за оценяване при проект и още по-добре е, че освен общата оценка за проекта същствува и индивуадална такава на всеки в екипа. А пък направо е нечестно, като в проекта поименно се изреди кой какво е направил и съответно всеки опит за тарикатлък се връща с бумеранг към тарикатстващия.
Не, че не сте прави за екипната работа и нейните принципи, ама си има и механизмите за минимализиране на "щетите".

В бизнеса има механизми всякакви. Пари се дават.

В училище оценката на “екипа” е една обща😀 После се оправят поединично. Индивидуални имаха в малките класове, 6-7 някъде. В гимназията няма прошка, да свикват с реалността.

# 331
  • софия
Това с реалността винаги ми е било много интересно. От една страна драпаме за по-по-най- училища, от друга определени явления, които не ни харесват се ползват със специалното вниамние "да свикват с реалността". Чия реалност, ми да бяха останали децата в х- квартално училище, все имат класове до 12-ти. Аааааа момент забравих, там средата не е подбрана, какъвто е и основния мотив за избор на училище от списващите в темите за образование....
не е подбрана ама е натюр, идеална за свикване!

# 332
Мразя екипната работа. Или делигирам, или си го свършвам сама. И така няма размиване на отговорността.
Логично следствие от пропуските в българското държавно образование.

# 333
Ахахахаха последното беше добро, Ежко.
И аз мразя екипната работа. Все опъвам каиша, а после бонусите на друго място. И овациите.
Но екипната работа ме научи лесно да разпознавам тарикатите. В действията им има повтаряемост. Може би от тази гледна точка е ценен урок и умение.

# 334
  • София
По пътя на желязната Ежкова логика Гадамер и Фенси като продукт на държавното бг образование  от близкото минало днес берат плодовете от пропуските в него и именно затова не обичат екипната работа. А Ежко, макар да е продукт на съвсем същото образование и да не е  помирисал АК в ролята на ученик, та там да му "разясняват навреме отвлечени понятия от азбуката на екипната работа, като forming, storming, norming and performing и с какъв сос се консумират", някак магически е останал невредим, напълно незасегнат от този сериозен негатив. Laughing

# 335
По пътя на желязната Ежкова логика Гадамер и Фенси като продукт на държавното бг образование  от близкото минало днес берат плодовете от пропуските в него и именно затова не обичат екипната работа.
За пропуските на нашето образование в сферата на екипната работа знаят даже и в пъклото. И са съкратили дявола отговарящ за нашия казан Joy

# 336
Laughing

>>...............”Да гониш цел след цел. Няма лошо. Но е добре да знаеш какъв е смисъла на това състезание.”

Още никой не ми е отговорил на този въпрос, задаван, както виждате, и от други. Може често е състезание родител-дете, ако ме разбирате.

Моята вчера смята, смята, и вика “Какво ще кажеш, ако завърша с 4 по математика?”
А аз бих й казала "с колкото и да завършиш, за теб си е, не е за мен."
Колкото до смисъла, "в търсене на смисъл обезсмисляме живота си. А тревата, без да пита за какво, пробива камъка." Wink
По пътя на желязната Ежкова логика Гадамер и Фенси като продукт на държавното бг образование  от близкото минало днес берат плодовете от пропуските в него и именно затова не обичат екипната работа. А Ежко, макар да е продукт на съвсем същото образование и да не е  помирисал АК в ролята на ученик, та там да му "разясняват навреме отвлечени понятия от азбуката на екипната работа, като forming, storming, norming and performing и с какъв сос се консумират", някак магически е останал невредим, напълно незасегнат от този сериозен негатив. Laughing
Всяка оценка за екипната работа е субективна Wink - пропускате вероятността Ежко да е фен на екипната работа, защото той самият е от скатавките и така му изнася Laughing
Е, стига бе, и по наше време имаше екипна работа и скатавки, на последните им викаха "комсомолски секретари" Laughing

# 337
Ежко е проджект мениджър. Ще не ще трябва да му харесва... а аз колкото и пъти да съм бачкала по всякакви проекти, преструктуриране на банка, нови правила и продукти и т.н.,  най, най, най не понасях именно проджект мениджърите. Имаха бегла обща култура по темата на проекта и ни скъсваха нервите с простотии. И много го умееха селфмаркетинга.

# 338
И аз мразя екипната работа. Все опъвам каиша, а после бонусите на друго място. И овациите.
Не ги ли е страх, че ще напуснеш?

# 339
Не ги ли е страх, че ще напуснеш?

Няма незаменими хора. И никога не съм имала самочувствие, че съм незаменима. И периодично напускам. В БГ още не са се научили да ценят адекватно работниците си.
Още помня как преди 100 години написах едни правила за един продукт(от позицията на прекия ми опит, защото идвах от работа с клиенти), който после се използваше поне 10 години. Е, шефа над мен просто ги взе, написа 3 реда докладна от негово име(щото такава беше субординацията), вкара ги в управителен съвет, взе бонус с 5 цифри, а на мен и колежката ми даде с 3 цифри. Simple Smile млада съм била, тогава работех за име и авторитет. Та го изтраях това още година и когато напусках, панически ме попита, ама сега кой ще напише еди кой си доклад, защото срока наближава и няма кой.

Та екипната работа на много неща ме е научила. Но все различни от предполагаемите. И предпочитам да си върша сама задачите и да разчитам само на себе си. Щото съм отговорна и когато някой прецака схемата и сроковете побеснявам. А търтеи винаги се намират.

Последна редакция: нд, 12 яну 2020, 19:12 от Fancy

# 340
  • София
За тях важи определението "да достигнеш тавана на своята некомпетентност". Simple Smile Ежко, сори, не се сдържах. Wink

Мога да работя в екип, зная как да работя в екип. Оообаче съм си избрала професия, в която често се работи в мултидисциплинарен екип, но има известна автономност, така че и да има екип, и да няма екип, мога сама да си изкарам хляба, защото са ми важни клиентите/пациентите.

Не е вярно, че българите не можем да работив в екип и не разбираме от всички сложни думички в учебниците, защото самият факт, че сме колективистична култура и довчера сме били по-скоро селяни, отколкото граждани, все още не ни е направило крайни индивидуалисти. На село всички работят заедно, в едно домакинство също има работа за цялото домочадие и се работи заедно. Това не е ли умения за съвместна работа?

Последна редакция: нд, 12 яну 2020, 18:31 от Andariel

# 341
  • София
Хахаа, Ежко, пак в твой си стил... Аз НЕ те питах има ли или няма пропуски в бг образованието от тогава по отношение на екипна работа, та да ме  убеждаваш, че и в пъкъла знаели даже, че има , а след като гарантирано ИМА, как така баш теб магически не са те засегнали тези негативи и ти всичките работи си ги знаеш/умееш. Някаква по-специална порода ще да си,  нищо чудно предположението на Попея за ролята ти в екипната работа да е вярно, знае ли човек..Stuck Out Tongue

# 342
За съжаление не си разбрала, че екипната работа е подчинена на йерархията. Те за това казват, че работиш за Еди кой си мениджър, а не за Еди коя си компания.

# 343
  • София
Епогеят на екипната работа е социалистическото общество. Joy Направо си беше основано на принципа на екипната работа - един-двама свършват работата, но всички получават еднакво /от всекиго според възможностите /или желанието Wink /, всекиму според потребностите/. И teamwork-а и той така. Забавно е как американците прегръщат комунистическите идеи за колективизъм, но под друго име.

# 344
Мне, работиш за и в полза на компанията. А мениджърът, ако те цени ще направи необходимото екипът му да е доволен. Щото няма екип, няма мениджър. Нали знаеш приказката, че работниците не напускат компанията, а напускат заради мениджърите.

Общи условия

Активация на акаунт