МАЙското човече с глас се смее вече!

• 14 491
  • 281
  •   1
Отговори
# 105
Добро утро!

Анна, честито ти християнче   bouquet!
Ние няма да кръщаваме Килиан, защото сме с различни религии. Решихме, че като порасне, той ще си избере сам, ако иска.

Крейзи
, много си хубава и фотогенична. Ако беше тук, щях да накарам мъжа ми да ти направи портретни снимки. Ти нали си била модел някъде? Мъжът ти също е голям сладур, а и булката и младоженеца са красавци и изглеждат много щастливи. Желая им дълъг семеен живот!

Кларисина, и според мен си имаш достатъчно кърма, това, че изцеждаш толкова малко не означава,че нямаш. Щом бебето си наддава добре и не плаче от глад, значи млякото му стига. А, за кошарата - пробвай с обиколник.

Бобси
, за хващането не се притеснявай - това става към 3+ месеца, но при всяко бебе различно. И ние още не хващаме.

Аз днес отивам да пазарувам на центъра...нали ще си имам първокласник и рожденик на еди ден - 14 август.

# 106
Здравейте и от нас,

Добре дошла в БГ, Ира! Приятно изкарване!
BgViki  - и аз бях така - налей се с течности и почни да изцеждаш гърдата на всеки час - при мен помогна, дано и на теб ти помогне. Но като се замисля - то все има разлика в гърдите - т.е. все ми се струва, че ту в едната ту в другата има по-малко кърма newsm78
Ако е за ходене - аз съм винаги ЗА! от както бебо стана на 20 дена - все ходим нанякъде и все в кошчето за кола с една хавлия в дупката, да не пропада дупето!
Крейзи, голяма хубавица си - пу пу - много хубави са снимките!
Бебо определено започна да посяга към играчките, но е далече от хващане.
Момичета - ходи ли ви се на работа вече? Честно да си призная - поработих миналата седмица - и усещам как ме засърбяват ръчичките Wink

# 107
Крейзи-не се излагай не си Меца ,а секси мама!!  bouquet И булката и тортата са хубави,а Лео е сладур и половина  Heart Eyes
Бобси и аз знам ,че е рано за  хващане на предмети,трябва да се заглежда в играчки,да ги следи с поглед ..ей такива работи.
Бг-Вики и аз съм така едната ми е доста по-малка от др. и пуска по-малко ,когато усетя,че положението се влошава давам от нея в началото,когато е ред на тая дето е по-голяма/,а следващото хранене
си е изцяло от тая дето по-трудно пуска.Как го обясних малеее  newsm78

Жули и тя се надига даже без да се държи -много ми е смешна  Crazy
Ох ще ни слагат парно утре и вдругиден ще е ужасссссс  Sick
Момичета прегледайте си зъбите!!!!!!!!!!!Аз нищо не усещах и добре ,че се счупи 1 пломба ,че отидох малееееееееее  #Crazy 5 зъба за правене кошмар.А единия без да се вижда нищо и без да боли направо отвътре заминал гадост  SickНакрая на бремеността ходих и уж нищо ми нямаше ,а сега кошмар.

# 108
  • В сърцето на любимите мъже!
Крейзи, да не те четкам, ама си ми по-готина от булката даже... Кво ти пука някое килце отгоре, с времето всичко ще се нормализира!

Бобси, то бива бива амбиция, ама то твойто... newsm53 smile3532... ами че нормално е да не хваща бебо още... и ние не хващаме съзнателно, но ако докопаме нещо без да искаме, то ще го стискаме до побеляване на кокалчетата...

И изобщо си нямаме и на идея за обръщане или надигане, но аз знам, че по-едрите бебета по-бавно ги правят тези неща и не се тревожа...

Иначе сме толкова контактни, и то от един месец насам - не мога да му затворя устата - все нещо бърбори, пее, кара ми се и така... голям майтап... макар че понякога така ме вбесява с упоритостта си денем да не спи, че ми идва да закрещя... smile3514, но засега се сдържам... smile3515 и пак гушкам... направо да ви кажа съм супер изтощена от това дето иска вниманието ми по 16 часа нон-стоп (нощем обаче спи непробудно).

# 109
Здравейте и от нас  Grinning
Аз вече малко се успокоих от рахита, който ни заплашва, и реших да споделя нещо друго. Може и да ме мислите за лоша мама, но си научих щерката да ми се плези в отговор на мое плезене!!!
И сега е ужас- гука и се плези на всичко и всички Embarassed, а тати само и казва, че мама я учи на "лоши" неща, ама аз откъде да знам, че ще ме копира така?!?!?! Даже издава и същите звуци като мен, нещо от сорта на ммммммммм!!! А пък аз и се радвам и продължавам да и се плезя  Embarassed
Другата добра новина е, че освен "да се набира" на подадените и ръце вече се обръща  Grinning. Това ме радва, но ме и плаши! Кажете ми как да я оставя сама, а да не говорим, че като няма кой да и говори мноооого се сърди, глезаната.
А иначе вече си чакаме паспорта, а дай боже и виза да ни дадат, че да идем да видим родата в UK, че вече ми е гузно, че само моите роднини я гушкат.
Това е от мен, МАЙчета, желая ви и на вас много поводи за широки усмивки. А ако искаш Живота да ти се усмихне- усмихвай му се ти!
Мнооого целувки на всички сладурки и сладурковци от мен и малката Стеф   Heart Eyes

# 110
Здравейте!
Ира,добре дошла!
Крейзи-личи си,че си била манекенка.
БгВики-давай на Мони да яде повече от тази гърда.
На мен цикъла още не ми е дошъл и се надявам скоро да не дойде,лохиите ми продължиха цели два месеца ooooh!,сега ми е много гот без превръзка Simple Smile.
И Алекс не хваща нищо съзнателно,даже не се опитва да се надига,но то всяко дете се развива различно.На 5 сигурно ще дойдем-на НДК ми е супер удобно,тъкмо ще подкрепим и шествието.
Вечерница,отивай и приятно изкарване.
Кларисина,изцедената кърма не е критерий за количество,аз не изцеждам почти нищо,а Алекс си папка и е спокоен,така че не се притеснявай  bouquet.

# 111
  • Бургас
Крейзи, страхотни сте!!! И ти и Лео и булката и татито, абе въобще да ви се ненагледа човек. Личи си, че сте готини и лъчезарни хора.
Няма отърване от нашите колики нямааааааа. Дано поне вашите стафилококи да ги няма вече
Аз сутринта се събудих от гукане и песни, този път обясняваше нещо на играчката над кошарата, защото бях изпрала обиколника, иначе там си е харесала една мечка и само на нея говори.
klarisina аз слагам обиколкник - но по-малък, за да имам дупка да я виждам иначе и на Жасмина краката са все отвън.
Бг-Вики, Мимозата ти е обяснила - давай всеки път от тази гърда, когато не е наред тя даваш малко и местиш на другата, на следващото хранене пък само тя и така доката започне да се пълни нормално. То и моите са така - едната все има по-малко.
Бобси, мисля, че е много рано да хващат съзнателно още. Аз и набутвам играчката в ръката, тя се опитва да стигне до нея с другата ръка и е много смешно, защото маха като с перка, но е далеч от сънателното хващане.
Ирка, добре дошла у дома!
Пък ние ще ходим на доктор.  newsm45 Избиха и едни пъпчици по лицето и по едната ръчичка - които не минават. Първо мислех, че е ухапано от комар и взеха да минават, но вчера пак се възпалиха и излязоха още 2. Стискайте палци да не е нещо гадно.

# 112
Здравейте мамчета,редовно следя темичките,но все не ми остава време да се включа.Миналият понеделник ни сложиха парвата ваксина и осчте сме с 37,3 АДСКИ САМ ПРИТЕСНЕНА!!!Лекарката казва,че сигурно е от топлото,но ние сме на климатик.Утре щте даваме урина.Имало ли е друга мама същият проблем с ваксина?Незнам много се притесниавам.Ще ви даржа в течение.

# 113
Пак сам аз и ние сме с едни ситни малки пъпчици.

# 114
Може да е от претопляне.

А ние пък се потим като ядем Rolling EyesКато суче и се  поти по слепоочията,челото и над челото,все едно съм я пратила да копа newsm78Каква е тая работа не знам?При вас така ли е?

# 115

За папкането - напоследък се храни само от мен добовката не я иска и се чудя от какво е наддал при условие, че изчездам от едната гърда най-много 40мл, а от другата около 20мл.
 той пак успява да си провре крачетата, ако някоя мама има идея - приемам всякакви.
А ти по колко добавка даваш?
За да не си пъха крачетата - може да сложиш възгловнички от вътрешната страна на леглото.

# 116
Може да е от претопляне.

А ние пък се потим като ядем Rolling EyesКато суче и се  поти по слепоочията,челото и над челото,все едно съм я пратила да копа newsm78Каква е тая работа не знам?При вас така ли е?

И ние така се потим, че даже и повече. Дори се налага да я преобличам след като съм я накърмила.

# 117
Здравейте, мами!

Много отдавна не сме се отчитали, но ви чета редовно и сте ми много полезни. Вики е вече  на 2месеца и половина , 61 см и 5830 . Много ми гука и ми се смее и изпълва душичката на мама с много радост и гордост.  Някъде си бях водила бележки какво да пиша, но къде ли отиде това листче кой знае, както и да е .......

Много се радвам че ви и ма  и ще се постарая да пиша по-често, но като съм сама много трудно ми се отдава, но пък знам, че винаги има на кого да разчитам, майските мами са винаги насреща, за което още веднъж много благодаря. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Приятен, спокоен и весел ден от нас с Вики и горерщ Благоевград

Целувки на всички

# 118
  • Бургас
Ха, привет и от мен, мили, мои майски мами!  bouquet
Не съм се включвала отдавна, ама откакто сме с нов комп много трудно успявам да се намърдам тук от съпруга...хм... Освен това вие пък сте толкова продуктивни, че едвам смогвам да ви изчета. Hug
Днес в Бургас се изсипаха едни порои, та се поналожи следобеда да го прекараме вкъщи с Краси.  Малката бубулина обаче се държи добре, изпапка си манджорното и сега сладко-сладко спи... Simple Smile Ангелчето на мама е тя! Simple Smile
Иначе да се оплача и аз го имам проблема с ваденето на краката и ръчички през решетката на кошарката. Имам и обиколници, ама ги повдига и пак се провира- голямо шило е! Другия ужасен навик, който е усвоила е да си свива ръчичката в юмрук и да го налапва целия в устата си (юмрука). При което с ноктите си одира небцето в устата и започва да пищи! В чудо съм се видяла вече. Първо по съвет на педито слагах ръкавички- не помага- сваля ги! Сега ми каза да съм мажела ръката с лимон. Направих го 2 пъти, за момента и става неприятно и спира, ама после като забрави ли какво пак същата история се повтаря!  newsm78 А биберона го плюе! newsm78
Иначе продължаваме в същия дух със спането вечер- от 21ч. до 8-9ч.сутринта (без събуждане нито за папане, нито за смяна на памперс!  Peace) Вече като цяло съм нов човек, попремина ми нервността, може би защото съм най-накрая наспана! Пожелавам на всички ви тук скоро и вие да се хвалите със същото! Искрено при това, другото направо не си беше работа... #2gunfire
Друго, какво ?! newsm78 newsm78 newsm78 Аааа, да -основното- кърмата пак ми тръгна много здраво!!! Laughing Laughing Laughing На ден успявам да замразя по около 400 мл. Фризера пак го напълних и сега спокойно мога да я оставя на майка да я гледа: има за повече от една седмица храна готова. Докторката ми вика да съм я продавала в млечна кухня, ама ще има много здраве!!! Тя е само за Краска! Вече съм най-добрия спец в помпането. Педито всеки път като отидем на консултация неможе да повярва, че още сме само на кърма, при това имам толкова много, а детето не сучи от мен. Да са живи и здрави компанията Авент!!! Господ здраве да им дава! Praynig
Друго- на 1ви септември започвам работа за по половин ден (от 8.30 до 14.30ч.) Вече си намерих жена, която ще гледа през това време малката бубулинка. Отсега ми е много мъчно, че се налага да я оставям на чужд човек от толкова малка, но няма как...с това майчинство и заплатата на мъжа ми ни е трудно да се оправяме.  Sad 
Е, това беше от мен! Пращам на всички майки и бебшорковци много целувки и слънчево настроение! newsm51

# 119
  • София
мами,

само да кажа, че нашите пъпчици изчезват моментално, по съвет на док. я мажа с тампонче напоено в чайче от смрадлика. кожата й е мн, чиста! в бочко също има екстракт от нея, а е мн. хубав крем!

Общи условия

Активация на акаунт