В момента чета ... 63

• 49 292
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
  • Разпиляна във въображението
Влача  "Задругата" от Добри Божилов Трудно ми върви.

# 526
Признах го Ларш Кеплер!Неговият “Пясъчен човек” ме държа до 2 сутринта и нямам търпение да го довърша.Авторът се издигна на първо място в личната ми класация на скандинавските автори на психо трилъри!

# 527
Онзи ден подхванах едно томче с разкази, наподобява антология, доста добри попадения има.

# 528
Аз започнах от първата, но и на мен изобщо не ми хареса. Не мисля, че е толкова реалистичен Еверт Бекстрьом, Толкова много пиене, подкупи и непрекъснато споменаване на "големия салам" не ми звучи много реално...
Напротив! Точно това е начинът, по който мисли и води вътрешните си диалози всеки нормален (разбирай - хетеросексуален) мъж Grinning За пиенето и подкупите - въпрос на възможности...

# 529
Довърших онзи ден "Където пеят раците" и от началната ми оценка 4*, книгата се срина до 2.5. Ами, типично наивистична YA, или по старому - "детско-юношеска" литература е за мен. Авторката явно не е усвоила правилото "показвай, а не казвай", т.е. всички морални изводи, които читателят би следвало да направи за себе си трябва да произтичат естествено от текста, той (читателят) да достигне сам до тях, а не да ни се "изсипват" от редовете. Сигурна съм, че авторката е написала брилянтно научните си книги за дивата природа, на които е автор - страхотно и картинно са обрисувани мочурището и неговата флора и фауна. Но опитът й да прехвърли познанията и уменията си в описанието на земята и дивите обитатели във формата на роман брутално се е провалил - по мое мнение, разбира се. Диалозите са сглобени като от роман на Арлекин - клише до клише, мила моя майно льо. Поезията не успя да ме развълнува или трогне. Разочарована останах, втората половина на книгата я прехвърлях по диагонал.
Веднага след нея започнах "Тревожни хора" на Бакман, и поне засега ми допада значително повече, написана е в пъти по-интелигентно.

# 530
  • Бургас
На мен нещо не ми спори ,,Сенки в рая,,... Но,ще се помъча още малко с нея.

Сафон ми хареса,особенно ,,Принцът на мъглата,,. ,,Марина,, и ,,Сянката на вятъра,, не много.

# 531
"Където пеят раците" и за мен си е детско-юношеска литература. От малкото книги, които съм чела със силно и обещаващо начало , което в хода на повествованието точно се срина до една наивна , мила любовна книга за юноши, които още не са разбрали, че любовта обикновено не издържа големите различия и изпитания. Но напоследък все на такива американски книги попадам . Уж първенци в класации чета - тази беше от "Амазон" , мисля. Подобна ми се видя и "Майката на дъщеря и". Все пак поне авторката не пише снизходително за родната България . Както обикновено става с нашенци в странство. Тя е и  явно успял човек в Америка, издал книга , попаднала в класацията на Опра Уинфри. Но и тя не ме изненада с нищо. Но и не отегчава, не е е съвсем предвидима. Може би, защото и не съм чела много книги за донорството на яйцеклетки.
  Започвам "Крехко равновесие".

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 11:17 от Анонимен

# 532
  • София
И аз не бях особено впечатлена от "Където пеят раците", мисля че 3 звезди и дадох.
Ох, да ви се оплача от "Самотна пеперуда" на Габриела Вестин. Хем в темата ме предупредиха, че има секс сцени, които са не на място, ама си викам не може да е толкоз зле. Еми, зле е. И крими - нишката е зле, едно такова хаотично. Едвам ще я дочета. Сигурно и 1 звезда трудно ще и дам.

# 533
Дидка, наистина историята се развива малко хаотично, но това е подход на много скандинавски писатели - постепенно се сглобява пъзел. А за секс сцените си права... Има и следваща книга - "Миналото не забравя", отново за Рока, Яна и т.н. Там секс сцените са значително по-малко. Но ти си прецени дали да й дадеш шанс.

Аз си мисля да започна третата книга на Артуро Перес Реверте за Фалко - "Саботаж".

# 534
  • София
Продълженията на Фалко издавани ли са на български?

# 535
Бубунка, сега погледнах на сайта на издателството и май не са издадени. На мен втората ми хареса дори повече от първата, затова мисля да прочета и третата. На испански ги чета.

# 536
  • София
Прочетох "Романът на Лизи" на Кинг. Толкова години все му се каня и все го подминавам, а книгата ми хареса.
Успоредно продължавам с "Волни ездачи, разярени бикове", но тя ми върви доста по-бавно. Хем ми е интересна, хем ми доскучава в определени моменти.

Дидка-бандидка, любимата ми тема си подхванала, а именно "сексът в криминалните романи" Stuck Out Tongue Closed Eyes.
В "Самотна пеперуда" наистина стояха зле и като съшити. Обаче да видите във "Верити"! Дано не ми се обидят почитателите на авторката, но на места съм се смяла с глас. Пример: между главните герои Лоуен и Джереми прехвърчат любовни искри, естествено! По някакъв повод Лоуен си показва шофьорската книжка на Джереми, който прокарва пръст по снимката и направо кара мацката да избухне, настръхне и каквото се сетите още Sweat Smile.

# 537
  • София
Нямам нищо против секс-сцените, ама не и в скандинавските кримки. Simple Smile
Сега се чудя с какво да си правя вкуса.

# 538
Според мен Габриела Улберг Вестин е решила, че това ще бъде запазената й марка, не знам как иначе да си го обясня...

# 539
И аз започнах "Волни ездачи и разярени бикове", но ще си я чета на порцийки, по малко, тя предразполага към това.
След Вандермиър обаче не знам каква художествена книга да подхвана. Явно трябва да е нещо за забавление, от което нищо особено да не очаквам.

Общи условия

Активация на акаунт