Кюретаж и забременяване след това - тема 83

• 28 038
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
Записвам се и аз в тази тема. Изтекоха ми водите на 7.02, в 5 месец и ме приеха в болницата. На 8.02 бебетата бяха живи, но вече нямаха никаква вода и ми предизвикаха раждане с хапчета и после кюртаж. И така всичко свърши, част от мен умря. Физически се чувствах добре, мина бързо и без усложнения, но психически е страшно, не знам дали минава с времето. Сега съм на противозачатъчни, но пих и антибиотик, противогъбично и Достинекс за да не тръгне кърма. Още си чакам епикризата, но докторите казват че вероятно е имало инфекция. Знам, че не мога да направя нищо вече, но само ако можех.
Знам през какво минаваш, минах през абсолютно същото...

# 451
  • София
В петък съм на хематолог и ще ме прати да дам кръв за хемоглобин, желязо, вид. Д и тромбофилия. Още съм в чуденка къде да дам за последното.  Дали има някаква съществена разлика от лаборатория до лаборатория? Попринцип лекаркта ми работи в Токуда, иска да ме прати в Цибалаб, а аз четох, че тук основно ходите в Геника или Майчин дом. Съвет? Simple Smile)

Виждам, че още попълнения има в темата. Много съжалявам, че продължаваме да я изписваме със загуби. Дано започнем една по една да се изнасяме оттук. Сили на всички и баба Марта да ви донесе бебчета Simple Smile

# 452
Аз се включвам с отчет на витамините след месец.

27.01.2020г.              27.02.2020г.
Б12            365 pg/ml               1099 pg/ml  (187-883; латентен дефицит < 300)
фолиева         7.60 ng/ml               9.30 ng/ml  (3.10 - 20.5)
D3              8.60 ng/ml               34.20 ng/ml (р.с-т 10-20 лат. дефицит; 20-100 опт. ниво; >100 предозиране)

Б12 вземах по 1т. на Natural factors 5000mcg всеки ден на обяд. Фолиевата е мета по 1т. дневно. Д-то е на webber naturals пo 10 капки (общо 5000IU) всяка вечер с парче кашкавал или сирене. На някой може да му е полезно Simple Smile

# 453
Здравейте дами,
 Имам въпрос
С два кюретажа съм-единия е на 03.10 другия е повторен на 27.11.
На 10.01.20 ми дойде Мц
Но сега нещо закъснява с 9дни!?!?
Бях на контролен в началото на февруари изписаха ми иногинол, защото имах доста образувани кисти и витД , че имам дефицит,останалите резултати са ми ок,но Мц ми го няма..., а все още се пазим доста с мм..по принцип съм си с нередовен и пкс

Момичетаа, пак съм аз..

Цикъл все още няма.
Имам остри болки в левия яйчник..супер гадни пъпки по лицето, херпес,бяло течение..ще се побъркам вече наистина..
Някой нещо подобно или съвет..мисля да отиида на лекар следващата седмица...но На какво ли ще се дължат твзи симптоми..
Момичета с нов профил съм..
На 3ти ми е прегледа, но дотогава не знам как ще издържа..болката е по странна в левия яйчник..направо е придърпваща..вече се обсебих пт това и влиза отново в някаква депресия..

# 454
Момичета и аз пуснах някой изследвания и напрааво се шашнах,та докато дойде време да се срещна с доктор ще ми кажете ли за витамините,как да приемам витамин д и дали е добре да е на капсули,че хич ме няма в капките

# 455
  • София
Диди 26,
Витамин Д продължавай по същата схема.
Б12 можеш да го намалиш, 5000ui на седмица вероятно ще ти е достатъчно.

Диди 0022,  кажи после какво е казал доктора.

Papapa,
На кой ден от цикъла си ги пускала тия изследвания?
Пролактин се изследва на чист ден, след 30 мин покой преди изследване, и без пипане на гърдите в предните дни. Ако не си спазила това условие, може за това да е завишен. Консултирай се с ендокринолог - и за него и за тестостерона.

Женските хормони, ако са на 3 ден, ми се струват ок.

Витамин Д ти е в супер дефицит, трябва да вземеш мерки.

# 456
Момичетааааа,помагайте 😭
Днес поставихме рвмс,зет е планиран за четвъртък,но току що излезна микробилогията. Никога не съм имала гъбички. Помогнете-какво да правя?Писах на Персенска,но не получава съобщенията ми.

# 457
  • София
Девилче аз гъба не виждам, пише кандида - (отрицателно).

За БВ най-добрата тактика е лактобацили от типа на лактажин. Но нямаш време за цял курс преди трансфера.

# 458
Девилче аз гъба не виждам, пише кандида - (отрицателно).

За БВ най-добрата тактика е лактобацили от типа на лактажин. Но нямаш време за цял курс преди трансфера.
Мерси,Дели. Чета за тези кокобацили,че трудно се лекуват и водели до преждевременно раждане 😭
Дали не е най-разумно да откожим трансфера?

# 459
Багодаря  за препоръките Дели Simple Smile
За Д-то и аз мислех този месец да продължа по същата схема, а от другия да намаля капките по 5 на ден  за поддържаща доза. Сега виждам че за Б12 съм писала 5000, а то е 1000mcg. Така или иначе сега съм спряла приема му, поне да влезе в  горна граница.

# 460
Papapa,
На кой ден от цикъла си ги пускала тия изследвания?
Пролактин се изследва на чист ден, след 30 мин покой преди изследване, и без пипане на гърдите в предните дни. Ако не си спазила това условие, може за това да е завишен. Консултирай се с ендокринолог - и за него и за тестостерона.

Женските хормони, ако са на 3 ден, ми се струват ок.
На 2 ден са пуснати изследванията,казаха ми само за прогестерона ,че ще го изследват на 23 ден,другите се пускали сега.  Скоро ще ходя при Д-р Бояджиева да видим какяо ще каже.

Витамин Д ти е в супер дефицит, трябва да вземеш мерки.
[/quote]

# 461
  • София
Девилче, влагалището не е стерилна среда, там си живеят разни неща, важното е да не са много и да развалят баланса.

Щом в заключението пише нормална анаеробна бактериална флора, и кандида отрицателна, значи ситуацията е ок. Преходно състояние към БВ - консултирай се с лекаря си. Обикновено в такава ситуация с увеличаване на лактобацилите се оправя равновесието.

Пак казвам - не виждам нищо притеснително.

# 462
Девилче, влагалището не е стерилна среда, там си живеят разни неща, важното е да не са много и да развалят баланса.

Щом в заключението пише нормална анаеробна бактериална флора, и кандида отрицателна, значи ситуацията е ок. Преходно състояние към БВ - консултирай се с лекаря си. Обикновено в такава ситуация с увеличаване на лактобацилите се оправя равновесието.

Пак казвам - не виждам нищо притеснително.
Благодаря ти,Дели 🍀 свързах се с Персенска и каза,че нямало проблем да направим трансфера. От 8 дни си самопредписах пробиотик на биозин,но сега ще си поръчам на здравис и дано се нормализира флората.

В четвъртък следобед с Бога напред ще си прибера снежковците.
Стискайте палци да се размразят и 3те♥🙏🏼

Последна редакция: вт, 03 мар 2020, 08:55 от Devilche

# 463
Момичета минавам да ви вдъхна кураж вчера 02.03. След спешно секцио се роди Йоан. Вярвам, че скоро и вие ще гушкате вашите две чертички! 💙

# 464
Момичета минавам да ви вдъхна кураж вчера 02.03. След спешно секцио се роди Йоан. Вярвам, че скоро и вие ще гушкате вашите две чертички! 💙

Пламъче, много благодарим!
Макар и по спешност Йоан се е появил на хубав ден! Да сте живи и здрави! 💙

Общи условия

Активация на акаунт