Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем! - Тема 5

• 45 724
  • 760
  •   1
Отговори
# 660
Защото самите банки го искат.
Аз рефинасирах потребителски кредит от ДСК в РББ и от РББ ми искаха документ, че съм платила кредита в ДСК с парите, които са ми превели. А за това ДСК ми искаха 60-70 лв, един хвърчащ лист, който ми написаха за 5 мин.
Ама вие правите рефинансиране, естествено че банката ще иска документ, че с нейните пари сте погасили.

# 661
  • София
Защото самите банки го искат.
Аз рефинасирах потребителски кредит от ДСК в РББ и от РББ ми искаха документ, че съм платила кредита в ДСК с парите, които са ми превели. А за това ДСК ми искаха 60-70 лв, един хвърчащ лист, който ми написаха за 5 мин.
Ама вие правите рефинансиране, естествено че банката ще иска документ, че с нейните пари сте погасили.
Да, нормално е да искат, но не е нормално цената на този лист, написан за 5 мин, да е 70 лв.

# 662
Колко време горе-долу отнема процедурата по подаване на документи, одобрение и съответно получаване на ипотечен кредит?

# 663
  • Варна
Това зависи и от вас в какъв срок вадите документите,които банката изисква,респективно и от продавача/строителя.Обикновено ~ месец до два отнема.

# 664
Здравейте,споделете колко време ви отнема процедурата по предоговаряне/намаляне на лихва по ипотечен кредит.Подали сме нужните документи и искането за намаляне на лихва на 28 юли 2020 г. и все още ни мотаят..

# 665
Миналата година януари предоговаряхме, за две седмици приключихме.

# 666
  • Варна
Здравейте,споделете колко време ви отнема процедурата по предоговаряне/намаляне на лихва по ипотечен кредит.Подали сме нужните документи и искането за намаляне на лихва на 28 юли 2020 г. и все още ни мотаят..

Hushed 6 месеца и още ги чакате? Това е безумие...освен ако не е ДСК.

# 667

Hushed 6 месеца и още ги чакате? Това е безумие...освен ако не е ДСК.
Уникредит е,в края на ноември ходихме,обещаха до края на месеца да се обадят,още чакаме...

# 668
  • Варна
Пускайте някакви жалби в централата,нарушават ви се правата така.

# 669
  • София
коя е централата им, щото аз 2 месеца чакам отговор от тях, писмен...а ми върви такса без веза.

# 670
коя е централата им, щото аз 2 месеца чакам отговор от тях, писмен...а ми върви такса без веза.
Отговора до 35 работни дни, така им пише на сайта, значи и от там никаква помощ да не очаквам.Страшно нагли са. Ще поискам среща с управителя на клона, по нататък ще видим.

# 671
Здравейте! Наясно ли сте как стои въпросът с ипотечни  кредити за собственици на фирми? За кредит около 130- 140 000лв. какви изисквания за деклариран доход трябва да се покрият? Ще съм благодарна ако ме насочите и към компетентен кредитен консултант за Пловдив и какви са им тарифите?
В 3 банки, към които се обърнахме за оферти, искаха едни и същи неща - ГДД, ОПР, баланс за предходните 2 години и в едната ни искаха справки за платен ДДС. Тези документи ни ги искаха за кредит с 50% самоучастие. Не сме ползвали кредитен консултант. И трите все едно си бяха плюли в устите и предложиха в офертите еднакъв лихвен процент. В ГПР обаче се получиха разлики. Избрахме тази, която ни предложи не анюитетни вноски, а план с намаляваща главница.

# 672
Някой скоро да е пробвал предоговаряне на % в ЦКБ? С едни от най-ниските лихви са, но гледам, че са паднали още мъничко (сигурно от пандемията насам).

# 673
  • София
.

Последна редакция: чт, 14 яну 2021, 10:03 от Starrydream

# 674
винаги ли щом видите по-ниска лихва предоговаряте? На мен например, не ми харесва идеята, защото колкото по-нов договор имате, повече гадни клаузи наблъскват, може вече да са сложили и нещо във връзка с кризата Ковид.
Понякога е по-добре със стар договор за кредит, та дори и да плащаш мъничко повече.
И това, че някои банки звънят на клиенти да рефинансират не мога да разбера защо точно го правят, защото било в техен интерес, вместо те като банка да им взимат  повече пари?

Общи условия

Активация на акаунт