За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 81

• 32 800
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
  • София
И аз въртя всипки без музикалните.Имамекъм 50 и е ужас.

Успех с урината,на дъшеря ми на 6м.не усоях да взема аз и не я пусках.

# 541
  • Германия
Аз изобщо не обичам плюшени играчки, но свекърите упорито продължават да подаряват, въпреки че всеки път им казва сме, че сме се заринали вече с плюшки - не и не, не разбират от дума!

# 542
  • София
И аз така,и като ги замятат и фЪрчи прашоляк.Прелест.

# 543
Един пръст в контейнера? Не, питала в няколко лаборатории и всички ми казаха, че и съвсем малко е достатъчно Simple Smile и 1 чаена лъжичка стига

# 544
  • София
Това ми казаха на мен в лабораторията. Беше преди година и половина, знам ли - може вече по-малко да им трябва... за мен “един пръст” е по-малко от сантиметър в контейнер с Ф 3см. Не ми се струва толкова много... При вторият опит с тези залепящи се колектори събрах цялата първа урина след ставане от сън.

# 545
На мен педиатърката ми каза да сложа един памук сутринта и след известно време да го махна и изстискам в един контейнер. Днес пробвах да видя колко ще излезе и беше около чаена лъжичка, не знам дали е достатъчно.

Ще взема и колектори да пробвам с тях, че ме е страх да не излязат бактерии в изследването от памука.

# 546
За урината едва успях да събера 10 мл от втория опит, но в лабораторията ми казаха, че е достатъчно.
Някой сблъсквал ли се е с ушна инфекция при бебето и какви са симптомите? Дъщеря ми си дърпа едното ухо от два дни, но дали заради проблем с него, или просто го прави като й се спи не мога да кажа. Много е нервна, понеже никнат зъби и все е недоспала, а съм притеснена, понеже ни отложиха ДК, а знам че един вирус при бебе може бързо да доведе до бактериална инфекция в ушите. Thinking

# 547
  • София
На мен ми казаха ако ще стискам памук да не го правя,не е ок.

За ушите,върти ли глава също?
Храненето как е?

# 548
На мен ми казаха ако ще стискам памук да не го правя,не е ок.

За ушите,върти ли глава също?
Храненето как е?
Понякога върти глава, има задна хрема заради зъбите. Храненето е наред, само на два пъти започва да суче и си отказва млякото(но това може да е както заради зъбите, така и заради болка в ухото). Честно казано не знам и аз вече...

# 549
  • София
Ако сте притеснена идете на УНГ .Ушите не са  шега работа.

# 550
  • Г. О.
На какво може да се дължи въртенето на глава? Детето ми често го прави, дори като е легнало, седнало, право..Все едно многократно казва НЕ. На 11 месеца е. Според лекарката не е нищо притеснително, нормална детска невроза. Други деца не съм видяла да го правят. Какво му е нормалното, не знам.

# 551
И моето момче го прави, върти си главицата, дращи с пръстчета ушите. Ще питам на консултацията.

# 552
  • София
На какво може да се дължи въртенето на глава? Детето ми често го прави, дори като е легнало, седнало, право..Все едно многократно казва НЕ. На 11 месеца е. Според лекарката не е нищо притеснително, нормална детска невроза. Други деца не съм видяла да го правят. Какво му е нормалното, не знам.

И моят син го правеше много време, най-често преди заспиване. Педиатърката каза, че е нормално, но не сме коментирали причината. С майките в групата също сме коментирали не един път и доста от тях споделяха, че и тяхните деца си въртят така главата. Сега се замислих, че не помня някое момиченце да го е правило.

# 553
Моето момиченце също си върти главата. На 8++ е.

# 554
Някъде през aприл - нaчaлото или cредaтa ще cпрa дa използвaм кошa зa новородено и ще cлaгaм летния кош.  Обaче cе чудя ще ми трябвa ли зимно чувaлче зa количкaтa? Aко е облечено c коcмонaвче, трябвa ли дa го зaвивaм c нещо допълнително? И изобщо лятото кaк дa обличaм бебето - вcе пaк не cе движи вcе още, трябвa ли дa cлaгaм пaмучнa шaпчицa? И изобщо лятнaтa количкa до кaквa възрacт cе използвa?

Общи условия

Активация на акаунт