ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 15

• 46 422
  • 769
  •   1
Отговори
# 705
Момичета, влизам да вдъхна малко кураж. Не съм писала 9 месеца в темата People Baby забременях с ендометриозна киста и повишени туморни маркери. АГ каза, че оплождането е станало точно от засегнатия яйчник.
Имах записана дата за лапаро при Попов. 5 дни преди операцията разбрах, че съм бременна Hands Pray съвсем случайно си направих тест и шока беше голям. Ако не го бях сторила щях да се оперирам без да знам, че съм заченала. Все още ме побиват тръпки като си представя как бях на косъм от това Smirk голям шок ми е.. Все още плача като си представя как щяха да ме оперират, а сега бебчо е до мен и всичко беше на косъм..
Така че има и истории с хепи енд. Пожелавам на всички да успеят със или без лапаро, да сбъднат мечтата си за детенце Heart Exl

# 706
Yan25, радвам се, че всичко се е развило така добре при теб! Да ти е живо и здраво съкровището и да те радва цял живот! Heart Simple Smile

# 707
  • София
Здравейте!
Дали има общо между половите хормони и болките?

# 708
Здравейте,
Бих искала да Ви попитам, смятате ли, че кисти биха допринесли за субфебрилна и фебрилна постоянна температура?

# 709
Здравейте след поставянето на последната инжекция золадекс на 25 ноември все още нямам цикъл, 76 ден съм. Трябва ли нещо да ме притеснява?
Има ли някой от вас на която им е дошло между 70-80-90 ден. И как е бил, по-болезнен или не? Благодаря

# 710
На мен ми дойде на 64-тия ден, но не мисля, че все още имате повод за притеснение. Що се отнася до това какъв е бил цикълът след това, моят беше почти като от преди лечението, с тази разлика, че преди менструацията беше около 6-7 дни и беше сравнително обилна първите 1-2 дни, а сега отново е обилна първите 2 дни, но мисля, че е повече от преди, а като продължителност вече е 5 дни, като останалите 3 едва едва зацапва. За болка не мога да кажа, защото аз и преди и сега почти не съм усещала болки, много рядко се случва.

# 711
Благодаря, просто ще откача от притеснение. Казаха ми да чакам до. 90 дни ако не ще го предизвика моя док, а това най-много ме плаши😭🥺
Цитат на: Sunflower9link=topic=1171876.msg42285382#msg42285382 date=1612811524
На мен ми дойде на 64-тия ден, но не мисля, че все още имате повод за притеснение. Що се отнася до това какъв е бил цикълът след това, моят беше почти като от преди лечението, с тази разлика, че преди менструацията беше около 6-7 дни и беше сравнително обилна първите 1-2 дни, а сега отново е обилна първите 2 дни, но мисля, че е повече от преди, а като продължителност вече е 5 дни, като останалите 3 едва едва зацапва. За болка не мога да кажа, защото аз и преди и сега почти не съм усещала болки, много рядко се случва.

# 712
На мен ми се възстанови около 80-ят ден. Нямате повод за притеснение. Най - вероятно ще е скоро. Мен пак си ме болеше, може би една идея по - леко.

# 713
При мен след Декапептил Депо 3месеца, го предизвикаха на 100тния ден с Регулон 5 или 7дни 2х1. Дойде ми след като го спрях-много лек като след противозачатъчни. След 20дни пак ми дойде болезнен и доста обилен със съсиреци. Това си ми е бил моя стандартен цикъл. Започнах Зафрила тогава и сега пак най-велоятно чакам, да видим дали ще дойде.

# 714
Хм..... Доста странно. Явно всеки организъм е различен 🤨.
При мен след Декапептил Депо 3месеца, го предизвикаха на 100тния ден с Регулон 5 или 7дни 2х1. Дойде ми след като го спрях-много лек като след противозачатъчни. След 20дни пак ми дойде болезнен и доста обилен със съсиреци. Това си ми е бил моя стандартен цикъл. Започнах Зафрила тогава и сега пак най-велоятно чакам, да видим дали ще дойде.

# 715
На 11 декември ми беше последната инжекция Золадекс, сега броих - 61ви ден е минал и не ми е дошло още.

Да споделя, че приятелка забременя след лапаро с премахване на ендометриозна киста. Ин витро. И двете в един период се оперирахме, но тя тотално отказа лечението със Золадекс. Засега всичко е наред, стискам й палци и се моля за нея.

# 716
Много правилно е направила. Като отидох за първи път на репродуктивен доктор 6 месеца след Золадекса, ми каза че вече не се прави така ако се цели забременяване. Веднага след лапарото се започват опити /ако резерва е ОК/ или инвитро.

# 717
Не е точно така. По - скоро е индивидуален подхода, според състоянието на пациента и стадият на заболяването. Аз направих ин витро след лапарото и резултата беше плачевен. Много празни фоликули, 2 ембриончета от 5 яйцеклетки, но некачествени. Върнаха ми ги на 3-ти ден и съответно кръгла нула. След това 6 месеца на Золадекс и пак ин витро. Пак имаше доста празни фоликули, но аз съм с много тежка ендометриоза. Но имах 4 бластоциста от 6 яйцеклетки. 2 замразихме, а от другите две, имам съвършено чудо на 1г и 2 месеца. Успех на всички, които се борят за бебенце!

# 718
Здравейте!
Аз също се лекувах ъс Золадекс, като лекаря изрично ме пита дали целим забременяване, но тогава бях все още млада, тепърва щяхме да се женим. Казах му, че искам да изкарам курс с лечение и като цяло не съжалявам. Забременях след известно време естествено.
Но ако ви притиска времето, според мен по-добре е да си действате инвитро.

# 719
Здравейте! Искам съвет! Родих преди 6м, вече два пъти имах цикъл след раждането. Но вторият път започна с ужасни болки, дори плачех от болка. Два дни пих кетонал често, цикълът бе обилен. След това усещах придърпване на яйчниците, което беше доста неприятно. Цикълът ми продължи 15-16дни , като след 7мия ден имах само зацапване и то такова мръсно, не ясна кръв. След като спря зацапването, изчаках 5-6 дни и посетих лекаря при когото родих. Прегледа ме с вагиналния ехограф и установи киста на единият яйчник 4см. Според него е пълна с кръв, лигавицата ми е задебелена доста. Сега ми изписа примолут нор и противоАчатъчно по схема. Също така ми каза, че след другият цикъл ако не е намаляла най-вероятно е ендометриоза и ще трябва операция. Моля дайте ми съвет или ако има някой преминал през такава ситуация

Общи условия

Активация на акаунт