Работа, CV-та, HR-и, съвети - 70

• 29 178
  • 722
  •   1
Отговори
# 240
Имам познати, които се занимават изцяло с чистене, обаче почти никой от тях не се осигурява, след време съжаляват за това. Една друга позната чисти един офис за по час седмично, плащат и по сто лева на месец, но това е допълнителна работа, което ми се струва по-добре. Съседката ми работи на градските тоалетни, плащат им 750-780 лв на месец, оня ден я срещнах, отиваше болна на работа, защото нямали хора. Каза, че всички кандидати искали да са само на касата, но не и да чистят тоалетните. Работят 2 дни по 12 часа, два дни почиват, така в почивните дни ако иска, може и нещо допълнително да работи. Имам бивша колежка - икономист, чакаше с нетърпение да се пенсионира и да си намери работа като чистачка или камериерка, защото искала вече да работи с ръцете и да не си натоварва мозъка.

# 241
Нашия офис е денонощно натоварен и хм,хората са хм, мърлячи.  Проблемите с чистачките са неизброими. Не им е никак лесно.
Имам познати, които чистят офиси по разнообразни схеми, и такива в чужбина. Натоварващо е, нерядко не е толкова лесно. Няма да навлизам в гнусни подробности, но е наистина натоварващо. А и някои личности все пак не успяват да го приемат и се отказват, чисто психически. Каквото и да са мислели преди това.

# 242
  • София
Предният ми "шеф" се опита да ме накара и да чистя. Остана си с опитите.

# 243
  • София
Ние на нашата жена която идва 1 път седмично и плащаме 30лв, но сме и стари клиенти, на нови ако поема е 50лв. Бабенце е, ама много пъргава, златна ни е. Няма дупка в графика, избира си само места които са леснодостъпни с градски и са и наблизо.Постоянно е на екскурзии и скъпи ол инклусиви, да е жива и здрава, изработила си ги е и ги заслужава. Но наистина я бива, аз така за 1 час като нея не мога да изчистя.

# 244
На идване, Ирене.

# 245
Какво значи мърлячи, който отговаря за офиса, трябва да въведе правила.
На работното място мърлячи не трябва да се толерират, у тях като искат и мишки да завъждат.

В един от офисите ми чистеше тъщата на шефа веднъж седмично - в събота. Това не означава, че през седмицата никой не трябва да си мръдва пръста. Всеки отговаря за своето работно място, има един дежурен за деня, който да изнася вечер боклука и да измие съдовете на посетители. Много ясно, че ако някой влезе с мръсни обувки, после се минава с прахосмукачка или моп, ако се налага - работа за 3-5 мин.
Вече се изместиха в нова сграда с много  помещения - офиси и кабинети за срещи. Назначени са хигиенистки, които чистят след всеки посетител.

# 246
  • Бургас

Ехааа, ако успее да си уплътни пълен работен ден, пет дни в седмицата, накрая ще взима повече от един програмист в Бургас Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 247
Малко ми се струва, че излишно се заигравате с професията "чистачка". То и аз обичам да чистя, но само вкъщи. Как си се представяте да чистите нечия чужда тоалетна? Еле па обществена. И какво научаваш докато чистиш? Нищо. И затъпяваш. Не е полезно.

# 248
Едно, че затъпяваш, второ, че е голяма хамалогия.
Не е за всеки.

# 249
И аз мисля, че се заигравате с чистачките. То ако беше така-ехеее България щеше да прилича на Англия. Всеки студент или висшист без работа да чисти къщи и офиси.

Я кажете какво мислите за завърналите се от чужбина и търсещи работа?
Аз отсъствах от България 12 години, и когато започнах работа в банката, на всеки три месеца има оценка на служителя. Та шефа ме викна на тримесечието да говорим (то нали всеки си гони бонусите и заплатата), та ми вика, че съм била излезнала от българския бизнес, щото видиш ли не съм познавала бизнесмени, които да водя за кредити. Идеше ми да му фрасна един в муцуната комунистическа.
Както и да е, та не ми направи добро впечатление и ми остави един горчив вкус, исках да ползвам неплатена отпуска за отглеждане на дете до 8 -годишна възраст(3 месеца), а той изобщо не ми изпратил заявлението до човешки ресурси и с ехидна насмешка ми заявява, че документите ми се били загубили.

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 17:30 от H/I

# 250
Честно да ти кажа, не бих се върнала. Вярно е, че  в чужбина винаги ще си чужденец, но поне децата ти имат шанс.
Иначе - какво да мисля?!? Ако успеят да си намерят читава работа и знаят добре език, ще са ок.

# 251
  • София
Аз вчера бях на интервю за банка. Ясно ми беше казано, че болнични не се толерират, а отпуската се разпределя строго. От 8 до 5. Това е.

# 252
Е, то на коя работа ще ти кажат, че много ще се радват да излизаш често в болнични и да ползваш отпуск от днес за утре.

# 253
Тя написа, че не се толерират, което е по-сериозно. Иначе е ясно, че никой работодател не се радва на болничните.

# 254
На никоя няма да и кажат, но това което са и казали не е нормално и е отблъскващо. Всеки ще предпочете друго работно място.

Общи условия

Активация на акаунт