Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 40

• 41 290
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
Защото много колеги са в Студенски град и в Лозенец. Учат заедно, правят проекти и т.н , може и по цяла нощ да работят. Освен това сутрин в 7:30-9:00 часа е ад с метрото.

# 361
  • София
Аз затова търся с близък достъп до метрото. Защо мислите , че трябва да живее до мястото където учи. Повечето хора ходят на работа с транспорт, трябва да свиква с по- големия град.
Ами тогава Обеля, до метрото... ако й се пътува... ще се отпътува поне.. там и цената ще е по -добра де...

# 362
Аз затова търся с близък достъп до метрото. Защо мислите , че трябва да живее до мястото където учи. Повечето хора ходят на работа с транспорт, трябва да свиква с по- големия град.
Защото е много по-удобно и лесно. И освен придвижването до СУ, където и да е, има един куп други критерии за покупка.
Дори и да ползва транспорт, от Банишора до 4-ти километър ще й е по-тегаво пътуването, отколкото от Младост, примерно, нищо че в Банишора ще има метро. За колегите и проектите пък е съвсем друг аргумент, но и той е валиден.
Скрит текст:
Ами тогава Обеля, до метрото... ако й се пътува... ще се отпътува поне.. там и цената ще е по -добра де...
Ако е във ФМИ или Химическия, ще трябва да сменя на Сердика и после пак ще има доста ходене пеш.

# 363
  • София
Най-добре е общежитие на първо време, докато се ориентирате и вие, и студентката. И по-лесно ще навлезе в студентския живот, и София ще опознае и ще има време да реши кое е нейното място за в бъдеще. Че миналата година две познати студентки решиха след няколко месеца, че София не е тяхното и се прехвърлиха във вузове близо до дома. А колко зор беше да им търсим квартира.

# 364

Аз изобщо не мисля така, особено ако бюджетът на семейството не е неограничен. Просто гледайте да има удобен транспорт. Друго е, ако прецените, че имате възможност и кварталът ви харесва, но и около Ректората, и в Лозенец, и ок. 4-ти км. имотите са все скъпи.

# 365
Най-добре е общежитие на първо време, докато се ориентирате и вие, и студентката. И по-лесно ще навлезе в студентския живот, и София ще опознае и ще има време да реши кое е нейното място за в бъдеще. Че миналата година две познати студентки решиха след няколко месеца, че София не е тяхното и се прехвърлиха във вузове близо до дома. А колко зор беше да им търсим квартира.
И аз така мисля, още повече, че за момента не е ясно къде ще са занятията на момичето и не могат да се правят сметки за транспорта.

# 366
  • 2860 км северно от Екватора
Като имат пари хората, нека купят нещо. После ще е или под наем, или ще се продаде.

# 367
Здравейте , извинете за спама ,но понеже не съм наясно въобще с цените на имотите ,а тук като чета има доста компетентни и дълго наблюдаващи пазара хора та въпросът ми е мои познати продават спешно 3 стаен в жк.Гоце Делчев за 110 хил.евра  близо до магазин Дар ,стара тухла от 70-те ,има наематели дългогодишни (600лв) ,прилично състояние,поддържан вход ,свободно паркиране,няма да живеем в него заслужава ли си инвестицията ,половината пари ще са с кредит ?
Стара "тухла" от 70-те около магазин ДАР??? Къде там има такава сграда- нали не става дума за едни стари двуетажни сгради??? В района около ДАР има панелки, има високи блокове (ЕПК или пълзящ кофраж)???  В района от една страна е скъпо, от друга не очаквайте чудеса по отношение на отдаване под наем.
За стара тухла нещо не съм разбрала аз се оказа ,монолитен е ,строен 80-те години,етажа е 5 от 7,квадратурата е 73 +мазе +ид.части, по належащо ми се струва да се смени дограмата, иначе освежаване на латекса е правено преди година ,естествен паркет поддържан ,теракота в кухнята и коридора ,писах около ДАР ,защото ми е ориентир не познавам квартала .
Благодаря на всички ,които ми писаха на лични за споделените мнения !

# 368
Скрит текст:
Здравейте , извинете за спама ,но понеже не съм наясно въобще с цените на имотите ,а тук като чета има доста компетентни и дълго наблюдаващи пазара хора та въпросът ми е мои познати продават спешно 3 стаен в жк.Гоце Делчев за 110 хил.евра  близо до магазин Дар ,стара тухла от 70-те ,има наематели дългогодишни (600лв) ,прилично състояние,поддържан вход ,свободно паркиране,няма да живеем в него заслужава ли си инвестицията ,половината пари ще са с кредит ?
Стара "тухла" от 70-те около магазин ДАР??? Къде там има такава сграда- нали не става дума за едни стари двуетажни сгради??? В района около ДАР има панелки, има високи блокове (ЕПК или пълзящ кофраж)???  В района от една страна е скъпо, от друга не очаквайте чудеса по отношение на отдаване под наем.
За стара тухла нещо не съм разбрала аз се оказа ,монолитен е ,строен 80-те години,етажа е 5 от 7,квадратурата е 73 +мазе +ид.части, по належащо ми се струва да се смени дограмата, иначе освежаване на латекса е правено преди година ,естествен паркет поддържан ,теракота в кухнята и коридора ,писах около ДАР ,защото ми е ориентир не познавам квартала .
Благодаря на всички ,които
ми писаха на лични
Скрит текст:
за споделените мнения !
Преброяване на дивите зайци Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile

# 369
Всеки загрижен за детето си родител, още повече родител на момиче, ако има дори и минимална възможност, ще отгладува парите, но няма да пусне девойката на общежитие, особено в Студентски град.
Лично мнение.
Оттам нататък дали под наем, дали в собствено малко жилище - зависи от финансовите възможности. Спокоен квартал с удобен транспорт и магазини ще е достатъчно.

Боже, с какво се занимават студентите сега - с "проекти" и то групови!

# 370

Имай предвид, че тези апартаменти нямат балкони/тераси. Чудно ми е къде ще си сушат прането живеещите Simple Smile

# 371
Не знам тук ли да попитам или да пусна нова тема. Опитвам се да преустроя апартамента на картинка. След много мислене от това

го докарах до това

Главно ме тормози дали не пропускам нещо фрапантно. Какво ви е мнението, втория вариант струва ли ви се по-удачен като разпределение? Има ли какво да добавите като акъл? Не съм редактирала всичко като хората,едната баня (към спалнята ще е с вана,но не съм я сложила).

Тепърва ми предстои да пиша инв отделните теми (кухня,баня), защото специално в кухнята ми е трудно да измисля кое как...

# 372
  • София

Имай предвид, че тези апартаменти нямат балкони/тераси. Чудно ми е къде ще си сушат прането живеещите Simple Smile

Измислен е уред, нарича се сушилня. Може и комбиниран с пералня, може и отделен.
Мене друго ме изуми в писанията  на майката-инвеститор.
Как ако детето/студентка/отидело в Лондон и мама щяла да се командирова там.
Толкова младежи заминават всяка есен да следват в чужбина. И тук има теми по държави - не съм чела мама да отиде и тя. Дайте им малко свобода, нека дишат сами тия деца.
Нищо страшно няма, ако студентка поживее в Студ. град. Не колят момичета по улиците.
Аз ако съм от прованса бих инвестирала в Ст. град, Дървеница, Мусагеница, Дианабад.
Хем ще е близо до колегите си, хем и транспорта е удобен.

# 373
Yum

Измислен е уред, нарича се сушилня. Може и комбиниран с пералня, може и отделен.
Мене друго ме изуми в писанията  на майката-инвеститор.
Как ако детето/студентка/отидело в Лондон и мама щяла да се командирова там.

Толкова младежи заминават всяка есен да следват в чужбина. И тук има теми по държави - не съм чела мама да отиде и тя. Дайте им малко свобода, нека дишат сами тия деца.
Нищо страшно няма, ако студентка поживее в Студ. град. Не колят момичета по улиците.
Аз ако съм от прованса бих инвестирала в Ст. град, Дървеница, Мусагеница, Дианабад.
Хем ще е близо до колегите си, хем и транспорта е удобен.

Това не е по темата, но ще отговоря. Може да има много майки , които да пускат децата си сами, но това определено им съкращава живота от притеснения.  Аз предпочитам да не се притеснявам и да бъда с нея в началото. Гледам си спокойствието- това е:yum:

# 374
Здравейте, не съм от София, но търся апартамент за дъщеря ми, която ще учи там следващата година.  Решихме че е по-добре да не плащаме наеми, а да си купим собствено едностайно илл двустайно жилище.  Харесах този имот, защото е близо до метрото.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a15426269631540 … k=57w67t&f1=1

Какво мислите за района, за само момиче става ли да се прибира вечер?

Или е по-добре да и купя двустаен, за да живее с още някоя студентка и да не е сама. Кой райони бихте ми препоръчали?
Там не взимайте. Това са бивши общежития, в съседство има зарязан строеж и стърчащи железа - не са приятна гледка за съседство. В Банишора се намира и е близо до тези бивши общежития Централният Софийски затвор.
До тях съседство също е и от депата  на градския транспорт на София.
Също наблизо е и Централна гара, в района има наркомани, бездомни.
Също вечер там всичко опустява, както и почивните дни - има много малко движение на хора.

Добавям заради предложението за Обеля - твърдо Не, гробищата на Бакърената фабрика са близо, в района има промишлени предприятия, силни ветрове и е много голо и се вдига много прахоляк от вятъра и там са основно много грозни панелни блокове, а новото строителство там е много зле.

Последна редакция: чт, 06 фев 2020, 23:00 от хадзапи

Общи условия

Активация на акаунт