PayPal / ПейПал – 14

• 55 855
  • 592
  •   1
Отговори
# 300
И аз тук, не от хубаво, Paypal не защити парите ми, даже обмислям дали да не пусна отделна тема. В края на юни харесах продукт в сайт, който имаше опция разплащане с Пейпал. Мъжът ми плати и доволна зачаках. Месец по-късно няма никаква пратка, а сайтът изчезна(на адреса му няма нищо в момента). Общуваме с Пейпал, те с търговеца, търговецът им изпраща номер на товарителница във Федекс, която гласи, че получател е жена от София със съвсем различно име от моето. Пейпал са доволни(??!!), затварят случая. Обаждаме се във Федекс, те ни съдействаха супер, изпратиха ни писмо, че изпращачът не е продавачът, а получателят няма нито същия адрес, нито същото име като моето. Мъжът ми се обажда в Пейпал(само този начин на комуникация беше достъпен), насреща някакъв служител, който не иска да го изслуша, повтаря, че било очевидно, че всичко било наред, повишава тон(??!!). Днес подадохме документи в банката за оспорване на плащането, парите не са много, ама не може така.
Готово, банката направи chargeback(представила е нашия случай пред Mastercard и те са преценили, че ние сме прави). Би трябвало да има и глоби за Пейпал, не знам какви и колко, а и няма как да науча. Доста време мина и парите наистина не са кой знае колко, но за мен беше важно Пейпал да не се правят на неразбрали и с бездействието си да съдействат на измамници, а потребителят да го отнася. Като ще гарантират парите ни, да гарантират. Оттук нататък, доверието ми към тях е на минимума, ще бъдат използвани само за подсигурени по други признаци плащания.

# 301
Здравейте. Четох, че до 5 дни върнатите пари трябва да са налични в картата, с която е платено. В съобщението в акаунта ми не виждам да е посочена дата на връщане, което не знам дали е практика. Пише само това:
eBay Commerce UK Ltd
+ 400,00
13 October 2021
Refund

# 302
  • Куциндрел
Ето я датата на рефюнда - 13 October 2021.
А вече кога ще се отрази в банковата карта зависи от банката - 2-5 работни дни.
При мен се отичтат повечето пъти на следващия ден, но понякога до 2 дена.

# 303
Имаш предвид "рифънд"?

# 304
Да, върнаха ми парите, с 20 лв. по-малко заради разликата в курса купува/продава :/

# 305
Да попитам не съм плащала с paypal отдавна направих две поръчки тия дни първо платих в евро хвана ми курса на еврото с 0.05 повече от на Банката. Ако на банката е 1.96лв за евро ми го хвана на 2.01лв. За евро. После платих в долари пак така на Банката е 1.73лв за $ а ми го хвана 1.78лв за $. Защо толкова високо го хваща. Как да го оправя в профила? И още искаше ми да потвърдя трансакцията с смс код. Това е изискване над някаква сума ли, или за всяка поръчка ще ми изпраща код. А в банката стоят все още блокирани и двете плащания. Картата ми е с 3д парола.

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 06:52 от vtvt

# 306
Да попитам не съм плащала с paypal отдавна направих две поръчки тия дни първо платих в евро хвана ми курса на еврото с 0.05 повече от на Банката. Ако на банката е 1.96лв за евро ми го хвана на 2.01лв. За евро. После платих в долари пак така на Банката е 1.73лв за $ а ми го хвана 1.78лв за $. Защо толкова високо го хваща. Как да го оправя в профила? И още искаше ми да потвърдя трансакцията с смс код. Това е изискване над някаква сума ли, или за всяка поръчка ще ми изпраща код. А в банката стоят все още блокирани и двете плащания. Картата ми е с 3д парола.
https://bg-mam.ma/p/1172160/43137234

# 307
Здравейте, надявам се да можете да ми помогнете.
Направих 4 поръчки от Асос, които бяха изпратени с обща товарителница- с ДЧЛ и после със Спиди. На 3.12. получавам съобщение, че пратката ме очаква в офис на Спиди. Отивам, получавам, но вкъщи виждам, че товарителницата на Спиди уж е за мен, но на товарителницата на дЧЛ пише името на друга жена - явно са разменили товарителниците.. Веднага върнах пратката, която не беше за мен, пуснах жалба в Спиди - ужасни са, и в Асос - като им описах, че съм получила чужда пратка и снимка им пратих. Асос твърдят, че съм получила пратката, но ще разследват и така ме мотаят почти 20 дни, пуснали запитване към БГ, но отговор нямали и все пишат, че ако нямат отговор до 2 дни , ще ми върнат парите - над 590 лв. са в паунди. Последното им писмо е същото. Повдигнах и диспут, още няма отговор от продавача по диспута, трябва ли да ескалирам диспута или още да чакам търговеца? Пише, че до 31.12. ще бъде активен. Аз на практика нищо не мога да докажа..., а те - Асос, с номера на ДЧЛ товарителницата доказват, че съм получила пратката. Спиди още разследват...

# 308
Здравейте, някой знае ли дали може да се изпращат пари през paypal от САЩ до България или е по-изгодно по друг начин?

# 309
  • Sofia
Могат да се изпращат, но дали е най- изгодния начин не знам. Може би Revolut , Wise са по- добри опции.

# 310
  • No Line On The Horizon
Искам да изпратя пари. Аз съм в България и валутата на свързаната ми карта в Пейпал е български лев. Изпращам в евро, получателя е в чужбина. Трябва ли да сменя валутата на моята карта на евро? Преводът ще мине по курса на моята банка или на пейпал?

# 311
Искам да изпратя пари. Аз съм в България и валутата на свързаната ми карта в Пейпал е български лев. Изпращам в евро, получателя е в чужбина. Трябва ли да сменя валутата на моята карта на евро? Преводът ще мине по курса на моята банка или на пейпал?
Да

# 312
  • Mediterraneo
Аз да споделя какав изненадваща опция ми предложи Пейпал. Снощи направих поръчка за 45 евро и ми предложи плащане на три вноски. Излезе съобщение, че те плащат сумата на продавача, а от мен ще теглят три пъти по 14 и нещо. Ми, ок! Ще се възползвам следващия път при по- голяма поръчка.

# 313
Има такава опция, но не съм сигурна дали не зависи от някаква договореност между ПП и продавача - някакъв вид рейтинг или обем/брой плащания за единица време и т.н.  При някои магазини има и опция да изтеглят парите след 14 дни, ПП плащат в момента, от сметката теглят по-късно, но не винаги е налично като възможност.

Последна редакция: ср, 29 дек 2021, 14:02 от GlowFlow

# 314
Нищо не се сменя, само отбелязваш каква валута пращаш. На уебсайта на пейпал под графа Моите Пари има графа Пращане на пари и там вече има калкулатор направо може да видиш какви такси се плащат. Курсовете са си техни има и такси.

Общи условия

Активация на акаунт