Изгодни полети по целия свят търсачки, промоции, летища, компании…/Тема 5/

• 75 679
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Не съм съгласна, че винаги са скъпи билетите до Барселона. Точно обратното, много често има много евтини билети.

Най-често зависи от датата на пътуването (по пиково време през ваканцията или ноември, януари). И от опитността на купуващия - кога купува, когато има евтини или когато няма. И от късмета зависи.

# 586
Здравейте! Искам да организирам пътуване до Пуерто Рико. Знам, че трябва да се лети от София до някъде в Европа и до континенталната част на САЩ, оттам вече за острова. Само че се пробвам да видя цени и опции за другата година и не ми се получава. Колко време по-рано и коя търсачка използвате? Всяка информация ще ми е полезна. Благодаря предварително!

# 587
Google flights, Skyscanner
Не повече от година по-рано.
Може да търсиш и директно София - Сан Хуан, търсачката ще си намери полети с прекачване каквито има.

# 588
Аз харесвам kiwi.com, но съветът ми е да сравните всички. Твърди се, че най-изгодни са цените между 1 и 4 месеца, със сигурност за такава дестинация не бих рискувала с един месец, по-скоро за Европа.
Дава ми опция за София-Берлин-Маями-Сан Хуан (над 24 часа), което ми се струва изтощително. Интересното е, че връщането е Сан Хуан - Мадрид - София само с 3 часа изчакване, така че май това е единствената опция само с 1 прекачване.

Разбира се за вашите дати и престой може да има много други варианти, аз тествах като просто зададох 10-20 нощувки.

# 589
  • Sofia
Най- удобната за мен търсачка е momondo.

# 590
През Маями не може, трябва да се извади транзитна виза.

# 591
По принцип за Пуерто Рико трябва виза

# 592
  • Sofia
Никъде не пише, че Роре няма виза.

# 593
Може да се помисли и за купуване на отдел и билети (Мадрид - Сан Хуан с Иберия и София - Мадрид с Райън/Уиз/Бг Еър) и да се види има ли някакво спестяване. Трябва да се остави достатъчно време за прекачване, евентуално нощувка в Мадрид.

# 594
Здравейте,  знаете ли тази година дали и ако да - кога, ще има черен петък за Уиз и Райън еър? По-скоро статистически ме интересува дали всяка година правят такива намаления или те са псевдо намаления.
Целя се за ниска цена на билети и се чудя има ли смисъл да чакам такова намаление или да купувам сега с идеята,  че колкото по-близо, толкова по-скъпо. Говоря за пътуване другия месец.
Благодаря предварително за отговорите!

# 595
Статистически - правят, но не са нещо невиждано.

# 596
  • София
Ако пътуването е около Коледа, не чакайте.

# 597
Може да очакваш 10-15%, не от 100 евро да стане 10. Освен това точно за празниците вероятно няма да важат.
Преди се получаваха комбинации, примерно Оподо пускат някаква промоция, Уиз също и ако купиш намаления билет на Уиз през оподо печелиш. В смисъл си трябва доста четене и търсене, не просто влизаш в сайта и хоп - билети по 10 евро за Коледа.

# 598
  • Sofia
Да вдигна темата с един въпрос: трябва да купя 2 самолетни билета до Амстердам, като пътуването ще се състои след около 2 месеца и нещо.
Мисля да ги взема директно от Bulgaria Air.
Някой може ли да ме ориентира дали сега е добър период за купуване на билети? Има ли някакъв шанс в даден момент цените им да паднат? Правят ли се някакви промоции покрай НГ?
Нямам много опит в купуването точно на самолетни билети, затова се допитвам тук. Simple Smile

# 599
Имаше някакви промоции за черния петък, сега не бих се надявал много. Можеш да погледнеш и нискотарифни до Айндховен и оттам с влак до Амстердам, ако разликата в цената е голяма да компенсира неудобството.

Общи условия

Активация на акаунт