Изгодни полети по целия свят търсачки, промоции, летища, компании…/Тема 5/

• 75 787
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
Много благодаря! А след като Англия вече не е в ЕС трябва ли международен паспорт или виза както беше преди много години?

# 436
Момичета, правилно ли съм разбрала - няма никакво намаление за дете на 8 г. при купуване на самолетни билети (Ryan Air ме интересува). Купувам му билет на пълна цена за нас и пълна цена за детето и доплащам 10-тина евро за да седнем един до друг, така ли? Другият ми въпрос е сввързан с ръчния багаж, преди сякаш размерите бяха малко по-големки или греша - сега ми изписва 40x20x25 см от малките куфари става ли или да вземем раници/ сакчета; не ми изписва и максимални килограми...
Куфаp може само с пpиоpити. Става pаница или сак, да, много е важно да няма колелца, защото се заяждат.
40х20х25 или 30 (на Уиз) не са особено големи чанти, така че ако пътуването е над 3 дни и не е за лятото на мен лично ми е тpудно да се вместя. Пpеди бяха по-големи paзмеpите, но още пpеди пандемията ги намалиха.
За тези чанти мисля, че няма огpаничение в килогpамите, ако се доплати за Priority е до 10 кг (и pазмеpът е по-голям).

В Англия може само с паспоpт.

# 437
  • София
Здравейте, може ли някой да сподели, ако се е сблъсквал с Райън Еър и автоматичното обръщане на имена от кирилица на латиница.

Щерчето за сефте ще лети без родители, с приятелки, на резервацията на билетите написали ни кирилица имената, нямаше проблем, системата си ги прие. И днес като взе да чекира всички изведнъж системата си ги обърна както си знае..съответно има в три имена три букви сгрешени.
Примерно i вместо y.

Проведохме един чат и уж са стартирали процеса по коригиране, но се чудя ако ги оправят .вече дали ще са изписани на латиница?

И въобще толкова ли е фатална една буква??
Благодаря!

# 438
Не е фатално, допускат се малки грешки.

# 439
  • София
Не е фатално, допускат се малки грешки.
Благодаря много.
Те може и да го оправят, но знам ли..

# 440
Здравейте,
От няколко дни се опитва, да търся полети през skyscanner, но ако не посоча конкретни дати, а цял месец, нищо не дава като резултат. Пробвах през различни браузъри, през различни IP-та, но не.. Някой успява ли да прегледа цени за цял месец?

# 441
Не, пробвайте с Momondo или Jetcost.

# 442
На мен ми изглежда не съвсем наред календара на скайсканер. Ползвам Гугъл флайтс

# 443
  • Варна
Ще ми трябват билети за август 2024 с точна дата. Кога да почвам да следя? Кога се очаква полетно разписание след март/юни 2024?
Ако искам билетите да са с различен багаж ги купувам на 2 пъти, нали? При една резервация не виждам опция да са с различна конфигурация.

# 444
  • София
За багажа си взимаш какъвто искаш куфар, и на отиване и на връщане. Ако имаш повече на връщане, просто го добавяш допълнително и заплащаш съответно.
За следене, следиш постоянно според мен.

# 445
Ще ми трябват билети за август 2024 с точна дата. Кога да почвам да следя? Кога се очаква полетно разписание след март/юни 2024?
Ако искам билетите да са с различен багаж ги купувам на 2 пъти, нали? При една резервация не виждам опция да са с различна конфигурация.

зависи от авиокомпанията, едни пускат непрекъснато 360 дни напред примерно, други на кампании пускат цял сезон, евентуално наесен.
Щом говориш за различен багаж вероятно имаш предвид нискотарифни, тоест наесен ще е. Ако искаш с различен багаж, взимаш всички еднакви без багаж и после добавяш колкото багаж ти трябва.

# 446
  • София

Ами не е задължително. Аз имам такава чуденка с Луфтханза. Искам единия билет да е лайт - без чекиран, а другият да економи с 23 кг. Не виждам как мога едновременно да ги купя - за единия пътник така , за другия онака?

# 447
ами не знам Луфтханза точно как е, но обикновено се избират еднакви билети без багаж и после в процеса се добавя колкото багаж ви трябва, както съм писал по-горе. Проиграйте го, колко му е.
Другия вариант е да купите билетите поотделно.

Общо правило (цялата индустрия) е като е група (купени заедно) билетите да са еднакви -  тарифа, багажи, места, право на промяна, дати, дестинации, всичко еднакво. Light и Classic са различни тарифи и не може да ги купите заедно.

ПП проиграх го, точно както съм написал по-горе е.

Последна редакция: чт, 29 юни 2023, 16:55 от neuromancer

# 448
  • София
Имам тъп въпрос Simple Smile например в сайта на Уиз- за някои летища ( Милано, Рим) е отразено всички, и отделно конкретни (Бергамо, Малпенса). Това всички какво означава (включва)?

# 449
  • София
Имам тъп въпрос Simple Smile например в сайта на Уиз- за някои летища ( Милано, Рим) е отразено всички, и отделно конкретни (Бергамо, Малпенса). Това всички какво означава (включва)?
От някои градове може да има полети до няколко от летищата в региона. Когато посочите "всички" ще ви покаже всичките.

Общи условия

Активация на акаунт