🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 6, тема 1

  • 36 181
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
  • София
  • Мнения: 6 616
Предишните две златни престилки не ми харесаха и бяха малко пресилени. Но сега - невероятно изпълнениена това момче - съетание на интелект и умения, евала. Много заслужено! Аз до последно мислех, че шеф Токев няма да даде златната престилка.

Като цяло има има участници с добър потенциал. Гледам с удоволствие това предаване, триото шефове продължават да ме радват още от миналата година.

# 466
  • София
  • Мнения: 19 555
Ех, че ме развълнуваха това момче и майка му, направо се просълзих! Страхотно момче!

# 467
  • Мнения: 1 556
И аз се просълзих още докато му даваше престилката шеф Токев. Много се радвам за това момче, умен, простарал се е и рискува с нещо различно. Някак си избухна и се изстреля нагоре в моите очи.  На фона на това, което показа той, някои ястия направо бледнеят.

И на мен ми харесва триото шефове,  миналата година за първи път гледах шоуто и останах още тогава впечатлена. Има енергия и закачка.

# 468
  • София
  • Мнения: 13 232
На мен шеф Токев ми е любимец, най-безпристрастен е, оценява храната. Да, л2ко е сухар и с трима като него няма да стане предаването, но на него му вярвам като говори за вкусове.

# 469
  • София
  • Мнения: 19 555
И на мен той ми е любимец.

# 470
  • Sunshine state
  • Мнения: 12 877
Много ми хареса предаването днес и златната престилка беше напълно на място. Много интересен сезон се очертава! 😊

# 471
  • София
  • Мнения: 15 964
Момчето със златната престилка явно ни го оставиха за десерт. Simple Smile

# 472
  • Мнения: 1 925
Първата наистина заслужена златна престилка за този сезон ! Голямо браво на момчето, а е все още на 20 години. След още 10 ще е задминал и Токев Grinning Изпълни ме и реакцията на Токев. Разчувстваха ме Grinning

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 11:21 от PreslavaD

# 473
  • София
  • Мнения: 4 429
___

  
MasterChef - Епизод 5, Сезон 6 (09.03.2020)

# 474
  • Мнения: 20 893
Момчето е сладур, най-накрая заслужена златна престилка.

# 475
  • Майничка
  • Мнения: 13 817
Благодаря на Mary Mar за линка, бях пропуснала последния половин час и сега догледах.
На фона на третата златна престилка, втората съвсем угасна.

# 476
  • Пловдив
  • Мнения: 10 466
Това момче е завършило Математическата в Пловдив, системно програмиране. Девойката ми го познава.   
Сладур. Стархотно представяне. Ще трябва да разпитам за тези сферички от портокалов сок.

# 477
  • София
  • Мнения: 6 616
Благодаря на Mary Mar за линка, бях пропуснала последния половин час и сега догледах.
На фона на третата златна престилка, втората съвсем угасна.

За мен и тази на Михалчев беше пресилена доста.

Днес вече ще започне по същество, нямам търпение. Жалко, че го дават само 2 дена в седмицата.

# 478
  • Майничка
  • Мнения: 13 817
Dundi, теоретично не са сложни, но са пипкави. Основават се на взаимодействие на калций и натриев алгинат, при което настъпва бързо желиране на течности отвън навътре.
Ако искаш стабилен течен център - добавяш в течността калций или калциев лактат и потапяш в баня от р-р на натриев алгинат.
Може и обратно, но тогава трябва веднага да се консумира, защото центърът се желира много бързо.

Рецептата е класическа за "молекулярно" яйце на око - "жълтъкът" се прави с тази техника от жълт плодов сок, а "белтъкът" - от смес от  кокосово мляко и сметана с агар-агар.

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 10:31 от gargamela

# 479
  • София
  • Мнения: 8 977
Тази жена, с голямото самочувствие, не й запомних името, със скумрията и картофената салата, вместо да си подготвя тоалетите за предаването, да беше прочела, че скумрията не е бяла риба. Как въобще можа да го изтърси?

Общи условия

Активация на акаунт