НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 133

• 43 984
  • 760
  •   1
Отговори
# 165
Относно закуската - аз закусих парче масло и едно варено яйце днес.  Намалихме количеството прясно мляко което квасим веднъж седмично  на 2 литра , така и киселото ще излиза по-малко, и надявам се ще се огранича и аз да го консумирам.  Кафе не пия , в чая който божавам масло някак не ми върви да сложа, така че го ръфам като филия.
Салатите ми са важни, не мога да прекарам храна без някаква салата. Какво е мнението ви за таратора, и мога ли да го използвам като добавка към месата с които се храня?
Този уикенд ще направя кето пица - с блат от кайма омесена с пармезан и айце, отгоре се слагат добавки както при всяка пица - кой каквото обича. Аз лично  - моцарела, доматено пюре, босилек, кисели краставички и филе.
И рецепта за фритати гледах, също изглеждат добре, и вероятно наяждат ако към яйцата се сложат повечко бекон и сирена, парче авокадо.
По горе някой се беше оплакал от разстройство. При мен също го има, появи се след втората седмица от режима. Но не е страшно, по-скоро е ок.
И само да питам, доста често споменавате ИР. Какво е това?

# 166
Инсулинова резистентност.

# 167
И на мен ми беше някакво чудно ,как един морков би ти навредил ,като не е чак толкова въглехидратен или пък репичките .за бобовите съм ок ,те наистина са доста въглехидратни
Към колко В се стремите , въпреки ,че не смятате ,но все пак имате някакъв ориентир

# 168
Аз ги държа около 50 гр. нетни въглехидрати дневно. Нетни значи без фибрите, само чистите захари. Но не изчислявам до стотни, вече знам кои храни колко имат и приблизително го карам.

# 169
  • София - Рим и обратно
Ами всъщност няма голямо значение кое колко е "въглехидратно", а кое до каква степен се усвоява. Има 3 вида въглехидрати, най-общо А, B и С, като А е най-пълно усвоимия въглехидрат, където спада пшеницата и глутенът като цяло. В групата В спадат картофи, банани и т.н. Бобовите се усвояват едва на 10 %, което ги прави най-безвредни всъщност. Почти нищо от тях не се усвоява, защото една интестинална бактерия им се нахвърля жадно (много ги люби) и отделя газове от кеф (усещаме ги всички). Та така...не знам дискутираният морков в коя група е точно, може би в Б. Не ми е важно, щото хич не обичам моркови.

# 170
И на мен ми беше някакво чудно ,как един морков би ти навредил ,като не е чак толкова въглехидратен или пък репичките .за бобовите съм ок ,те наистина са доста въглехидратни
Към колко В се стремите , въпреки ,че не смятате ,но все пак имате някакъв ориентир
Fifty Shades, хора и организми всякакви! Аз например не мога да понеса фруктозата от плодовете и подлсадителите, включително така препоръчваната стевия, като заместител на захарта. Веднага ми се отразява и го усещам, но обикновената захар толерирам в малки количества. Не знам защо е така, но по наблюдения и метода проба-грешка съм го установила. Така че ако трябва да избирам между шоколад със захар или с подсладител - ще взема този със захарта, защото от него ще изям само едно късо редче, а с подсладителя целия, че после и в 00 ще вися Joy По същия начин и с плодовете - изям ли един, отива цялото кило Confused
Не смятам нищо, придържам се към простата и основна храна (месо, яйца, риба, заленчуци) и понеже не е с етикет и няма баркод за сканиране, не я въвеждам в приложения!

# 171
Ами всъщност няма голямо значение кое колко е "въглехидратно", а кое до каква степен се усвоява. Има 3 вида въглехидрати, най-общо А, B и С, като А е най-пълно усвоимия въглехидрат, където спада пшеницата и глутенът като цяло. В групата В спадат картофи, банани и т.н. Бобовите се усвояват едва на 10 %, което ги прави най-безвредни всъщност. Почти нищо от тях не се усвоява, защото една интестинална бактерия им се нахвърля жадно (много ги люби) и отделя газове от кеф (усещаме ги всички). Та така...не знам дискутираният морков в коя група е точно, може би в Б. Не ми е важно, щото хич не обичам моркови.
Всичко много хубаво, само не казвайте на глутена въглехидрат, той си е протеин. Въглехидрати има предостатъчно в житото и без него.
Пък морковите... това на господин Узунов работите, то ако питаш него и чесън не може да си овкусиш яденето щот расте под земята Grinning Не знам дали са негови думи де или някой от последователите му се е увлякъл още по-зле и от него, но доживях и такова нещо да чуя веднъж.

# 172
  • София - Рим и обратно
Грешно съм се изразила, имах предвид, че е най-пълно усвоим. Знам, че е протеин.

# 173
Аз хвърлям по някое око на узунианците за рецепти с режимни храни. Иначе калните борби с няколко капки лимон в салатата са безумни. До оня ден са муАли халва с бял хляб, ама сега дебнат с лупата за ципите на лука. Това относно тези с творческите напъни, има и разумни хора.

# 174
A какво му е на лимона? Аз лично смятам, че ВМ хранене е почти изцяло киселинно.  В този случай, според мен , е задължително приемането на много лимон и пиене на алкална вода.

# 175
Натка, зелената част от пресния чесън ставала Laughing
Аз държа вгх между 20-50 гр, най-често 35-40 гр. Ям всякакви зеленчуци, дори и тези расли под земята Grinning

# 176
Здравейте,
    От 10тина дни съм на режима, както писах и преди, приоритет ми бяха протеините и тъй като бягах от мазнините все се чудех, защо съм вечно гладна и се оглеждам за сладко непрекъснато.

Мисля, че лека по лека се нагаждам, докато си пасна с храните, доста стриктно спазвам качеството им. Месото ми е чисто, яцата-не ги броя-до засищане по 3-4 мога да изям, риба, колбаси никакви, зеленчуци-каквото дойде, не ми се ядат много, по някой друг портокал и на няколко дни по 2 парченца черен шоколад. Най-любимо от всичко май ми е кафето с качествено немско масло и малко прясно мляко си добавям за подобряване на вкуса.
    Вероятно, ако спра млякото ще подсиля ефекта на отслабването, но за никъде не бързам, по-важно ми е да ми се чувствам добре, както мога и да се похваля. Чувствам се сита, нещо невероятно за мен, не ми се яде сладко-също невероятно за мен Blush, тази ситост определено ми се отразява отлично на емоционалното и психическо състояние, много по-спокойна съм и усмихната.
    Тъй като никъде не срещнах принципа на режима, освен какво може и какво не може да се яде, бихте ли ми разяснили, как поемането на 60%мазнини благоприятства здравето и в последствие и отслабването, опитвам се да си го обясня, но тъй като е съвсем различно като теория ми е трудно да намеря логика.

# 177
дравейте, да питам за кафето. Преди го пиех чисто, но от около година - само виенско. Става ли горе-долу да се пие, това по заведенията имам предвид? С бита сметана е.

# 178
  • София
Diva Някой беше пуснал книгата" яж мазнини и отслабвай" там е обяснено подробно.
Аз си я свалих тогава от линка и чета.
Ако желаеш пиши ми на лични, ще ти я изпратя.

# 179
дравейте, да питам за кафето. Преди го пиех чисто, но от около година - само виенско. Става ли горе-долу да се пие, това по заведенията имам предвид? С бита сметана е.
Това НЕ е сметана....

Общи условия

Активация на акаунт