НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 133

• 44 348
  • 760
  •   1
Отговори
# 180
Растителна ли е? Не съм наясно. Има много въглехидрати ли? Не знам каква е, за да я потърся в таблиците. Аз си мислех, че е животинска и се разбива🤔

# 181
Растителна ли е? Не съм наясно. Има много въглехидрати ли? Не знам каква е, за да я потърся в таблиците. Аз си мислех, че е животинска и се разбива🤔
Това е "бита сметана" от флакон, т.е., някакъв бъркоч-боклук.
Никой в заведение не предлага истинска животинска сметана.Питала съм на много места.Предлагат или от флакон или от онези малките в кутийка.Което пак НЕ е сметана.

# 182
Ох, уж е палео темата, ама все има някой, който да заклейми я моркови, я лук, я незнам си какво нищо толкова въглехидратно и убийствено. Наистина е прекалено вманиачаването. В темата за ИР по го разбирам.

И съм с ИР, и поликистозни яйчници. Не мисля, че историята помни много случаи на разболели се и напълнели от моркови и лук. Според мен е много важно при спазването на режим все пак да се запази удоволствието от храненето и здравия разум.

# 183
Пия си кафето с тази сметана

Ок ли е?

# 184
Amandel, за мен не е ок - не разбирам много от написаното, но Е 407 го разбирам на всички езици...

# 185
  • София
Тъкмо прочетох за Е 407. Че то нищо лошо не пише.

# 186
Стабилизатор, обикновено караганенан. Лидълската сметана от 30% по нашите магазини е от малкото само с две съставки и е хубава.
 Растителните са манделеева таблица.

# 187
Лимони в нас имах домашни от Гърция. Изстисквах ги на всичко...
Някои толерират шоколад, всякакви ядково-маслени бъркочи и тахани в големи количества, но за няколко капки лимон и един морков правят проблеми. Аз лично не го разбирам.

# 188
из нета:
"Независимо от множеството оптимистични становища неотдавна СЗО настоятелно препоръча храни, съдържащи карагенан, да не се консумират от бременни и малки деца. Тази мярка беше предизвикана от публикувани наскоро резултати, съгласно които карагенанът (или по-точно неговата частично разпадната молекула - полигенан) предизвиква язва и рак на храносмилателния тракт у някои опитни животни. Според доктор Ръсел Блейлък, виден специалист по хранителни добавки, както и според други автори карагенанът може да предизвика възпаление на червата, алергии, да отслаби имунната система на организма, а в по-големи дози – да понижи асимилацията на важни минерални вещества."

# 189
Тук прочетох, че е ок 35% сметана и намерих тази. Много ми хареса кафето с него, но ако ще ми пречи на отслабването ще я махам.

# 190
Да споделя оплакване с надежда за съвет. От пет месеца съм на режима и всичко си беше наред. От четири пет дни при същия начин на хранене се чувствам както преди него - подута, подпухнала, с тежък корем, сънена, уморена. Качих 1 кг и не мърдам надолу. Имали ли сте такива периоди и какво правите, за да излезете от тях.
От всичко най-неприятното е усещането за подуване на стомаха и сънливостта.

# 191
  • София
из нета:
"Независимо от множеството оптимистични становища неотдавна СЗО настоятелно препоръча храни, съдържащи карагенан, да не се консумират от бременни и малки деца. Тази мярка беше предизвикана от публикувани наскоро резултати, съгласно които карагенанът (или по-точно неговата частично разпадната молекула - полигенан) предизвиква язва и рак на храносмилателния тракт у някои опитни животни. Според доктор Ръсел Блейлък, виден специалист по хранителни добавки, както и според други автори карагенанът може да предизвика възпаление на червата, алергии, да отслаби имунната система на организма, а в по-големи дози – да понижи асимилацията на важни минерални вещества."
То ако ще си говорим така ..... ето още едно из нета:

"Карагеанът и солите му имат добра биологична активност и могат да изпълняват роля на антикоагулант. Добавката Е 407 се характеризира с антивирусна и антиракова активност и способност да извежда тежките метали от организма. Благодарение на свойствата си се добавя в бебешка, лечебна и диетична храни. Полезните свойства на морските водорасли се обясняват именно с наличието на карагенан в тях.

Няма определена максимално допустима дневна доза за употреба на веществото. То не е алерген и не дразни лигавиците. Въпреки че няма противопоказания, трябва да се има предвид, че добавката не е безвредна; има случаи за неблагоприятно въздействие върху стомашно-чревния тракт, не се препоръчва за приемане от деца, особено, ако са на лице стомашно-чревни проблеми."

А вашият източник кой е?

# 192
Ако трябва да съм честна, не ми пука толкова дали е здравословно или не, и без това е в малки количества, по- скоро ме интересува дали ще ми попречи на слабеенето?

# 193
Ако трябва да съм честна, не ми пука толкова дали е здравословно или не, и без това е в малки количества, по- скоро ме интересува дали ще ми попречи на слабеенето?
Ами, това никой не може да ти каже....  Smiley
На едни пречи, на други не.
Как е при теб, ще трябва сама да установиш.

# 194
При мен пък, ако в кафето има нещо млечно ,после умирам от киселини.
С ходенето до 00 отрази ли ви се,надявам се ,че щом има доста мазнини ,няма да се получава запек

Общи условия

Активация на акаунт