НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 133

• 44 308
  • 760
  •   1
Отговори
# 540
Ако това визирате като много... омлет от 4 яйца с малко сирене, масло, маслини, гъби и обилно количество кашкавал....? За мен е ок. Все пак всичко това е забъркано с яйцата предполагам...
Аз разбрах, че все всичко изброено е на едно хранене. А не само омлет.
Франсоаз, казах за мен не е режимно. За теб може да е Ок.

# 541
https://www.edna.bg/zdravoslovno/bylgarite-stradame-ot-lipsa-na-vitamin-d-4626475
Ето една статия по въпроса.
Има и множество други все в този дух, и сочещи все същия процент - 75% от населението на "слънчевата" ни татковина с недостиг на "слънчвия" хормон.
Особено стряскащ е следния пасаж:
"Предполага се, че витамин D има отношение и към регулацията на повечето клетки в организма. Съществуват данни, че при хора с ниско ниво на витамин D се наблюдава по-висока честота на някои видове карциноми (на млечната жлеза, простатата, дебелото черво) и съответно по-висока смъртност от тях."

# 542
Aaaa, оп оп. Не съм де изразила явно правилно. Така, ям обикновенно по 2 пъти на ден. Едно "по-леко", например само пържола, само зеленчуци, само варени яйца, само млечно. И едно "готвено" по-обилно. Изброените неща не са за един ден, с камо ли за едно ядене,. А вариации, след които ме удря сладкият глад. Чийто причина, дефако се чудя каква е.

# 543
Aaaa, оп оп. Не съм де изразила явно правилно. Така, ям обикновенно по 2 пъти на ден. Едно "по-леко", например само пържола, само зеленчуци, само варени яйца, само млечно. И едно "готвено" по-обилно. Изброените неща не са за един ден, с камо ли за едно ядене,. А вариации, след които ме удря сладкият глад. Чийто причина, дефако се чудя каква е.

Споко, като мине месец, сладкия глад отминава. Пий магнезий тук ме посъветваха да ям маскарпоне с какао, когато ме погне глада за сладко.  В комбинация с много магнезий ме засищаше доста и притъпява нуждата от сладко.

# 544
Ако може да ти е в помощ моят опит:
Глад за сладко при
- преяждане,  нали знаете безкрайните празнични трапези при които от един момент нататък се яде без глад. Един лаф на татко: от сит човек да те е страх.
- алкохол. След пържоли и вино (пак празнично) сме изяждали с ММ (и той е ВМНВХ) кутия шоколад и то не харесван.
Сега знаеме и внимаваме.

# 545
Някои хора имат нужда от по-преходно преминаване от захар към мазнини, а също и пристрастяването към захарта си е реален проблем и си трябва време, за да се откачим от зависимостта като от всяка друга.
За това и се казва, че има адаптивен период, докато тялото се нагласи към новите условия.

При глад за сладко, добра работа върши комбинацията от сметана, някакъв плод с ниско съдържание на захари като боровинки, малини, къпини, ягоди и малко ядки (за предпочитане орехи вместо бадеми или кашу).

# 546
Ако това визирате като много... омлет от 4 яйца с малко сирене, масло, маслини, гъби и обилно количество кашкавал....? За мен е ок. Все пак всичко това е забъркано с яйцата предполагам...
Аз разбрах, че все всичко изброено е на едно хранене. А не само омлет.
Франсоаз, казах за мен не е режимно. За теб може да е Ок.
Не само за мен, за ВМНВХ са о. к. тиквичките и патладжаните в зехтин. Сега, ако на теб не ти понасят /не ти харесват, не ги яж, не са задължителни. Но не пиши, че не са режимни, защото някой начинаещ ще реши, че са забранени. А те не са.

# 547
  • Пловдив
Е...то и моркова и кромида пишат, че не са режимни. Не бива да сме толкова крайни...а и на всеки различно му действат.

# 548
При глад за сладко на мен ми помага лъжичка ГХИ разбъркака с 1-2 л натурално какао и малко вода. Или 99% Линд.

# 549
При глад за сладко на мен ми помага лъжичка ГХИ разбъркака с 1-2 л натурално какао и малко вода. Или 99% Линд.

99% Линд , толкова много ми горчи , че  ми убива всякакво желание за ядене, не само за сладко

# 550
Здравейте, дали това меню конкретно е правилно за този начин на хранене
- закуска - пилешко филе /може би около 300 гр. сурово/  на тиган с масло и сметана, с малко лимонов сок овкусено и салата от карфиол със зехтин /150 гр./
- вечеря - 100 гр. чедър + 200 гр. зелева салата със зехтин и малко лимонов сок.

# 551
Франсоаз, според мен няма как да си набавиш всичко нужно с едно хранене, което е пържени тиквички и патладжани. Това беше посочено за едно хранене. Не че са забранени.

# 552
Здравейте, дали това меню конкретно е правилно за този начин на хранене
- закуска - пилешко филе /може би около 300 гр. сурово/  на тиган с масло и сметана, с малко лимонов сок овкусено и салата от карфиол със зехтин /150 гр./
- вечеря - 100 гр. чедър + 200 гр. зелева салата със зехтин и малко лимонов сок.
Звучи прилично, но от толкова зеле и карфиол, не се ли подуваш?

# 553
Аз като почвах НВХ ядях по много и се плашех от себе си. Един ден бях омела голяма порция дроб, после и почти цяло пиле, не помня колко сирене луканки и т.н. но нещата се нормализираха после. Естествено, от освинване качих кг, все пак съм дребна жена, нищо че нямаше ВХ.

# 554
Не точно подута...но май доста ми дойде като количество. Значи съм разбрала основните правила. Дано ми се получават менютата. Много се страхувам от тези мазнини, защото до сега не съм изобщо хапвала сметана, масло, сирене и кашкава/ само обезмаслени/. Само зехтин, маслини, авокадо.

Общи условия

Активация на акаунт