НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 133

• 44 066
  • 760
  •   1
Отговори
# 660
Да, така е. Затова реших да се включа, защото и тук, и в темата за Лидл често се обсъжда, че тази сметана е доста добра и няма излишни неща.

Скрит текст:

Иначе по темата - аз съм минус 1.5 кг и поохлабили дрехи.

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 16:31 от little afternoon

# 661
... А за моя ядков хляб никой нищо не каза. Режимен ли е, или не - моля ви за мнение.

# 662
Ми...щом тук се похапва и хляб от тахан и яйца, а твоят е със семена и ядки- що да не. Но, все пак, винаги едно на ум, че не е за всеки ден.

# 663
# 664
G...D... хлябът ти е страхотен като замисъл,де да можех и аз да си го приготвя... Simple Smile.     А относно сметаните за кафе, купувам домашно  мляко,варя , мятам в хладилника и на сутринта отгоре има чуден каймак. Кеф ти в кафето,кеф да го ям с лъжицата.

# 665
Споделям статия за това съвместимо ли е Бадемовото мляко с режима. Има много статии по темата в нета и всички отговарят -ДА. Знам го по принцип защото съм го чела, не си е моя приумица.

https://dreamketo.com/low-carb-almond-milk-keto/

Даже се говори за ползи

# 666
Не видях някой да казва, че бадемово мляко не е режимно. Въпросът беше, че това на алпро е далеч от "бадемово мляко" и съдържа дълъг списък + захар в голям процент. Не знам защо така се засегна. Всеки си пие каквото реши в крайна сметка. Просто си говорим.

# 667
Може би, ако си го приготвиш вкъщи, но това което продават в магазина, дори да е съвместимо с режима, не е добра храна. Прекалено много пълнеж който ако не е вреден, със сигурност не е полезен.

Сметаната която аз купувам, няма добавки или поне не пише. Съставът е единствено мляко. Сега, дали лъжат - съмнявам се макар и да не е изключено, но по тази логика не трябва нищо да се яде.

# 668
Факт е че само аз казах, че е режимно, всички отричахте.

И информацията доказва, че грешите. Смятай и за другите теми как стои въпроса.

# 669
Е, развален телефон Grinning
Алпро не е Ок.
И разбира се, че може да си го направиш вкъщи. https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D1%8F%D0%BA%D0%BE

# 670
  • София
Факт е че само аз казах, че е режимно, всички отричахте.

И информацията доказва, че грешите. Смятай и за другите теми как стои въпроса.

Ти каза, че не е сладко, което не е вярно.
Други казаха, че съставът не е ок, но всеки си решава какво да пие.
Кой каза, че не е режимно? Пропуснала съм може би.

# 671
Много досадно с това въртене на шиш за ядковото мляко. Какво сега, трябва да признаем, че е много хубаво и полезно ли? Ами не е, нито е вкусно, нито ми е полезно на мен. Ако искам ядково мляко ще си го направя у нас, става за 5 минути.
А пък който иска да си го пие, никого не сме вързали и задължили за нищо. Защо е това заяждане, не ми е ясно.

# 672
Тя и кока-кола 0 е режимна, ама дали е полезна?

# 673
И аз да кажа
- ядков или моцарела/бадемово брашно/яйце "хляб" имам винаги замразен. Удобен е за бърза закуска.
-течната сметана е два вида (точно като прясното мляко) с малка и дълга трайност. С малката трайност (една седмица и в хладилник) е само мляко. С дълга трайност (месеци) има добавки, като някои са само карагенан , а някои с още други "екстри".
Всеки си преценява.
Аз не съм в България.
Нямах сметана веднъж и сложих бадемов тахан ( на буркана пишеше, че може да се прави с него бадемово мляко), никак не е по моя вкус, но вероятно е по-добре от индустриално бадемово мляко.

# 674
G...D... хлябът ти е страхотен като замисъл,де да можех и аз да си го приготвя... Simple Smile.     А относно сметаните за кафе, купувам домашно  мляко,варя , мятам в хладилника и на сутринта отгоре има чуден каймак. Кеф ти в кафето,кеф да го ям с лъжицата.

Можеш, той е много лесен. Блендер -  ядки, семена + яйца, сметана и масло - и в печката за няколко минути. Става за по малко от половин час. Аз ако нямам ядки от бадем и кайсия, имам брашно от същите, и слагам по няколко лъжици. В нашия град има една много полезна верига магазини - Бахарика. Има от пиле мляко, всякакви подправки, брашна, ядки - каквито дори не съм чувала. От там се зареждам с продукти.

Общи условия

Активация на акаунт