Първокласници. Тема 3.

• 21 943
  • 765
  •   1
Отговори
# 495
  • София
И на мен ми писна това обучение. Затрупват ги. Пишат с молив, понякога госпожата разрешава с химикал.

# 496
Ау, доживях да ми каже "гадна майка". ПиснА ми от това домашно обучение.

Ти пък егати доброто дете дето имаш. Аз мислех че моето е добро, ама колко пъти ми е казвала, че съм гадна... Е отдавна не е де. Май вече разбира, че е грозничко.

# 497
Моят син пише само с химикал, моливи не са разрешени от втория срок. Естествено има грешки на диктовките, а той като ги “поправи” става страшно мазало. Вчера купих химикал с гума, но няма да го давам, защото пуска много мастило и не ми хареса. Каквото-такова, нерви нямам отдавна. Понякога има много уроци и той, днес например. Вчера успях да набавя и последния учебник и вече поне преписването ще му спестя.

# 498
Че сме гадни майки е ясно. Ама при нас освен класната и госпожата от занималнята ни дава домашни.  Ей сега свършихме в 17.55 ч. и то с много кратки почивки.
Аман от това домашно обучение.

# 499
При нас също се пише само с химикал отдавна, като госпожата е казала да не се ползват такива с гума. Все пак идеята е да внимават какво пишат, а не да са спокойно, че всичко може да се изтрие. Иначе и при моя син, като вземе да си поправя, става леле-Мале 😳

# 500
И при нас са забранени химикалите с гума, аз не бих се и сетила да му купувам такъв за училище. Ама за вкъщи, понеже аз го обучавам, купих. Но, идеята се оказа лоша и няма да се ползва. На детето не съм му казала даже, точно защото не искам да маже с гумата.

# 501
  • София
Писна ми вече. Всеки ден изпращаме домашни. Сега госпожата иска да ги слагаме в папки заедно с нейната рецензия. Като сме се върнали в училището, незнам си какво си сме щели да правим. Нямам време за такива работи, все пак ходя и на работа.

# 502
Мисля, че на всички ни писна. Вярвам, че и на учителите не им  е лесно. Малко ще трябва да стиснем зъби и да го избутаме тоя период🙄

# 503
За учителите е който както си го направи. Ако им е писнало, няма да го правят. Нямат такива задължения. Както казах, аз дори домашни не качвам.

# 504
Аз също не изпращам домашни. А и нашата класна не е искала такова нещо.  Иначе ние все по-добре и стегнато се справяме, въпреки че има нов материал. Днес в 1 дъщеря ми беше готова с всичко и след това и аз успях да поработя в нормални часове. Дано продължи така да работи.
Аз се замислих за друго, след този период, най-вероятно грипните ваканции вече ще бъдат с дистанционно обучение. Учителите свикнаха, децата също, родителите намят избор.

# 505
Моята в 1 започва. Grinning

# 506
Лелеее, чак ме е срам да го кажа, но на мен и дъщеря ми ни допада дистанционното обучение. Тя става сутрин в 9ч. и първо гледа урока по БНТ, после закусва, тоалет и към 10.30 започва. До около 13 ч. или малко след това сме приключили. Снимам каквото е направила и качвам в групата.
С химикал пишат още от началото.

# 507
  • shumen
При нас още от края на първи срок някъде пишат с химикали.Нашата госпожа също е забранила триещи и с моливи.Като вземе да поправя моя и при него става мазало.
Днес стартираха с Зум и беше идеално всичко.За сега с него ще продължават да си карат каза госпожата,а домашните ще качва и ще изпращаме в Класрум.В Събота и онлайн празник на буквите каза ще си направят и от Понеделник вече с нови сили започват читанката.
Нашите започват в 9.30 до 11 са в час и после го оставям малко да си почине.Към 14 до 16 пише домашните и след това снимам и качвам всичко.

# 508
И на нас много ни харесва. Дъщеря ми иска и на училище, но пък и вечер и се стои до късно и сутрин спи до късно.

# 509
При мен се получи още по-натоварено откакто имат онлайн часове. Докъм 11,30 се занимават, от нещата, които трябва да изпратим снимани, само диктовката са направили, която трябва още на обяд да снимам и пратя. Детето е изморено и до 1-2 часа не може да седне да пише. После се почва пак писане, подканяне, с триста зора приключва мазаниците и се почва снимане и обработване. В това време баткото, който го мързи повече още не е готов и той. Не ми достига време и сили въобще да отварям и да уча песнички, да правим фигури от пластелин и т.н.
Иначе за самите часове е ок, детето се справя само и от таблета. Госпожата си им говори, те си свикнаха с микрофоните, отговарят си и така. Просто натоварването за мен се увеличи за сметка на два спокойни часа.

Общи условия

Активация на акаунт