Обсъждане на имотни обяви-14

• 24 041
  • 746
  •   1
Отговори
# 360
Томева, един съвет от мен, макар че съм сигурна че си запозната де....Като търсите  къща задължително вижте присъединяването с ток и вода как е. Има имоти, които си ползват без проблем, обаче са заварено положение и водопроводът е неузаконен, или пък ел.захранването минава през частни имоти. При покупко-продажба се сменя титулярът на партидите и става страшно като тръгнеш по институциите - монополисти. Направо е месомелачка. Другият вариант е да не се сменя титуляра, но това колко продавачи ще се съгласят да е така?
П.П.Аз пък съм обратното на теб и си предпочитам къщата и двора - докато мога да ги поддържам де, иначе си е повече работа, отколкото в апартамент. Но щастието децата ти да тичат на воля пред очите ти, да имаш куче без да си дежурен по няколко пъти на ден за разходка е незаменимо. И от мен честито за новия апартамент, да сте много щастливи там. Присъединявам се към молбата за информация за инвеститора, може и на лични ако прецениш, заинтригува ме с отзива си за него.

# 361
  • София, Bulgaria
Томева, един съвет от мен, макар че съм сигурна че си запозната де....Като търсите  къща задължително вижте присъединяването с ток и вода как е. Има имоти, които си ползват без проблем, обаче са заварено положение и водопроводът е неузаконен, или пък ел.захранването минава през частни имоти. При покупко-продажба се сменя титулярът на партидите и става страшно като тръгнеш по институциите - монополисти. Направо е месомелачка. Другият вариант е да не се сменя титуляра, но това колко продавачи ще се съгласят да е така?
П.П.Аз пък съм обратното на теб и си предпочитам къщата и двора - докато мога да ги поддържам де, иначе си е повече работа, отколкото в апартамент. Но щастието децата ти да тичат на воля пред очите ти, да имаш куче без да си дежурен по няколко пъти на ден за разходка е незаменимо. И от мен честито за новия апартамент, да сте много щастливи там. Присъединявам се към молбата за информация за инвеститора, може и на лични ако прецениш, заинтригува ме с отзива си за него.
Много ти благодаря за съветите..с тези къщи си е приключение ...Един продавач,  като го питах,  как е решен проблемът с отходните води,  ми каза...: ааа...супер сме го решили, с една тръба и в дерето,  ВиК-то си знаят...и са съгласни...Stuck Out Tongue Winking EyeУжас!

# 362
Да, най-лошото е, че продавачът е бил прав. Във вилните зони няма голяма плътност на застрояването и да речем не се усеща така драстично, но няма да останат така нещата и след време ще е проблем. На новите строежи мисля не разрешават септични ями, а искат пречиствателна станция. Един човек купи парцел в близост до нас и поради абсолютната невъзможност да се присъедини законно към водопровода в момента бие сонда на не знам си колко метра, за да има вода в имота си в се пак.

# 363
Е, то тогава може да обещаят нещо в стил Артекс, а да ти предадат нещо като студентско общежитие... Все пак затова има договори. А относно това дали ще го завършат или не - ако не е това, което съм искала, тогава за какво ми е?
Защото си плащала наем 2 години и си наляла един куп пари междувременно в ап.. И искаш да имаш къде да живееш и да не плащаш повече наем. Или викаш, ако не ми сложат точно тухлите по договора, да си го държат, хич и не ми трябва, нищо че вече съм дала десетки хиляди евро, голяма работа! Laughing

# 364
  • София, Bulgaria
Да, най-лошото е, че продавачът е бил прав. Във вилните зони няма голяма плътност на застрояването и да речем не се усеща така драстично, но няма да останат така нещата и след време ще е проблем. На новите строежи мисля не разрешават септични ями, а искат пречиствателна станция. Един човек купи парцел в близост до нас и поради абсолютната невъзможност да се присъедини законно към водопровода в момента бие сонда на не знам си колко метра, за да има вода в имота си в се пак.
Разчитам на архитектите и на адвоката, който ползваме при сделки с парцели и къщи, защото много му разбира на кадастри и 1000 та вида регулации, както и да проучва надземни, подземни и извънземни комуникации. То че имот да отговаря на всичко това няма да има, но поне да сме максимално наясно с картинката, за да се прецени риска.
Честно имам чувството, че всички регулации са правени, за да усложняват нещата, за нищо друго. Минал някой теглил едни лини на плана, върви после се оправяй с тези Х кв. , дето са отишли за улица или са дошли от двора на съседа...

# 365
Хахах, ми те регулациите хранят толкова хора от десетилетия, още от соцвремената. И инженерите/архитектите/вещите лица, и служителите по общините Grin То малко както казваше един познат зъболекар - има колеги, дето при кариес оставят най-навътре една малка точица! И да не дойде пациентът при мен, при друг колега ще отиде, а неговият пациент - при мен!

# 366
Скрит текст:
Е, то тогава може да обещаят нещо в стил Артекс, а да ти предадат нещо като студентско общежитие... Все пак затова има договори. А относно това дали ще го завършат или не - ако не е това, което съм искала, тогава за какво ми е?
Защото си плащала наем 2 години и си наляла един куп пари междувременно в ап.. И искаш да имаш къде да живееш и да не плащаш повече наем. Или викаш, ако не ми сложат точно тухлите по договора, да си го държат, хич и не ми трябва, нищо че вече съм дала десетки хиляди евро, голяма работа! Laughing
Кой нормален си купува на тъмно зелено, знаейки че ще се бави години, и стои под наем междувременно?
На зелено се купува, когато имаш покрив над главата. Иначе рискуваш, много. Историята помни сгради дето така и не ги построиха, и други които не взеха акт 16...

# 367
Това дали ще го видите от Linkedin? https://www.linkedin.com/posts/teodora-mineva-4b0a81a7_homeforse … 389482332161-Y9wi

По-интересният факт е че отсрещният апартамент (от терасата се вижда, на АСПЕКТИ) също се продава, като цената е двойно по-ниска Grinning

# 368
Скрит текст:
Скрит текст:
Кой нормален си купува на тъмно зелено, знаейки че ще се бави години, и стои под наем междувременно?
На зелено се купува, когато имаш покрив над главата. Иначе рискуваш, много. Историята помни сгради дето така и не ги построиха, и други които не взеха акт 16...
Така е, ама светът е пълен с "ненормални", шъ знайш Wink И да има, и да няма покрив, който иска да е новичко, да има добри параметри,  да няма хлебарки, да е в южен (и добавям, хубав според него, на зелено купуват и другаде) район и да го вземе с 30 % по-евтино от готовите - какво друго му остава, според теб?

Емма, Hands Thumbsup И моите наблюдения са такива.

# 369
Доста хора купуват на зелено, докато са на квартира. Иначе - хем скъпо, хем останали най-нежеланите апартаменти.

# 370
  • София
Доста хора купуват на зелено, докато са на квартира. Иначе - хем скъпо, хем останали най-нежеланите апартаменти.
Не знам дали остават най-нежеланите. От една година следя няколко новостроящи се сгради в Надежда. Както преди продаваха на зелено и имаше 2-3 останали апартамента. Така сега, когато сградите са завършени и рязко се появиха и останалите апартаменти, естествено вече на друга цена. Което ме убеди, че това, че всичко се изкупува едва ли не на първа копка е преекспониране на ситуацията на имотния пазар.

# 371
А кой го продава? Може да е купено за препродажба и сега да се появяват на вторичния пазар.

# 372
Няколко месеца след пускане на апартаментите в продажба остават само някакви огромни нефункционални и/или северни апартаменти , или първи и последни етажи. Това си е факт, не е мит.

# 373
Не знам дали остават най-нежеланите. От една година следя няколко новостроящи се сгради в Надежда. Както преди продаваха на зелено и имаше 2-3 останали апартамента. Така сега, когато сградите са завършени и рязко се появиха и останалите апартаменти, естествено вече на друга цена. Което ме убеди, че това, че всичко се изкупува едва ли не на първа копка е преекспониране на ситуацията на имотния пазар.
В това е отговорът. Някой е поел риск да го купи на зелено и сега реализира печалбата от този риск. А може и самият инвеститор да си ги е държал с такава цел, и сега ги кешира. Но нищо от това не променя факта, че ако искаш хем да е на по-ниската цена, хем да е с добри параметри, трябва да е на зелено.

# 374
Вероятно някой е купил на чертеж и сега продава около А16 и естествено, че на друга цена.
Друг вариант е както един строеж в нашия квартал - с финансиране от банка, нищо на зелено, направо на най-скъпите цени.
Човекът на квартира, който търси с 30 процента по-евтино, така или иначе горните варианти не го устройват.

А, вече е отговорено.

Общи условия

Активация на акаунт