Обсъждане на имотни обяви-14

• 24 053
  • 746
  •   1
Отговори
# 345
Е, ясно че някакъв вид балкон  is a must, както казват на село. Но аз смятам, че 4 - 6 квадрата стигат. И лоджия е най-добре - все пак е по-закрито и много по-здраво (може и басейн да се сложи на лоджия, докато ако е балкон...) Grinning

Относно тухлите - описани са в договора за покупка на зелено, а после лесно се вижда какво слагат, стига човек от време на време да наминава.  Ако слагат друго може да иска отстъпка или разваляне на договора, защо пък не?

# 346
Щото, ЧС, и без това му трепериш и се молиш да го завършат и да не стане нещо междувременно, а и не искаш да се влачиш по съдилища, 'щото иначе как ще развалиш договора или ще вземеш неустойка.

# 347
Е, то тогава може да обещаят нещо в стил Артекс, а да ти предадат нещо като студентско общежитие... Все пак затова има договори. А относно това дали ще го завършат или не - ако не е това, което съм искала, тогава за какво ми е?

# 348
  • София
Аз пък съм от хората, които нямат нищо против да живеят без тераса. Не използваме нашите за нищо и са ми абсолютно излишни. Ако бяха остъклени, сигурно щях да направя някой кът за четене. Терасата на Томева ми харесва, но това ооределено не е от стандартните тераси, които се предлагат.

# 349
Аз жилище без тераса не бих купил, ще се чувствам като затворник. Не че кой знае колко време прекарвам на терасата , но други си е да знаеш, че я има и може да излезеш на въздух за 10 минути.4-5 квадрата са ми перфектни.

# 350
  • София, Bulgaria
Аз пък съм от хората, които нямат нищо против да живеят без тераса. Не използваме нашите за нищо и са ми абсолютно излишни. Ако бяха остъклени, сигурно щях да направя някой кът за четене. Терасата на Томева ми харесва, но това ооределено не е от стандартните тераси, които се предлагат.
Да, не е стандартна, много е малка. На места беше 60 см. Ние малко я разширихме, като я обезопасявахме.

# 351
Ето нещо което намирам за наистина функционално, красиво и практично. За да не се отегчавате скипнете клипчето до самия край (след 19-тата минута някъде) за да видите терасата в завършен вид.Топлоизолирана е, остъклена и с възможност да се ползва всестранно.

# 352
Нашият строител, на нашата сграда,  строи с тези тухли. Porotherm N+F на WIЕNERBERGER... но не били тухли. били керамични блокове Grinning
Уж добри, ама и аз от тухли не разбирам  Grinning
Под замазката , звукоизолационна мембрана ... пак нищо не ми говори, само ги видяхме настилките в строеж... но не се чува, така е...
Още нещо намирам за сградата ни
фасада-Баумит
интегрирана топлоизолационна система Стар с крайно покритие СиликатТоп К1,5
Браво на вашия строител. Наистина се е постарал. Сложил е най-добрите тухли. Изолацията в пода също е рядкост, а е важна. П.П. Видях, че вече две потребителки са обяснили колко е важна тухлата. Като Черна станция даже се е постарала да покаже различните видове.

Последна редакция: пн, 03 фев 2020, 18:55 от Анонимен

# 353
Ето нещо което намирам за наистина функционално, красиво и практично. За да не се отегчавате скипнете клипчето до самия край (след 19-тата минута някъде) за да видите терасата в завършен вид.Топлоизолирана е, остъклена и с възможност да се ползва всестранно.
Скрит текст:

Това някога е било балкон, сега е мазе.

# 354
Всъщност Maria 56 на показаното клипче е показано приобщаване на тераса към жилищната площ. Да , ако ти трябва място за съхранение и т.н. да го правиш.
Но аз също съм от хората избрали си съвсем умишлено жилище с голяма тераса (всъщност 2 бр. големи тераси, по около 15 м2), които няма да бъдат остъклени по никакъв повод. Винаги бих предпочела терасата ми да изглежда така:
Скрит текст:
, както и изглежда от 12 г. насам през топлият сезон, отколкото като аквариум със шкафове и сушилници на него.
tomeva, честит дом, помня как му се радваше още на "светло зелено" през 2018 г.
По отношение на използваните тухли Черна станция е права, основните строителни материали се описват в предварителният договор и общо взето се спазват.
Част от стените на Secret Gardens (м-у отделните апартаменти и към общите части)са изпълнени с  комбинация от два 12-см. тухлени блока (Porotherm 12 N+F и, 10 см.минерална вата между тях). Има снимки в сайта им.
При новото строителсво има много добри решения, просто повечето оскъпяват изпълнението и не се прилагат за проекти на места с по - евтини продажни цени.

Последна редакция: пн, 03 фев 2020, 20:14 от pep_si

# 355
Затова има различни разпределения, защото има различни предпочитания и вкусове.
Томева отдавна беше споделяла, че мечтата ѝ е голяма тераса и се радвам за нея, че я е сбъднала. Браво, Томева!
Всякакви доводи, защо е ненужна една тераса, са безсмислени да се представят на човек, който харесва тераси.

Разпределението ми харесва, а така описан строителят определено ме заинтригува. Ако желаеш, Томева, прати на лични инфо за него Simple Smile

# 356
  • София
Томева, със здраве да си я ползвате тераса. Аз винаги съм казвала, че няма по-важно в едно жилище от свободната площ. Тръгнахме от 40м2 тераса в Ман Ли, сега с веранди и тераси на къщата, а и си купихме апартамент с 70м2 тераса на морето. Вътре само се спи, на терасите се живее Wink

# 357
За Сикрет Гардънс - може и да слагат супер тухли и изолация, ама мястото не е ок. Тоест, то си е ок, но тази огромна сграда на тази малка улица ще е някакъв ад от коли сутрин и вечер, а строят и още две сгради до нея.
Не че тухлите не са важни, ама за мен има много по-важни параметри и ако и тях сложи човек, рискува никога да не купи нищо. Иначе си е така, само скъпите проекти могат да разчитат на добри материали.

# 358
Аз имам тераса, която не ползвам. Но компенсирам с двор Wink терасата си е голям плюс. Особено ако ти бушуват нервите, излизаш ти или пращаш мъжа си навън, малко да се успокои Wink

# 359
  • София, Bulgaria
Аз от миналата седмица и тази продължавам  обикалям с клиети къщи в Симеоново, Драгалевци, Бояна...има интересни неща, но не е като апартамент. Голямо проучване си трябва преди да кажеш: те това е къщата.
До сега сме гледали 2 къщи, тези дни предстои да видим още 7....И гледам...гледам...ами не е моето нещо къщата. Изненада е и за мен, но не се видях да живея в къща. Някак си ме заболя главата само, като си представих хилядите неща, които бих правила, ако имам къща..Аз трябва по цял ден да се шушкам в нея..., а за двора да не говорим.  И не, че ще ми зле, напротив..., но кой ще работи се питам.
След 2 седмици ще сме обиколили всички избрани къщи, самостоятелни и в комплекси, ако някой се вълнува от темата, ще мога да докладвам. Иии...огледите ще ги правим със строителен инженер с опит...щото ние жените се радваме на тревичките и на птичките, като отидем..ама то трябва да се гледат и други неща.

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 09:27 от tomeva

Общи условия

Активация на акаунт