Обсъждане на имотни обяви-14

• 23 859
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
Мисля че който не е продавал няма как да го разбере. Така че нека не коментират само бъдещите или настоящи купувачи.Аз съм имала десетина огледа в къщи.Всеки път се е налагало да прибирам, лъскам , чистя, подреждам, два пъти си идвахме дори от село и харчехме гориво излишно, както и загърбвахме други неща понеже "оглеждачите"  нямали възможност да чакат до понеделник и т.н...И нищо...Само загуба на време и нерви.
Господинът за който писах е имал за два месеца 17 посещения !!!!! В дома си.И никой не е купил.Еми съжалявам но аз не мога да го възприема това.Подчертах , и твърдо отствоявам позициата си че богатият снимков материал ,техническите подробности и обсъждането по телефона са ми предостатъчни за да взема решение.А след като съм решила - то това значи че съм го купила.Огледът няма да ми даде повече от това което са ми дали снимките които съм искала.Но това си е мое лично мнение.
@Томева, наистина е много "емоционален" момента, права сте Simple Smile

# 571
Мисля че който не е продавал няма как да го разбере. Така че нека не коментират само бъдещите или настоящи купувачи.Аз съм имала десетина огледа в къщи.Всеки път се е налагало да прибирам, лъскам , чистя, подреждам, два пъти си идвахме дори от село и харчехме гориво излишно, както и загърбвахме други неща понеже "оглеждачите"  нямали възможност да чакат до понеделник и т.н...И нищо...Само загуба на време и нерви.
Господинът за който писах е имал за два месеца 17 посещения !!!!! В дома си.И никой не е купил.Еми съжалявам но аз не мога да го възприема това.Подчертах , и твърдо отствоявам позициата си че богатият снимков материал ,техническите подробности и обсъждането по телефона са ми предостатъчни за да взема решение.А след като съм решила - то това значи че съм го купила.Огледът няма да ми даде повече от това което са ми дали снимките които съм искала.Но това си е мое лично мнение.
Именно! Пазарът не работи така.
Никой не Ви е карал насила да се прибирате по-рано от село, да харчите гориво. Вие сте имали интерес. Тия разходи и загуба на време са част от сделката. Приеми го като фира. Като търгуваш краставици също имаш фира. Защо при продажба на имат да се смята, не няма да изгубиш малко време, малко неудобства и подобни.
Ако имаш 17 огледа и не си продал, значи има проблем.
При последната продажба имах купувач на 6-ия, 7-ия оглед някъде. После се появиха още двама. Избирах на кого да продам. А продавах на най-високата цена за големината и района.

# 572
  • София
Въздържам се от коментари, следя темата с информативна цел, но ми се струва, че все повече се превръща в “приказки от 1001 нощ”.

# 573
  • София
Единствените пъти когато ми е било неудобно на оглед, е било при наемане на апартамент когато предишните наематели не са се изнесли. Тогава можем да говорим за неудобство - те са трета страна, не участват в сделката и наистина би могло да е неудобство за тях. Но продавачът би трябвало да си е преценил, не мога да го мисля изчистил ли е, на село ли е.
Вярно, не съм продавала, но и не съм била на 17 огледа за да купя/наема един апартамент. В този случай е имало нещо на имота - дали неадекватна цена, или неадекватен продавач, няма значение.

# 574
@ Ако имаш 17 огледа и не си продал, значи има проблем
Да, проблем е имало - парите ! Може и да ви е странно но идват много хора без една стотинка в джоба си.С намерението да теглят потребителски. И второ - има няколко предложения за сделка, на цена много под изрично обявената.Което също е обидно, просто хората и мислят че ще ударят джакпот някакъв стреляйки насляпо,ако мине номера, или че продавачът е изправен пред гладна смърт и техните пари ще го избавят от нея.

# 575
Това прави по 2 огледа на седмица - явно няма опашка точно за този апартамент, не звучи като да е в купувачите проблема.

Пак да кажа - ако за продавачите е дискомфорт, че някой ще наднича в банята, по-добре да освободят жилището. Купувачите също не изгарят от желание да зяпат баня, която е била ползвана преди няколко часа.

# 576
В провинцията по принцип си няма опашки, там продажбите са рядкост.

# 577
Мария, колко човека трябва да се изредят да ви кажат, че проблема е във вас, не в купувачите. Ще лъскате и ще проветрявате и хоро ще играете ако трябва, щом след 17 огледа пак няма купувач.
И аз съм в провинцията, и съседния на моя апартамент неотдавна се продаде за 1 месец. Така, че сделки има.

# 578
Навсякъде има. Явно нещо не е адекватно при тази продажба. Ама на теб какво ти пука, нали не продаваш ти, а твой познат?
Щом вече не иска да продава, няма да продава. Какво толкова?! Няма да се свърши света. Който търси - намира! И за покупка и при продажба!
Знаеш ли защо ти скочиха толкова хора? Взимаш ни за баламурници, затова!

# 579
  • София, Bulgaria
И сигурно няма купувачи със 70000 кеш, сама казвате...ниски заплати,  ниска платежоспособност, а от другата страна явно надценен имот, кисел продавач, който всъщност не продава, а пробва, ако мине...Е и купувачите пробват..ако мене. Няма драма. Я кажете, вие бихте ли купили този имот, на тази цена, без кредит...

# 580
Мария, хайде сега, неудобно било! Ами продавачът иска една торба пари, а купувачът носи тази торба, какво му е неудобното точно? Това с богатия снимков материал са приказки от 1001 нощ точно - колко пъти тук е обсъждано как са разтеглени снимките, та да изглежда по-голямо помещението. Няма снимка на банята или има само на най-красивото й ъгълче. Няма да има снимки на петно от теч или мухъл, няма снимка на гледката от прозорците, много неща няма по снимките. Няма снимка на кибиците пред блока, например, дето си правят цър-пър и пият целодневно. Няма снимки на коридорите и стълбищата. Няма дори точен адрес.
Това са нормалните неудобства при продажба/покупка на имот - не е приятно нито на продавача, нито на купувача. На продавача му влизат разни непознати в жилището, а купувачът ходи по огледи на имоти, дето изглеждат много красиво на богатия снимков материал, ама на живо не са и дори на 50% от това по снимките. Също си губи времето!
И какво е това "Цената не подлежи на коментар!". Ако е сложил цена каквато на него му трябва, но имотът и неговото състояние не отговарят на желанията му, какво прави? Иска си ги тези пари и точка. Е няма такъв филм, освен ако не извади късмет с някой наистина неадекватен купувач. Да си сложи тогава някаква сума отгоре и тогава ще може да се коментира. Пък като не си стиснат ръцете за конкретна сума - живи и здрави, все пак не продава царския дворец, дето е единствен и друг такъв няма.
Напълно съм съгласна, че в провинцията (и не само в провинцията) потенциалните купувачи нямат в повечето случаи парите кеш. Но тогава не трябва да ограничава купувачите с изискването да не е с кредит. Работа на банките е да преценят дали и какъв кредит ще отпуснат на потенциалния купувач. Слага си продавачът един срок, в който банката да каже дали ще финансира, и ако банката каже НЕ!, минава на следващия купувач.

# 581
Мария, колко човека трябва да се изредят да ви кажат, че проблема е във вас, не в купувачите. Ще лъскате и ще проветрявате и хоро ще играете ако трябва, щом след 17 огледа пак няма купувач.
И аз съм в провинцията, и съседния на моя апартамент неотдавна се продаде за 1 месец. Така, че сделки има.
То е очевидно, че иска да продаде, за да купи нещо в София. Нали преди опипваше почвата как е в София. Няма лошо. И явно е надценила имота си, щом не успява да го продаде. Пак няма лошо. Изнервена е. Случва се.
Ама защо пише такива простотии по форумите?!  Вместо това да прочете в темите има описано как по-лесно да се продаде апартамент. Щом има няколко, да освободи този, да го изчисти, да сложи какво беше, прясно изпечени курабийки, ухания някакви и тогава да продава на тази цена. Пък може и да почерпи после ... една курабийка ...
Още помня как рева, че в София е скъпо и не може да купи ...

# 582
  • София
На това не му ли казват двоен стандарт? Хем цените са безумни, как ще си купя с 500 лв заплата в София, хем тия суяци купувачите една стотинка нямали. Такива изпаднали с ипотека да купуват не ги щем.

Каква му е мотивацията на този адекватен продавач да не иска хора с ипотека? В провинцията не би трябвало да има забавяне с вписването та да се притеснява? Щом няма наплив от купувачи сам да си ги доограничаваш е не много умно...

# 583
128 квадрата с таванска и гараж, обзаведено и нагласено,четириетажна кооперация , трети етаж + 60 квадрата от общо дворно място за колко да продаде ? Ама забравих че в темата пишат само бъдещи  купувачи и то в Иван Вазов и Манастирски ливади , както и някой и друг брокер. А относно времето за продажба - не знам в София колко време е необходимо за да се продаде жилище на  задоволителна за продавача цена, но в провонцията често това време е две три години.Това някой ако продаде за месец означава че е продал нещо качествено на цена под пазарната .Което разбира се не е в полза на продавача.

# 584
128 квадрата с таванска и гараж, обзаведено и нагласено,четириетажна кооперация , трети етаж + 60 квадрата от общо дворно място за колко да продаде ? Ама забравих че в темата пишат само бъдещи  купувачи и то в Иван Вазов и Манастирски ливади , както и някой и друг брокер. А относно времето за продажба - не знам в София колко време е необходимо за да се продаде жилище на  задоволителна за продавача цена, но в провонцията често това време е две три години.Това някой ако продаде за месец означава че е продал нещо качествено на цена под пазарната .Което разбира се не е в полза на продавача.
Тропай с крак тогава!

Общи условия

Активация на акаунт