Захранване - въпроси и отговори - тема 7

• 33 190
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Заешкото през ден го давах,общо за 7дни
Пуешкото мисля по малко
Интересува ме  колко интервал трябва да има между 2 храни

# 391
Аз интервали не съм правила-след приключване на въвеждането на 1 храна започвам друга.

# 392
  • Варна
Мисля, че въпросът беше колко време след първоначалното даване на една храна може да даде друга. В случая щом днес дава пуешко за първи път кога да даде кашата.
Както отговориха - ами зависи по колко дни въвеждаш една храна. Аз въвеждах по 3-4 дни, някои през ден дават нова, други на седмица веднъж..

# 393
Да се уточни Надето за какъв интервал става въпрос...

# 394
  • Варна
Е то смятам е ясно... Няма никаква логика да въвеждаш продукт 5 дни, а да чакаш още 2 примерно, за да въведеш следващ. През тези 2 какво даваш, нали вече въведените, т.е. все едно въвеждаш не 5 дни, а 7.

# 395
Това исках да знам дали трябва задължително някакъв строг интервал или не
🤗👏

# 396
  • Варна
Досега нали си въвеждала продукти? Едва ли пуешкото е първата храна, която даваш. По колко дни въвеждаш храните? По принцип поне 3-4 дни е добре да се дава всяка нова храна.

# 397
Ами именно-след като до сега е въвеждала неща, следва да е наясно с тоя вид интервали. Друго може да се подразбере от така зададен въпрос. 3-4-5-6-7,Надето, ти си решаваш, всеки процедира различно.

# 398
Момичета , тези от вас които кърмят , как заместихте хранене на бебето си ? Моето е на 10 м и няма нито едно заместено

# 399
  • Варна
Заместих хранене след навършване на една година.

# 400
Заместих хранене след навършване на една година.
Ясно , благодаря! Да не се притеснявам

# 401
Аз на 8м. съм заместила обяд и СЗ. В 17ч. давам каша млечна или плодова. Кърмя 3 пъти на ден сутрин към 8-9ч., в 15ч. и 20ч. Сутрин трябва ли да давам нещо за закуска или само на кърма да караме? От 2 дни започнах да давам плодово пюре в 10-10:30.

# 402
Здравейте.Понеже откривам противоречива информация в интернет,та ще попитам тук.Ще се разровя и на първа страница,ако открия нещо,но все пак да попитам,ако някой знае.СЗО кога препоръчва да се захрани с:агнешко,свинско,белтък и прясно мляко?Благодаря ви предварително.

# 403
  • Варна
Белтък и прясно мляко - след 1 година. Агнешкото се смята за доста тежко, затова също към годинката. Свинско чисто и не мазно може да е веднага след първите - пуешко, заешко и пилешко.

# 404
Всъщност според СЗО, веднъж бебето има ли 6 месеца може да си яде всичко, без мед до годинката. Препоръките са просто да не се замества кърма/АМ с прясно мляко, но млечни продукти може, както яйца, риба и месо. Hands V Моля те, влез в сайта на СЗО и прочети сама и се информирай от там, а не от 100 други източника, защото всички ще ти кажем различно.

Общи условия

Активация на акаунт