🥊Şampiyon🥊 Толгахан Сайъшман и Амине Гюлше – Сега и Завинаги *тема 25

• 14 775
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Много поверия са свързани със счупеното огледало.  Нашите предци са вярвали, че с него може да бъде направена магия.
Всички тези поверия са свързани с представата, че огледалото отразява душата на човека, т.е., ако отражението се разбие, душата също страда и човекът или умира, или се лишава от възможността след смъртта си да попадне на небето.

Такива поверия съществуват по цял свят. В Англия, например, вярват, че разбитото огледало предвещава загуба на най-добър приятел. Според някои суеверия, обаче, има начин да се избегне бедата. Трябва да се съберат всички парченца от счупеното и да се хвърлят в бързотечаща вода - тя ще отнесе неприятностите.

Американците също вярват в лошото послание на огледалото и се стараят да се отърват от неприятните последствия - вадят от джоба си 5-доларова банкнота  и се кръстят.  Там вярват, че  банкнотата от 5 долара е щастлив знак, тъй като има магически свойства, наследени от златната монета.

Когато се оглеждате в огледалото, винаги си пожелавайте здраве и успех. Ако сте изморени или болни, оглеждайте се колкото може по-рядко. Никога не се ругайте пред огледалото и винаги отивайте към него с усмивка и добро настроение.

# 556
Скрит текст:
Много поверия са свързани със счупеното огледало.  Нашите предци са вярвали, че с него може да бъде направена магия.
Всички тези поверия са свързани с представата, че огледалото отразява душата на човека, т.е., ако отражението се разбие, душата също страда и човекът или умира, или се лишава от възможността след смъртта си да попадне на небето.

Такива поверия съществуват по цял свят. В Англия, например, вярват, че разбитото огледало предвещава загуба на най-добър приятел. Според някои суеверия, обаче, има начин да се избегне бедата. Трябва да се съберат всички парченца от счупеното и да се хвърлят в бързотечаща вода - тя ще отнесе неприятностите.

Американците също вярват в лошото послание на огледалото и се стараят да се отърват от неприятните последствия - вадят от джоба си 5-доларова банкнота  и се кръстят.  Там вярват, че  банкнотата от 5 долара е щастлив знак, тъй като има магически свойства, наследени от златната монета.

Когато се оглеждате в огледалото, винаги си пожелавайте здраве и успех. Ако сте изморени или болни, оглеждайте се колкото може по-рядко.
Никога не се ругайте пред огледалото и винаги отивайте към него с усмивка и добро настроение.

Цеце,

# 557

Под това гифче да сложа щастливта леля Ханде Ерчел

промо плакат с новото дизи на Серкан по канал Д

# 558

Joy..*Американците също вярват в лошото послание на огледалото
 и се стараят да се отърват от неприятните последствия -
вадят от джоба си 5-доларова банкнота  и се кръстят..*.
Moneybag 

.."*Жената трябва да помогне на мъжа си
 да види своите добри качества.."*

..*Ако обичаш някого, пусни го на свобода..
 ако се върне, значи и другите не са го искали..*

# 559

Bizans Oyunları: Geym of Bizan...
Prens Adonis (2015)
Sinema Filmi

Толгахан винаги ме изненадва  с превъплъщенията си. Не съм гледала тази комедия, но видеото, което пускат феновете ме усмихва. Филмът е заснет през 2015 г., а Толга сякаш е 18 годишен - различен и ексцентричен. Но с тази визия, в комедия ... не мога да го приема. Предпочитам галантния любовник, всеотдайния родител, непобедимия Шампион и лошия екшън герой - тези роли му залепват.

# 560
Heart Heart

Revolving Hearts

Скрит текст:

Musical Score  

# 561
Здравейте!

Има 3 вида сънища-
за истината,
за желанията
и за изкушенията

Вие какво сънувахте?

# 562

Nature BoomМоже би Истината* не знам, защото отдавна не сънувам..
преди няколко години често сънувах починала близка , която нещо ми казваше
 и показваше различни неща..в началото след събуждане забравях но в определен момент
забелязах че след сънуването и, до дни ми се случваха много неприятни неща..
и една сутрин си казах.." Оо-о..не,стига..до тук,писна ми,не искам да я сънувам повече..
да става каквото ще..не искам!"..целия ден ми беше едно криво,подтиснато и дори агресивно
но повече не съм сънувала нито нея,нито друг,нито каквото и да е..съвпадение ли е , но се чувствам добре
 случват ми се хубави неща и съм с позитивно мислене и добро настроение..пу,пу..*!!
Flowers Four Leaf Clover

# 563

Аз също почти не сънувам, случва ми се много рядко и къде запомнила, къде не, но винаги е или истината, или желанието. А когато съм сънувала близък починал, винаги е било за нещо хубаво, пу-пу-пу.

# 564
Здравейте, момичета!

''Мислите правят нещата.
Изберете най-добрите.''
Майк Дуули

Време е за чаша ароматно кафе, усмивка и прекрасно настроение!
Слънчев и ползотворен ден!

Цеце, добре ни провокира с въпроса за сънищата. И аз много рядко съм сънувала и никога след събуждане не си спомням какъв е бил сънят ми. Остава само някакво усещане за тревожност или лекота и окриленост. (вероятно провокирани от сънищата през нощта).
     Сега като се замисля, слушайки игривия поздрав от Софи сякаш ми се иска сънищата ми да се въртят около желанията и изкушенията. Истината е ясна, с нея се сблъсквам всеки ден, но желанията, мечтите и ... изкушенията - защо пък не?!

# 565
История на сънищата

Може би смятате, че тълкуването на сънищата е започнало с бащата на анализирането на сънища – Зигмуд Фроид, но всъщност хората за били заинтересувани от сънищата и виденията и тяхното значение от стотици дори хиляди години. Повечето са смятали, че сънищата в края на краищата са предвестници на бъдещи събития.

Смята, се че хората от древните култури може би не са били достатъчно интелигентни за да могат да направят разлика между сънуваното и реалността.

Иджлял винаги сънуваше истината. Подсъзнанието й подсказваше...това, което знаеше, а не искаше да приеме

# 566

Фемиии, зло да те забрави! Благодаря ти за Серкан и информацията около новия му сериал!
     Хайде скачай при нас! Темата е сънища - ти също можеш да ни разкажеш интересни неща!
     Сещам се за първия кошмарен сън на Нур и притесненията й около болестта на Иджлял. Противоречията и обвиненията, че е застанала на пътя на една болна жена и разрушава живота й, обичайки Ийт Козан. 

Този кошмар беше на път да се сбъдне, но Фърат успя своевременно да разкаже истината на Нур. Последващите й действия доказаха силата на любовта й и готовността да се бори докрай за своя съпруг.

# 567
Египтяните са вярвали изключително много в сънищата и тяхната сила и влияние. Книгата на Сънищата е папирус който съдържа примерни сънища и тълкувания. Смята се, че книгата може да бъде датирана някъде в началото на царуването на Рамсес II. Всички сънища са били определени като добри или лоши, като лошите сънища са изписвани в червено – което било цвета на лошата поличба. Книгата на Сънищата в момента е част от архива на Британския Музей в Лондон.

Египтяните вярвали, че техните богове им се показвали в сънища и образи. Те разделили сънищата на три категории: такива в които боговете искали нещо, такива които били предупреждения, и такива които се появяват по време на ритуали. Без значение от типа сън те смятали че всички сънища са оракулски – отговори давани им от боговете. В опитите си да стимулират появата на сънища, някои храмове са имали специални „кревати за съниша“ на които хората да се излегнат, надявайки се да се появи сън в който да получат съвет, удобство или излекуване.

Явно и Айтюл е вярвала в силата на сънищата.
Спомних си за съня на Айтюл, в който Иджлял умря и тогава взе решени да убие детето на Нур

# 568

Flowers TulipЦЕЦЕ* като се сетя за сцените в които искаха да отстранят
Нур и бебето с убийство защото са майки* и затова не се спрират пред нищо
направо ми се повдига от лицемерието им..
щото другите не се броят,само те са раждали
и само техните са деца..
Rolling Eyes

Kissing Heart

# 569
Софи, то целия сериал беше изпълнен с лицемерие и интриги, от които да ти се повдигне, с малки изключения. И точно тези изключения бяха най- хубавите, и точно те ме накараха да го харесам. Знам, че е голям грях да посегнеш на неродено дете, а дадоха подготовката с големи подробности (за това нямаше цензура), а сцените на сближаване ги смятат за нарушение на морала...

Гърците също вярвали в добрите и лошите сънища и процеса на тълкуването на сънищата и виденията. Те имали ритуал, които правили преди да влязат в храма за да се пречистят. Те се въздържали от секс, месо, риба и птиче месо за 48 часа преди да влязат в храма, пиели само вода. Пренасяли в жертвоприношение животно в името на бога който се надявали да видят в сънищата си. След като влезели в храма те лягали върху кожата на животното което пренесли в жертва, надявайки се на сън с видение.

В гръцката митология, бог Хипнос е бил въплъщение на съня. Вярвало се, е че той докосвал хората с магически жезъл или с подухване от крилете си за да ги накара да заспят. Хипнос имал трима сина, познати като Онеирои (Όνειροι, Dreams): Морфей, Фобетор (или Аисилус) и Фантасос. Морфей бил онзи който оформял сънищата, а също така и съществата появяващи се в сънищата. Фобетор бил създателя на плашещите сънища и Фантасос бил създателя на измамните и фантасмагорни сънища. Гръцкия философ Аристотел смятал че сънищата свързани със заболяване са просто сигнали на мозъка който разпознава знаците на заболяването които самият човек пропуска.

Общи условия

Активация на акаунт