🥊Şampiyon🥊 Толгахан Сайъшман и Амине Гюлше – Сега и Завинаги *тема 25

• 14 165
  • 744
  •   1
Отговори
# 615

„Шампион” епизод 22
Резюме

На пресконференцията Фърат отказва двубоя! Той веднага се разделя със Суна, тъй като тя използва Гюнеш срещу него.
Но отношенията не само между Фърат и Суна се влошават, Зафер също се обижда от приятеля си и ще извърши неочакван акт.
След като Фърат отказва битката с Щайгер, Керем не губи възможността си и предлага на Щайгер да се бие с него. Мениджърите гледат положително на тази оферта.
Докато всичко това се случва, Суна решава да се премести в Измир. Тя вярва, че в Истанбул вече няма човек, на когото да се вярва в трудни времена.
Щайгер не е разстроен, защото Фърат отказва двубоя и замисля нещо нередно. Той възнамерява да остави „незабравимо послание“ за Фърат и затова се съгласява да се бие с Керем
В деня на битката Керем и Щайгер се изправят един срещу друг.

# 616

Знаете ли защо женския месец Март е  сприхав..
отзад Февруари - малък* , отпред Април - мек..*
Joy Joy

# 617
Еми , Софи , Цвети , Цеце , Велви  . Честита Баба Марта ! Hug Здраве и къцмет и лошото да бяга от нас . Днес се иска прошка . Прощавайте момичета ако с нещо съм  ви засегнала .   С  вас ми е много добре тук Kissing Heart  на Дуда дали да искам прошка:grinn:

това за следобедната почерпка  баавно на глътки ще пием питието и красавците

Емии , страхотен колаж Flowers Hibiscus

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 21:08 от femmi2

# 618
Еми , Софи , Цвети , Цеце , Велви. Честита Баба Марта!Hug

Здраве и късмет и лошото да бяга от нас.
Днес се иска прошка. Прощавайте момичета ако с нещо съм  ви засегнала.  С  вас ми е много добре тук Kissing Heart
    Феми, благодаря за пожеланията! И като най-зрялата (да не кажа възрастна) и домакиня в темата мога да ви кажа:
"Господ да прощава, простени да сте!"

Знаете ли защо женския месец Март е  сприхав..
отзад Февруари - малък* , отпред Април - мек..*
Joy Joy
   Софи, освен че ме усмихна, ме накара и да поровя из нета, за да разбера защо м. Март е женски месец!
Според приказките и легендите на българите, месеците в годината са единадесет братя и една сестра – Марта. Те всички живеят накрай света и идват един по един в света на хората. Единствено Баба Марта обаче се посреща по особен начин и й се оказват специални почести.
Във фолклора променливостта на метеорологичните условия се обяснява с непостоянния нрав на Баба Марта. Тя е ту весела и засмяна, ту люта и гневна. Защо ли? Според някои истории, защото братята Голям и Малък Сечко изпили общото вино, без да й оставят и капка. Като открила това, тя страшно се ядосала, после си рекла, че все пак са го изпили братята й, а не чужди хора, та се укротила, после обаче пак се ядосала... Според други разкази Марта била женена за Април, който бил красив младеж, но все окалян. Като погледнела хубавото му лице, тя се засмивала, но като видела калните му нозе – ядосвала се...
Скрит текст:
„Женският” месец март във фолклора и съвремието

Сигурно и вие сте чували, че март е „женският” месец. Замисляли ли сте се обаче защо е така?

И до днес на някои места в страната са запазени старите обичаи, извършвани на първи март: ритуално почистване на дома, палене на мартенски огньове, гонене на змии и гущери. Повсеместна е традицията на мартениците – амулети от усукана бяла и червена прежда, които се носят закичени на дрехата, вързани на китката на ръката или окачени на врата. Вярва се, че предпазват от лоши очи и всякакви злини, че носят здраве и плодородие. А от предпазване има нужда в този период на несигурност и преход, на границата между зимата и пролетта, когато времето е ту слънчево и топло, ту снежно и мразовито.

Ако в началото на месец март идва веселата, но и опасна Баба Марта, към края му се отбелязва един от най-големите християнски празници – Благовещение, 25-и март, денят, в който Богородица получава от Архангел Гавраил благата вест и непорочно зачева Исус Христос, Спасителят на света. Обяснимо е, че този празник също се пада през пролетта – Божественото дете идва в света тогава, когато природата се събужда за живот и се отключват силите на плодородието. Изследователите отдавна са забелязали, че както образът на езическата Баба Марта, така и този на християнската Богородица въплъщават древния архетип на Богинята майка, която ражда от себе си света, като преде нишката на живота. Неслучайно, в старите изображения на църковното изкуство Богородица е представена предяща в сцената на Благовещението. Може би не всички знаят, че през първата половина на ХХ век именно 25-и март се празнува у нас като ден на християнската жена и майка и след празничната литургия в църквата, децата подаряват цветя на своите майки.
Отново през месец март, между Баба Марта и Благовещение, се е настанил още един женски ден – 8-и март. Учреден на Международна конференция на жените социалистки през 1910 г. в Копенхаген, първоначално той се отбелязва с демонстрации за правата на жените в Дания, Швеция, Австрия и други страни от Западна Европа. Малко по-късно е приет и в болшевишка Русия, където е обявен за официален празник, а от 1965 г. и за неработен ден. Така 8-и март се настанява трайно в празничния цикъл не само в бившия СССР, а и в останалите страни от комунистическия блок. В България по времето на социализма този ден постепенно губи политическия си смисъл и се утвърждава като ден на майката, любимата, колежката. Мъжете подаряват цветя и подаръци на близките си жени, а децата – на своите майки и учителки, организират се банкети по предприятия и стопанства. След демократичните промени от 1989 г. празникът не изчезва, а продължава да се празнува с охота от жени и мъже, въпреки критиките, че е социалистически и трябва да бъде изоставен.

Жените припознават март като свой месец. И до днес например съществува практиката, приемана сериозно или по-често шеговито, всяка жена да си избира по една мартенска дата и по времето на този ден да гадае за характера си или за настроението си през идващата пролет.

И така, месецът на пролетта, на пробуждането и зачатието, на променливото време и променливото настроение, на новото начало и новите надежди, продължава да се свързва с жените и женската енергия. Продължава да ни напомня да ценим и уважаваме както силата, така и слабостите на „по-красивата половина” от човечеството.

# 619

броят дните  и шести е ограден със сърце . Малко остана  и  ще се радваме на Хаканчо . Да се надяваме  на повече ефекти.

# 620

Простете ако съм ви засегнала и обидила несъзнателно * Hands Pray

..и Аз прощавам!!Hands V

Flowers Bouquet ЕМИ* като фолклор е интересно и се променя с годините,
лично аз приемам версията ,че най-възрастната жена в семейството връзва мартеници
първо на децата после и на останалите за здраве и успех,затова Баба* Марта,
 и женски месец..в началото братя,после братовчеди,съпрузи и в най-ново време ..любовници*
както Пижо и Пенда.. вече и Дженда..да не се обиди случайно някой..!!
Joy

Revolving Hearts

# 621
Мислех че пиша в нашата тема и съм пльокнала календара тук.
Така е като шетам и в двете.
Софи ,викаш нема начин да сме като дървета при жребеца ,само като го погледнем и става опасно и горещо:blush: Joy
Ами режисьора ,не знам колко хора снимат и ни гледат .
С новия сезон ще има нови хубави гифки.
Еми ще нареже .
За Дженда  не съм виждала такава мартеница .

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 18:59 от femmi2

# 622
„Животът може да се изживее като вълнуващо приключение, ако е изпълнен с прошка.“

Прошката е чудо, което се получава от само себе си. Прощавайки, ние отхвърляме омразата към другия. В ума и душата ни настава покой. Прошката е нещо лично, невидимо, едно искрено нашепване, звучащо дълбоко в душата.

# 623
„Животът може да се изживее като вълнуващо приключение, ако е изпълнен с прошка.“

Прошката е чудо, което се получава от само себе си. Прощавайки, ние отхвърляме омразата към другия. В ума и душата ни настава покой. Прошката е нещо лично, невидимо, едно искрено нашепване, звучащо дълбоко в душата.

Много ми хареса и отговаря точно на моите представи за прошка - не в един ден от годината, а винаги, когато е необходимо. Дали защото съм непоправим атеист със сравнително положително отношение към религиите, приемам нашите традиции, обичаи, вярвания и празници като история от живота ни, без да се опитвам да я налагам в семейството си. Обичам празниците, но някои от ритуалите около тях са ми чужди. И поради тази причина Сирни заговезни (Поклади или Прощална неделя) просто го пропускам. За мен днес е Баба Марта и с охота връзвам мартенички.  
Скрит текст:

Простете ако съм ви засегнала и обидила несъзнателно * Hands Pray

..и Аз прощавам!!Hands V
Flowers Bouquet ЕМИ* като фолклор е интересно и се променя с годините,
лично аз приемам версията ,че най-възрастната жена в семейството връзва мартеници
първо на децата после и на останалите за здраве и успех,затова Баба* Марта,
 и женски месец..в началото братя,после братовчеди,съпрузи и в най-ново време ..любовници*
както Пижо и Пенда.. вече и Дженда..да не се обиди случайно някой..!!
Joy

Revolving Hearts
   Софи, напълно съм съгласна с всичко, което си написала.

броят дните  и шести е ограден със сърце. Малко остана  и  ще се радваме на Хаканчо . Да се надяваме  на повече ефекти.
  Феми, копирах го, за да не го изтриеш и много добре, че си сбъркала да го сложиш и при нас. Ние също се вълнуваме от предстоящата премиера! Heart Eyes
   А сега аз отивам да се "вълнувам" с "Шампион"!

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 19:29 от Emiliya

# 624

Nature Boom ФЕМИ* за Дженда е лаф..няма начин да посегнат на мартеницата ни
която е уникална и единствена ,че ще стане.. каквото ще стане!!
Yum
..от Чачо* очаквам силен сериал откъм еротика и екшън сцени,
съдържанието е без значение..
важното е жребеца да е във форма и да плакнем окото
Heart Eyes Joy

Flowers Bouquet ЕМИ* хубава новина за Шампиона* - разкарал е Суна и
дано не се показва повече до Толга..
Joy

Flowers Tulip ЦЕЦЕ* с интерес чета всичко което намираш и споделяш тук..
много ме заинтригува последното за живота и прошката..не го разбирам*
Rolling Eyes
Цитат
„Животът може да се изживее като вълнуващо
 приключение, ако е изпълнен с прошка.“

Revolving Hearts

# 625
Софи, за мен „Животът може да се изживее като вълнуващо приключение, ако е изпълнен с прошка.“ това е като да продължиш напред с чистота в душата, да изживееш своето приключение на живота без нещо да те дърпа назад. Реално човек няма да забрави, но може да прости и да продължи напред, в това за мен е смисъла на прошката- новото начало. Така както Нур отиде след затвора да каже на Иджлял, че й е простила за всичката мизерия, която й причини, за да започне на чисто. Тя не потърси прошка, а даде такава, за да освободи собствената си душа от гняв и омраза.

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 20:43 от cvetansk

# 626

Скрит текст:
И новата ми любов

# 627

Шампион, 22 епизод

"Няма да си тръгна, няма да те оставя сам, независимо какво ще се случи ..."

Най-чистата и искрена любов - баща и син. Приятна гледка, добре развит сценарий, навлизане в дълбочина, без излишни емоции и пълнеж.
     Адмирации за целия екип! Хареса ми този епизод, успяха да коригират разточителството от предишните два. Всичко беше премерено и изпипано.

Софи, не успях да разкарам Суна.Stuck Out Tongue Winking Eye Още се мотае около Фърат. Но Елиф бавно и полека се приближава до Шампиона и много фино гъделичка нервите на докторката.
      С всеки следващ епизод актрисата, която изпълнява ролята на Суна изглежда все по-стара и грозна, а тази вечер удари дъното.
     Утре ще разкажа по-подробно основните моменти от сериала. Ще се опитам и снимки да сваля.

„Онези, които нямат друг избор, ще повярват в чудо“ Зафер Гюналтай

# 628
# 629
Здравейте, момичета!

Добро да е утрото, ведър - денят, успешна – седмицата!

"Каквото и да правите, недейте да зацикляте върху това, което разваля деня ви.  Животът е прекалено кратък, за да го губите в негативност."

Много обичани и усмихнати бъдете!

Цитат
Толгахан Сайъшман, любимото име на екраните, беше забелязан в Търговски център Zorlu със съпругата си Алмеда Абази предния ден. Сайъшман, който пазарува от Louis Vuitton за съпругата си Алмеда, напусна търговския център сам от Günaydın Steakhouse, малко след като пазаруването приключи.

Общи условия

Активация на акаунт