Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 336
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 995
  • Пловдив
Храна мисля ще има предостатъчно! Казаха го няколко пъти..обаче народа е стадо! Няма вяра на никой и се вре и бута с риск да хване нещо в навалицата.

# 19 996
Никой не писа да се е заредил с презервативи.

# 19 997
Близък контакт - престой в затворено помещение (напр. класна стая, болнична стая, стая за срещи и др.) с пациент с  COVID-19 за  ≥ 15 мин. и на разстояние минимум 2 метра;
Никакви такива. Издържа 2-3 часа във вид на аерозоли.

# 19 998
  • София
Никой не изреди да се е заредил с презервативи.

Ние с приятеля ми... И обмислям закупуването на менструална чашка, за да не станат дефицитни женските хигиенни продукти...

# 19 999
  • Далечният изток
Мен ме подразни касиерката в магазина до нас. С ръкавици, обаче кел файда..... Взе парите на този преди мен с тези ръкавици, опипа ми всички продукти с тези ръкавици да ги маркира и после ми върна ресто, пак с тези ръкавици и кой болен, кой здрав, айде няма нужда....
Иначе в магазина е спокойно от към клиенти и стока има доволно.

# 20 000
  • Пловдив
Никой не изреди да се е заредил с презервативи.
ооо, едни Дами пред мен в дрогерията се запасиха...върна се даже за още Wink

# 20 001
  • Пеликания
Скрит текст:
Днес баща ми се върна от Нидерландия с автомобил и на нито една граница не му е измерена температурата. Даже са си стоели в кабините и само са им ръкомахали да минават. Това нормално ли е? Нали сме в ИП. Няма такава пародия. Изпратили сме го на село за 14 дена, че да не стои с нас. Само по вайбър се видяхме. Няма температура, но се притеснявам за него, все пак не е на 20.
Термокамери?
Ама поне снабдихте ли го с необходимото за 14 дни или да изпозарази селото не е проблем?
През автомобила не знам как термокамерата ще измери имаш ли или не, но пък знае ли човек. В селото ни има 30 души, а и той не смята да излиза от вкъщи освен в двора, така че не мисля, че ще зарази който и да е след като няма да има контакт с никого, а и съм сигурна че не е болен. А и не е толкова безотговорен като много хора, които даже не спазват карантината и то от страни в които има много заразени. Той нито има температура нито други симптоми, но все пак се е изолирал. Запасен е достатъчно, а ако има нужда не мисля, че е проблем да му занеса и да ги оставя пред портата.

# 20 002
Цитат
Nikola Tesla, предлагам да спреш с комунистическите манипулации в темата за вируса. Всички четем, а някои от нас - и опозиционни издания.
Ама защо ми е изтрит коментара, не мога да разбера. Значи мен могат да ме обвиняват в комунистически манипулации а аз нямам право да се защитя така ли. А поста който политизира темата си стои. Настоявам ако отново ми бъде изтрит коментара да получа обяснение защо ми е изтрит от модераторите на лично.

Отново пиша това което изтриха.
Скрит текст:
Призовавам те да не политизираш темата с глупости а да си пуснеш Бнт днес в 18,20 да видиш какви точно корекции и редакции са направени по искане на БСП за да подкрепят извънредното положение.
Надявам се че модераторите няма пак да почнат да трият постове на никакво основание, смисълът от тази тема се губи, заради тяхната политика на масово триене на постове. Вече за пореден път го казвам от началото на темата. И ако още един път ми бъде изтрит пост на абсолютно никакво основание, настоявам за обяснение на лично.

# 20 003
  • Варна
Мен ме подразни касиерката в магазина до нас. С ръкавици, обаче кел файда..... Взе парите на този преди мен с тези ръкавици, опипа ми всички продукти с тези ръкавици да ги маркира и после ми върна ресто, пак с тези ръкавици и кой болен, кой здрав, айде няма нужда....
Иначе в магазина е спокойно от към клиенти и стока има доволно.
Тези ръкавици са да пазят нея, не продуктите на клиентите.

# 20 004
За презервативите съм пас, но от няколко дни си мисля за ръкавиците, с които ни обслужват. И както писа AIDA_N: На касите с тях маркират, вземат парите и така с цялата опашка.
В спокойни времена съм правила забележка, след като забършат на касата, да се измият преди да ми маркират продуктите. А сега?

# 20 005
За презервативите съм пас, но от няколко дни си мисля за ръкавиците, с които ни обслужват. И както писа AIDA_N: На касите с тях маркират, вземат парите и така с цялата опашка.
В спокойни времена съм правила забележка, след като забършат на касата, да се измият преди да ми маркират продуктите. А сега?
Ъм, къде по-точно да се измият на касата?!

# 20 006
Никой не писа да се е заредил с презервативи.

Туй то - едни мислят за балове и тържества, а други за любови. Подсеща за филма Титаник. Нали разбрахте, че не бива да се разменят течности? Joy

# 20 007
  • тук и там
Председателката на ЕК си каза"не можем да спрем вируса.целта е да го забавим колкото е възможно ".
+156 нови случая във Белгия.Общо 556
.
За магазините-ходих до Кора тази вечер,доста беше обрано.В интерес на истината-не съм го виждала толкова обран,но си имаше доста неща.Имаше  много малко хора също  .Аз съм си запасена от преди.При положение че така или иначе пазарувахме за седмица преди,без да искам се презапасих със някои продукти,поради несъобразено количество най-вече и то се натрупва.Преди мъжът ми само мрънкаше заради това,то се оказа че е от полза сега..Хляб нямаше изпечен,но пък имаше пакетиран за сандвичи примерно.Тх май нямаше,месо -само със кратък срок на годност-до 16.03.всичко.  Момчето в магазина оптимист беше. "Може да е свършило,ама ще  заредят, не се притеснявайте-няма да спрат да произвеждат" .Имаше касиерки с ръкавици,но имаше и такива без ..

# 20 008
  • Другата България
В селото се скупчват,а карантинираните са у тях.Съмнителни прибрали се от Италия,Австрия и Германия.3-ма са от село Борец се разхождали-и нямало кой да го спре-сутринта ги издирили и върнали по домовете.Една жена отишла да пазари в голям търговски център от Куклен и часове наред полицията я издирвала.Била се върнала от Италия-Това са новините на Нова.
Именно, по новините казаха, че всички заразени са си по домовете и полиция ги охранява денонощно.
По улиците на селото и на центъра има хора, които не спазват забраната за масови събирания. Което е съвсем различно от това, че заразените са по улиците, че полицията била през деня, пък те после избягали. То дори не е смешно....

Към съфорумката, с линка от ПИК, да не се връщам. Аз този сайт не отварям, линкове към него също. Говорех неща, които знам от вчера, и от днес от други източници. Вчера също имаше двойка, завърнала се от Австрия, затова е възможно да съм в грешка аз. Това със заразените го прочетох от друго място и него коментирах в предишния пост.
Наистина много неверни неща се пишат, затова така реагирах. Ако не съм била коректна, то ме извини.

# 20 009
  • На топло
На Русия пък хептен нямам вяра да са толкова малко. С граница с Китай и близки връзки с режима там... да бе.
От световната карта се вижда, че за сега има малко болни.
С Интернет няма как тази информация да се скрие, руснаците имат свободен достъп до мрежата.
Ако топлото време намаля вирусите (в Африка), но пък там е мизерия и хигиената е на много ниско ниво. В Русия пък е студено. Не виждам логика...
Някой има ли обяснение?

Общи условия

Активация на акаунт