Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 926 958
  • 21 677
  •   2
Отговори
# 21 300
Правилно ли разбирам, че приемат в болница само среднотежките и тежките случаи, а вс останали у дома докато се влошат невъзвратимо или организмът сам се справи и излекува.

Освен това, няма проби от Бургас и още мн други области. Изобщо в Бургас не знам дали имат тестове, понеже в изявлението на бургаския щаб казаха, че ЩЕ имат в понеделник
В Бургас към вчерашна дата няма подозрителни случаи на пневмония.
Верно?  Те знаят ли какво е подозрителен случай или трябва да спазим кривата на разпространение. 0 отрицателни от колко теста за Бургас?

# 21 301
Скрит текст:
Щатите следват Италия плътно с 11 дни закъснение.. числото на заразени за днес им е 2506 (Италия, 3ти Март - 2502). Това е от преди няколко дни..

Значи и Норвегия е горе-долу толкова. В момента има малко над 1000 потвърдени заразени.

Еми ако следиш ден след ден, вероятно ще е нещо подобно..

# 21 302
  • ГО
Че нещата са зле, зле са. Говоря за болниците, телефоните, ЛЛ и т.н. по веригата.
Мои познати (съпрузи) и двамата се оказаха с пневмонии, от нищото. Жена му се задъхвала, правили снимка и хоп - пневмония. Той отишъл на снимка (за всеки случай) и той с пневмония. Искали тест за Корона - отказали им, не били болни от Корона вируса. Кристалното кълбо им пророкувало. Толкоз. Слагали им една седмица АБ и готово - оздравяли.
Абсолютно неподготвени сме.

# 21 303
Някой видя ли анонс за извънреден брифинг ма щаба преди 5мин по БТВ. Или вече ми се привижда и съм луднала?

# 21 304
Не знам дали е фейк, ама има толкова правописни грешки, че чак дразни. Вероятно ситуацията в болницата е такава, но дали това писмо е истина? Лично мен ме съмнява, доктори с опит да си позволят да напишат писмо, което да е отворено и да няма една запетая правилно поставена.

# 21 305
Въобще не е фейк.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2925116184177386& … d=338390616183302
[/quote]

Проектът, за който ви писах в предишния си пост, се е ангажирал да помогне на болницата: "До нас достигна викът за помощ на доктор Деведжиев от "Свети Мина" в Пловдив. В понеделник ще снабдим болницата с 320 маски за многократна употреба. Работим по другите им нужди. Тъй като ще купим тампони за взимане на проба за вируса, които са по 1000 в кашон, питаме‼️ - има ли друга болница, в която няма такива, за да пратим и там? Част ще отидат в Свети Мина, пишете къде да отидат друга част."

Освен това една фирма, която произвежда бебешки спални чувалчета, се е свързала с тях и от материала, от който произвеждат продуктите си, ще направят към 2500 маски за многократна употреба. Действат и по това да намерят материали за още маски. Ние ще дарим пари на проекта, моля всеки, който им възможност, да се включи.

# 21 306
Правилно ли разбирам, че приемат в болница само среднотежките и тежките случаи, а вс останали у дома докато се влошат невъзвратимо или организмът сам се справи и излекува.

Освен това, няма проби от Бургас и още мн други области. Изобщо в Бургас не знам дали имат тестове, понеже в изявлението на бургаския щаб казаха, че ЩЕ имат в понеделник
Верно?  Те знаят ли какво е подозрителен случай или трябва да спазим кривата на разпространение. 0 отрицателни от колко теста за Бургас?
Ами почти празно било отделението, явно знаят. За тестове не знам.

# 21 307
Сега се сетих за нещо елементарно, като купуваме хляб/стока, как да обеззаразим опаковката, предполагам преди да го купя този хляб/стока са пипали поне 5ма. Както и плодовете и зеленчуците. Вие как действате?
Изсипвам внимателно хляба в тавичка, изхвърлям опаковката, измивам си ръцете и го прехвърлям в нов чист найлон. Кисели млека и други запечатани опаковки мия с веро и тогава прибирам, плодове мия със сапун.

# 21 308
Вчера на летище София са кацнали самолети от: Милано в 15.18ч,от Венеция - 15.46 и един от Рим - 17.57ч....

Това са последните полети на Ryanair до там, бяха обявени
От днес са спряни.

# 21 309
Току що показаха бг екскурзианти. Не могат без одрински дюнер и айрян. Турците вече отказват резервации за българи. Не народ, а мърша....

По повод последното заключение и аз да споделя ЛИЧНО от 1-во лице:

Работя в здравния сектор.Миналата седмица влезе притеснена жена,която търсеше дефицитно лекарство за мъжа си ,който е с Паркинсон и е в неврологичната болница до нас.Думите й бяха : "Моля Ви,във Вас ми е надеждата.Връщам се от Италия,там не го намирам,защото ситуацията е страшна." Лекарството й беше доставено. На въпроса ми защо не е под карантина след завръщането й в БГ,отговорът беше нагъл: "Откъде накъде,нямам симптоми."
От последните новини стана ясно,че единият пациент е от неврологичната болница,близо до моето раб.място....

Оставям изводите на вас. Никога не съм имала надежда за тази държава,но в настоящата ситуация поради вродената безотговорност и егоизъм на българина, не виждам светлина в тунела. Напротив.
Бъдете бдителни.Пазете се. Паниката е излишна,истеричните реакции-също. Виждам,че има и интелигентни хора във форума. Трезво мислещи. Желая ви здрав разум и здраве.

Съгласна съм с Viviana 91: "Не народ, а мърша''

# 21 310
  • Пловдив
Това писмо май е Фейк...горе доктора е с 40г стаж, а в края става с 45г.

Мистик, познавам доктора. Не му знам стажа, но поне той е истински. Леко е хахо на тема алтрнативна медицина и си вярва, че помага, но като чета коя е болницата, съм склонна да вярвам на написаното. Дано на 84 години да се окаже пневмония. Къде да е пътувала и с кого да се е срещала.....Иначе условията на труд, така както са описани, са абсурдни. На тези хора разчитаме да ни спасяват. И те го правят, но тяхната сигурност кой я гарантира. С голи ръце и без маски и защита. Кошмар.

# 21 311
Трябва да има забрана и ограничение да не се купуват по повече от 2бр. от продукт. 2 пакета брашно, 2 бутилки олио, 2 хляба....

Или да скрият количките и да оставят само кошниците.. каквото побереш, побереш..

# 21 312
Трябва да има забрана и ограничение да не се купуват по повече от 2бр. от продукт. 2 пакета брашно, 2 бутилки олио, 2 хляба....

Или да скрият количките и да оставят само кошниците.. каквото побереш, побереш..
Че те точно на пълните колички разчитат....Кауфланд години наред нямаше кошници.

# 21 313
  • Пловдив
Никога не пазарувам с кошница или количка. Прекалено гнусни са ми и без коронавирус. Мъжът ми с две големи торби го играе шерп. Аз слагам продуктите, той носи.

# 21 314

Ами почти празно било отделението, явно знаят. За тестове не знам.
инфекциозното, което се пръскаше по шевовете още в началото на март?  Браво тогава Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт