Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 902
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 3 705
А и има много примери как цялото семейство загива, и млади, и стари.
Вероятно вече е пълно с такива загинали семейства, за които няма даже кой да пита.

Последна редакция: пт, 21 фев 2020, 11:06 от papi6

# 3 706

Айде, пак паника! Къде има информация колко много са?! Учудвам се на песимизма ви, честно. Нали знаете за силата на негативната енергия и негативни мисли!

# 3 707
Интересно това как го пропуснахме? Нали уж намаше нови случаи в Европа?

39 годишен мъж с коронавирус в тежко състояния край Милано

https://twitter.com/BNODesk/status/1230775749075984385?s=19

# 3 708
Има хора, на които им е трудно да се справят със стреса, затова периодично влизат в темата да обясняват как няма страшно, вирусът ще изчезне ей сега всеки момент, всичко е под контрол и т.н. Просто това си е някакъв техен начин да се справат със стреса.

от 6к грубо ПТП, има надот 6к грубо ПТП, има над 600 починали, това са 10% смъртност.  

Е браво бе, каква е тази статистика? Сега изчисли каква е вероятността да претърпиш ПТП и тогава цифрите ще са други.Сега ме мързи да ровя затова карам по памет, на година има около хиляда жертви. Тези, които се возят колко са? Милиони. Дори така грубо на око шансът да умреш при ПТП не е по-голям, отколкото от коронавируса. Но дори и при коронавируса процентите са различни за различните групи. Ако си (особено)дете, млад и здрав човек почти сигурно ще прекараш леко. Колкото по-възрастен и болен си, толкова повече се увеличава риска. Което не бива да успокоява тези, които са в графата на "щастливците". Всички имаме майки и бащи, баби и дядовци, близки хора с хронични проблеми. Дори ти лично да оцелееш, ако загубиш близки хора е трагедия.

Абсолютно. Изобщо не е коректен примера с ПТП-та. Аз имам сериозен страх от катастрофи, направо фобия бих казала, която дори ми пречи при пътуване, но е абсурд да се твърди, че шанса да умреш в ПТП е по-висок отколкото от вируса. Ако на всеки 100 човека пътуващи в страна умираха по 2-3-ма това щеше да прави хиляди хора на ден!!!
Опитите да се сравнява вируса с нещо друго и да се обяснява как има много по-опасни неща от него не знам с каква цел са. За мен мерките, които се взимат на много места по света са показателни за това колко е опасен. Често тук се пише, че бил "обикновен грип". Болните от грип в изолатори ли ги поставят, лекарите с хазмат костюми ли ги лекуват, запечатват ли ги в чували и горят ли ги после? Заради грип затварят ли граници, спират ли полети, самолети? Хайде няма нужда да се правим, че не става нищо. Който не иска да се паникьосва, разбира се е свободен да не чете и да си въобразява, че нищо не се случва щом това го кара да се чувства добре.
Нищо й няма на темата и няма нужда през 2 страници някой да обяснява как се всява паника защото просто не е така.

# 3 709

Нямаше да, за съжаление вчера го потвърдиха тоя случай.

# 3 710
  • I want it all and I want it now.
Можеш ли да ми кажеш 😊коя е книгата на Кунц? Любим автор ми е 😊но за тази не се сещам.

# 3 711

Нямаше да, за съжаление вчера го потвърдиха тоя случай.

В коментарите пише, че и жена му е болна, но още не е потвърдено, че е корона.

# 3 712

Айде, пак паника! Къде има информация колко много са?! Учудвам се на песимизма ви, честно. Нали знаете за силата на негативната енергия и негативни мисли!
Къде има паника? Това не са негативни мисли, а прочетени данни.

# 3 713
  • София
Моят призив беше някои потребители да почнат да мислят по-рационално и логично, а не повластни на емоции и конспиративни теории. Прекалените емоции и паниката са довели до това, което се е случило в Украйна.
Да не говорим, че ако недай Боже пламне глобална пандемия да се запази спокойствието е от голямо значение, както за личностното, така и за общото оцеляване. А иначе ако има надпревара кой  каква конспирация ще измисли, това е друг въпрос.
В Япония има много повече заболели от Иран, но сега изведнъж Иран стана второто огнище. Очаквам някой да провери влажността на въздуха там или колко светкавици са паднали.

# 3 714
Южна Корея е съобщила 100 нови случая за днес, което прави случаите 204

https://twitter.com/BNODesk/status/1230765780469342210?s=19

Там нещата ескалират доста бързо вече.

Северна Корея отменят накакъв маратон заради коронавируса. Но каква е реалната ситуация там, едва ли ще научим. Такива режими винаги крият и замазват вътрешните им проблеми, още СССР навремето бяха виртуози в това отношение.

# 3 715
  • София
Извинете, Био Лаборатория за секретно генномодифицирано оръжие с 280 кв м площ? Това сериозно ли ви звучи? Представях си го като нещо голямо колкто Белия дом, пълно с учени и високи огради с електрошокови протектори.

Ето  я сградата:
Скрит текст:

На който не му се четат разсъждения в конспиративна, т.е. отвъд официалната, насока да не чете по-нататък.
Вирусолозите, доколкото видях снимки, работят с хазмат костюми, така че прилеп или друго животно да клъвне някого и да го зарази не би трябвало. Освен ако някой не наруши мерките за безопасност.
Скрит текст:
Според мен някой си е направил кръстоска между HIV и SARS, но нещата нарочно или не, са се объркали.

# 3 716
Италианци ли са заразените в Милано?

# 3 717
  • София
А защо да е толкова невероятно вирусът да си е просто щам от голямата група на коронавирусите, мутирал до сегашната доста заразна форма? На мен това би звучи по-правдоподобно от всяка конспирация.

# 3 718
  • София
29 годишен лекар от Ухан е починал Sad Отложил бил сватбата си, за да лекува болни в интензивното отделение.

https://www.msn.com/en-gb/news/uknews/coronavirus-kills-young-wu … T?ocid=spartandhp

От същата статия - жената от църквата в Корея може би причинила заразата на над 400 души

# 3 719
Има хора, на които им е трудно да се справят със стреса, затова периодично влизат в темата да обясняват как няма страшно, вирусът ще изчезне ей сега всеки момент, всичко е под контрол и т.н. Просто това си е някакъв техен начин да се справат със стреса.

от 6к грубо ПТП, има надот 6к грубо ПТП, има над 600 починали, това са 10% смъртност.  

Е браво бе, каква е тази статистика? Сега изчисли каква е вероятността да претърпиш ПТП и тогава цифрите ще са други.Сега ме мързи да ровя затова карам по памет, на година има около хиляда жертви. Тези, които се возят колко са? Милиони. Дори така грубо на око шансът да умреш при ПТП не е по-голям, отколкото от коронавируса. Но дори и при коронавируса процентите са различни за различните групи. Ако си (особено)дете, млад и здрав човек почти сигурно ще прекараш леко. Колкото по-възрастен и болен си, толкова повече се увеличава риска. Което не бива да успокоява тези, които са в графата на "щастливците". Всички имаме майки и бащи, баби и дядовци, близки хора с хронични проблеми. Дори ти лично да оцелееш, ако загубиш близки хора е трагедия.

Тази статистика я извадих от МВР за тежките ПТП от 2018г. Напрактика коронавируса няма как да засегне 100% от населението, както и няма 100% от населението да е участник в ПТП. И тези данни имаше инфо са силно понижени, не стана ясно дали наистина МВР лъже в цифрите. Аз не го поствам за да го сравнявам с вирус, а затова да Ви покажа, че това че нещо се коментира нон стоп не всява толкова паника, колкото Иван си мисли, иначе до сега да сме спрели да се возим на автомобил. Иначе ПТП ежегодно далеч надминават цифрите на населението на земята.

Общи условия

Активация на акаунт