Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 943 097
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 4 200
  • на пистата
Кой знае СЗО в колко часа си обновяват справките. Уви, 62 са. https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html# … 99423467b48e9ecf6
Преди малко са качени.Качват ги вечер към 21ч,но мисля,че данните са им от сутрин.

# 4 201
  • Terra incognita
Доста притеснително нараства броят на заразените в Италия. Боже мой.
Няма ли начин да се забавят нещата?

# 4 202
Има и двама умрели в Италия вече.

# 4 203
  • София
Следя развитието последния час, цъкат умрелите, навъртат се.......цифри гледам, а са човешки животи, съдби Sad
Не знам, не знам, не съм параноична, даже съм дебил, ама след италианците....

# 4 204
Дали е възможно всъщност в Италия цифрите да са реалните? Толкова бързо да прогресира вируса, а до сега да са ни мятали прах в очите?

# 4 205
Ама стана ли ясно от къде се изпонатръшкаха италианците?
За немците е ясно..

# 4 206
  • Другата България
Скрит текст:
Първи случай и в Милано.
Това къде го пише? Инфото откъде е?
Аз за Италия последно намерих това http://news.bnt.bg/bg/a/bum-na-registriranite-sluchai-na-koronavirus-v-italiya, от преди около 30 минути. Но не пише за Милано.
https://bnonews.com/index.php/2020/02/the-latest-coronavirus-cases/
Благодаря.
Всъщност от това аз поне разбрах, че пациентът-мъж на 78 години, е от Сесто Сан Джовани, което е в провинция Милано, регион отново Ломбардия. Настанен е в болница в Милано, и търсят източника, който е възможно да е в самата болница. Но не е доказано още кога и как се е заразил.
Никола, изобщо не коментирах всичко, което потребителката пише за вируса, то е полезно, и е в полза на всички пишещи и четящи. Съвсем друга беше насоката на поста ми и виждам, че ти си ме разбрал. Това за правописа беше само и единствено с цел да стане ясно колко не по темата може да са лични коментари за пишещи, още повече сравнения, обвинения и всякакви други отново казвам - лични нападки. При положение, че не познаваш човекът отсреща, той може да води своята лична битка, която да е много по-сериозна от това някой непознат в анонимен форум да те обвинява и за жертвите на войната по пътищата.
Както и да е, с теб лично преди време прибързах и затова се извиних. Отново казвам, радвам се, че си ме разбрал.

# 4 207
Дали е възможно всъщност в Италия цифрите да са реалните? Толкова бързо да прогресира вируса, а до сега да са ни мятали прах в очите?
Всичко е възможно. В началото се опитвах да си ситематизирам информацията за този вирус на база повтаряща се информация за него, но постоянно излизат нови данни за неговото поведение и се замислям дали да не започна да си правя записки за всека нова информация за него.
Гледам картата с червените точки, показващи разпространението му и ми прави впечатление големите сиви участъци, където вирус няма. А дали наистина го няма там ? И дали не е крайно време вече във всички държави да започне тестване на случаите с пневмония поне, защото според мен вирусът е проникнал на много повече места, но умишлено или не не се тестват заболелите, докато случаите не станат подозрително много или по настояване на някой ( както впрочем се случи в Иран).

# 4 208
  • Germany
Случаите в Италия са в три различни области, нямат нищо общо ( Венеция, Ломбардия, Торино). Как и защо нямам идея. Аз вече си мисля да не са им повредени тестовете, как е възможно да изникнат така изведнъж...
А в Иран може да няма китайци не знам, но казват че има иранци, които работят или учат в Китай.

# 4 209
В Италия сега започват да изследват много повече хора. Тези дни очаквам от всички държави да спрат да търсят връзката с Китай и тогава да тестват. В граничните държави с Италия и те вече ще следят за симптомите при болните, а не къде са ходили и тогава тест. Така са проспали началото в Италия и Иран. Жалко е, че се учим по трудния начин. Предполагам, че ще се ревизират и болни хора в момента, макар и да няма до сега съмнения при тях. Крайно време е да се стегнат и да знаят, че се случва и в Европа.

# 4 210
  • Terra incognita
Минал е инкунационният период и сега никнат като гъби. Просто контролът по летищата е чисто фиктивен и неефективен. Чак сега се сетиха за карантина.

# 4 211
  • Варна
Ама стана ли ясно от къде се изпонатръшкаха италианците?
За немците е ясно..
Говорих днес с един познат, който често ходи в Италия. Според него във фабриките им за дрехи работят предимно китайци. Нелегално. Уж дори не излизат от фабриките.

# 4 212
Те личните битки да си ги водят, всеки води своя такава.. проблема е личната битка на някои да не стане повсеместна и глобална, заради "на мен няма да се случи".

А аз лично ще обвинявам такива безотговорни хора, защото за мен са такива. Аз искам детето ми да е здраво, ММ да е здрав и аз да съм здрава, и по ягодите, искам да живея. Искам да живея, а не заради егото на някои да страдаме стотици, а може би и хиляди. Ако тази гад ще идва насам нека не е заради нечии почивки, и щото сульо и пульо не щат да си кротнат гъзовете за малко, видели евтини почивки и екскурзии и айде юруш. Накрая на всички ни да не излезе солено глупостта на някои...

# 4 213
Клипче от май месец 2019-та, което показва как се разпространяват пандемиите, посредством експоненциална прогресия.
Една капка вода изобразява един заразен човек по време на грипна пандемия.
Непромокаем стадион за хокей на лед символизира света.
Колко бързо би се разпространила пандемията и би стигнала до човека, който е на един от най-горните редове?
https://youtu.be/Tm38xA3KcQY

# 4 214
  • Terra incognita
Италия, въобще целият цивилизован свят, е бъкан с китайци. Те просто са навсякъде, съответно мъкнат и заразите си.

Общи условия

Активация на акаунт