Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 955 103
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 5 610
Смъртността на Грипа е 6.8% в Щатите...
Като изтървеш няколкото нули отпред е такава  иначе в нормалният случай не.

# 5 611
Скрит текст:
Добре де...мен друго ме вълнува... представяме си един кофти сценарий, в който затварят големи офиси тип опън спейс и подобни.... какво се случва със заплатите?!
Логично е хората да бъдат пуснати в неплатен отпуск ако не могат да работят от дома.

при карантина се издава болничен за срока на карантината.
В такъв случай ще съборим държавата.

чак пък.
въпросът е законово уреден в Наредбата за мед. експертиза (чл. 6, ал. 1 и чл. 37). сега каква част от този болничен се изплаща е друг въпрос. Говорим за карантина, наложена по спец. ред или за отстраняване от работа по предписание на мед. органи.
съмнявам се, че оставане без ток и вода са реални хипотези, дори и при по-сериозна епидемия.

Точно така. Тези текстове визират болничен при карантина. Но не виждам ( може и аз да пропускам)  официално да е обявено да се издават такива болнични. След като не е, не вярвам който и да било ОПЛ да издаде такъв, заради страх че, ще го глобят от НЗОК.

Какво ще пишат вътре? Пребивавал в Италия, в Иран, в Китай?!
Такъв се издава, когато има реален контакт с доказано болен. Поне засега.

първият въпрос беше за случаи на карантина, така че коментирам тази хипотеза.

# 5 612
  • София
Уейв, аз не съм в групата на параноиците, но и мен ме заболя устата да повтарям защо. Защото е много по-заразен от обикновения грип. При една епидемия от корона ще има много повече болни, отколкото от грип, съответно и много повече починали, макар пак да са от "уязвимите" групи, както и при обикновения грип.
Това е проблемът с короната, а не, че сам по себе си е свръхсмъртоносния вирус.

# 5 613
Не разбирам защо толкова ви плаши Коронавирус, като се има предвид, че обикновения грип е също толкова заразен и даже по-смъртоносен. Примерно този грипен сезон са починали около 25 000 американци от Инфлуенца. Смъртността на Грипа е 6.8% в Щатите, а смъртността на Коронавирус е 2%. Да, страшно е защото е непознато и като цяло е грешка на медиите, че толкова раздуха ситуацията, та да се плашат хората... Източник: https://www.healthline.com/health/coronavirus-covid-19#outlook

Моля те, не пиши безумни и опасни постове! Това изобщо не е вярно. Дори като гледаш мерките, които се взимат, ти става ясно, че е нещо страшно смъртоносно, което няма общо с грипа. Няколко стотин милиона китайци стоят под карантина вече два месеца. Сигурно като при грипа всяка година.
Пп Знам, че всички се надяват да измрат старите и болни хора и с това да се приключи историята, но искам да напомня, че умират млади и здрави хора-лекари в Китай. За тях знаем, защото изтича информация. За колко други още не знаем нищо е друг въпрос.
Иранският здравен министър е заразен с Корона вирус.

# 5 614
Вирусът според мен е вече тук и ще си проличи след няколко седмици. Логично вирусът удря туристическите държави - Италия, Испания, където има много българи, скоро може би и близките ни Гърция и Турция, към които се стичат бежанци от изток.

Уейв, притеснителни са мутациите, които този вирус може да развие, защото са непредсказуеми. Също така, е силно заразен, неизучен и симптомите не са леснозабележими.

# 5 615
Защо да са изтървани нули, като така пише в статията и даже редиректва към достоверен източник: https://www.cdc.gov/flu/weekly/#S2

Ън, звучи ти безумно защото не ти изнася.

Аз не твърдя, че Коронавируса е безвреден и напълно окей, просто не подкрепям това, че всички са луднали и създават някакво напрежение - ето тука се почна из целия фейсбук призив за запасяване с храна - ами какъв ще е резултатът като всички се паникьосат?

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 14:26 от Уейв

# 5 616
Кое не ми изнася?

# 5 617
Защо да са изтървани нули, като така пише в статията и даже редиректва към достоверен източник: https://www.cdc.gov/flu/weekly/#S2
Based on National Center for Health Statistics (NCHS) mortality surveillance data available on February 20, 2020, 6.8% of the deaths occurring during the week ending February 8, 2020 (week 6) were due to P&I. This percentage is below the epidemic threshold of 7.3% for week 6.
Базирано на данните на Националният център за здравна статистика към 20 февруари 2020 година 6,8% от смъртните случай са настъпили до края на седмицата 3-8 февруари( седмица 6) Това е под епидемичният праг от 7,3% за седмица 6"
Ти даже цитираш, че смъртността е по ниска от очакваното.

# 5 618

Здравей, не знам, може би си се объркала при четенето, но информацията не си я разбрала. Нямам желание да спорим тук така или иначе. Темата не е за грипа.

# 5 619
  • Варна

Пп Знам, че всички се надяват да измрат старите и болни хора и с това да се приключи историята, но искам да напомня, че умират млади и здрави хора-лекари в Китай.
Нашите лекари повечето са в пенсионна или предпенсионна възраст така че за какво приключване говорим?

# 5 620
Искам да призова да се чете внимателно преди да се пускат каквито е да е материали в темата. Не всички разбират английски и някой ще вземе да се върже.
В статията пише, че 6.8% от всички починали хора за тази седмица, са починали от грип и пневмония, а не, че смъртността от грип е 6.8% (което звучи абсолютно несериозно).

# 5 621
Diorela

„Всички хора, които се прибират от зоните, в които коронавирусът е разпространен, трябва да спазват 14-дневен карантинен срок. Задължително ще им бъде издаден болничен за карантина”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” д-р Гергана Николова, член на УС на БЛС."

https://nova.bg/news/view/2020/02/25/279101/%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D … ampaign=onesignal

# 5 622

Ти даже цитираш, че смъртността е по ниска от очакваното.
И пак е по-висока от тази на Коронавирус. За месец заразените са едва 80 000. Това говори ли ви за "Супер, дупер заразен и опасен вирус." На мен не.

# 5 623

Пп Знам, че всички се надяват да измрат старите и болни хора и с това да се приключи историята, но искам да напомня, че умират млади и здрави хора-лекари в Китай.
Нашите лекари повечето са в пенсионна или предпенсионна възраст така че за какво приключване говорим?

Да И аз мисля че ще се приключва с държавата ако това нещо плъзне по малките градове и села където даже няма и болница...Cry

# 5 624

Аз не твърдя, че Коронавируса е безвреден и напълно окей, просто не подкрепям това, че всички са луднали и създават някакво напрежение - ето тука се почна из целия фейсбук призив за запасяване с храна - ами какъв ще е резултатът като всички се паникьосат?
Ще се създаде изкуствен дефицит и вдигане на цените, това ще си докараме накрая.

Общи условия

Активация на акаунт