Ами както виждате,прави се.Толкова можем,толкова правим.Да тръгне бойко всеки завърнал се от чужбина да го пази пред тях.Начетох се на абсурдни глупости тук.Що не били затворили границите.Кой си затвори границата та и ние трябва?Те Китай не затвориха та ние.
Докато българина не се научи на дисциплина,нищо няма да става от нас.И аз съм притеснена,но чак пък такива драстични мерки и нападки към правителството....не бива.
Абсолютно съм убедена,че ако страната ни започне да издъхва ще поиска помощ.И ще и бъде дадена.
Както неколкократно пъти писах вече, ролята на държавата е да създаде ясна и задължителна процедура. А не да се изказва пожелателно и да разчита на личната съвест на неопределен брой хора. И да дава неясни и противоречащи си съвети. Толкова ли е трудно да се разбере това!
Ами не съм нито министър-председател, нито здравен министър, нито шеф на кризисния щаб, за да я измисля аз.
Но не съм съгласна държавата да дава сигнали от типа - всеки да се спасява поединично. Най-малкото да се дадат ясни указания на личните лекари в писмен вид, да издават болнични на здрави хора, които се връщат от страни като Китай, Иран и Италия, на тях и на цялото им семейство. Защото официална позиция по въпроса не чух. Една лекарка каза, че може, а пък председателят на щаба каза, че може да се издаде, ако има симптоми. Сега какво, държавата не поема отговорност, спасяването на давещите се е дело на самите давещи се.