Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 954 828
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 5 715
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Ама някой сте много интересни.Какво не била направила държавата и що Бойко еди какво си не бил направил.
Ами както виждате,прави се.Толкова можем,толкова правим.Да тръгне бойко всеки завърнал се от чужбина да го пази пред тях.Начетох се на абсурдни глупости тук.Що не били затворили границите.Кой си затвори границата та и ние трябва?Те Китай не затвориха та ние.
Докато българина не се научи на дисциплина,нищо няма да става от нас.И аз съм притеснена,но чак пък такива драстични мерки и нападки към правителството....не бива.
Абсолютно съм убедена,че ако страната ни започне да издъхва ще поиска помощ.И ще и бъде дадена.

Както неколкократно пъти писах вече, ролята на държавата е да създаде ясна и задължителна процедура. А не да се изказва пожелателно и да разчита на личната съвест на неопределен брой хора. И да дава неясни и противоречащи си съвети. Толкова ли е трудно да се разбере това!
Каква според вас!

Ами не съм нито министър-председател, нито здравен министър, нито шеф на кризисния щаб, за да я измисля аз.

Но не съм съгласна държавата да дава сигнали от типа - всеки да се спасява поединично. Най-малкото да се дадат ясни указания на личните лекари в писмен вид,  да издават болнични на здрави хора, които се връщат от страни като Китай, Иран и Италия, на тях и на цялото им семейство. Защото официална позиция по въпроса не чух. Една лекарка каза, че може, а пък председателят на щаба каза, че може да се издаде, ако има симптоми. Сега какво, държавата не поема отговорност, спасяването на давещите се е дело на самите давещи се.

# 5 716
  • на пистата
На сайта на Министерството на здравеопазването си има препоръки.И към граждани и към медицинските лица.Всеки лекар би трябвало да се е запознал с тях.
https://www.mh.government.bg/bg/informaciya-za-grazhdani/informa … avirus-2019-ncov/

# 5 717
Например това с карантината е доста неясно и противоречиво, една лекарка каза по Нова, че се издава болничен лист. След това по БТВ националния здравен консултнант измънка да се вземе от годишния отпуск...второто за много хора е възможно да е проблем, дори и да са склонни да си изгърмят отпуската на ползу роду, работодателя може да не е склонен да разреши още 2 седмици да се отсъства и с право понякога.

# 5 718
  • София
На сайта на Министерството на здравеопазването си има препоръки.И към граждани и към медицинските лица.Всеки лекар би трябвало да се е запознал с тях.
https://www.mh.government.bg/bg/informaciya-za-grazhdani/informa … avirus-2019-ncov/

И къде точно пише в тия указания какво да правят хора с непроявени симптоми, които са се върнали от Италия, например? И на какво основание да си останат вкъщи? За своя сметка? Откъде накъде!

# 5 719
Напълно споделям мнението на Клер.
На първо време е редно да има конкретни мерки относно всички, завръщащи се от критичните райони. Засега евентуалната карантина на завръщащите се остава пожелателна. Кой ще следи дали се спазва? Какво се случва със семействата на тези хора, които споделят едно домакинство?
Очевидно и покрай болничните има доста неизвестни как на практика ще се получат нещата.

Айде при проявени симптоми, много ясно, че ще те изолират в болница, да речем.

Превантивните мерки са недостатъчни и неясни...
Кой знае колко народ още днес се е прибрал от Италия. Колко ли от тях ще се самоизолират?

# 5 720
Искам да попитам хората, които призовават всички "болнави" да си седят вкъщи и да се седи далече от кащлящи и кихащи - какво правят хората със последващи, затихващи симптоми, които могат да продължат и месец? Вие за всеки кихащ и кашлящ ли знаете, че е заразен?
Скрит текст:
Разболях се края на януари. Една седмица си седях вкъщи. Излизала съм само до поликлиниката с маска.То не че имах и сили да се разхождам де. Официално се излекувах, като изключим една плашеща кашлица. Ако ме слушате отстрани ще решите, че мога да заразя 200 човека. Правиха ми снимка на бял дроб, всички е чисто. Постоянно, когато съм навън съм с респираторна маска, защото ме е страх да не хвана някой друг щам. Няма как да си седя вкъщи един месец, при положение, че като изключим отвратителната кашлица съм здрава.
Има хора със алергии, които отключват кашлица, има пушачи, има хора с хронични бронхити. Какво трябва всички да ги избягваме и анатемосваме ли? Днес една госпожа в рейса така ме гледаше, все едно ще ме набие.
Разбирам, че има много неотговорни хора. И аз съм имала такива колеги, сакън да не вземат болничен, не толкова заради финансова изгода, а повече за подмазване. Но не може да съдим всеки. Не може да избягваме всички.

# 5 721
Съмнения за случай в Русе, жена, завърнала се от Италия -

https://nova.bg/news/view/2020/02/25/279168/%D1%81%D1%8A%D0%BC%D … 0%BC%D0%BA%D0%B8/

Днес май много станаха - Бургас, Пловдив, Русе...

# 5 722
  • на пистата

И къде точно пише в тия указания какво да правят хора с непроявени симптоми, които са се върнали от Италия, например? И на какво основание да си останат вкъщи? За своя сметка? Откъде накъде!
Със сигурност ще го допълнят,защото виждам,че е от 09.02 и стоят препоръките за Китай.
За тези завърнали се от Италия от вчера всички телевизии тръбят.Да си останат под карантина.
Не може да стоят пъдари и да ги пазят пред всяка къща,или да им залостят вратите като в Китай.Малко съмосъзнание и дисциплина.
Дайте пред всяка къща с карантина да сложим полицай.

# 5 723
  • София
Скрит текст:

Със сигурност ще го допълнят,защото виждам,че е от 09.02 и стоят препоръките за Китай.
За тези завърнали се от Италия от вчера всички телевизии тръбят.Да си останат под карантина.
Не може да стоят пъдари и да ги пазят пред всяка къща,или да им залостят вратите като в Китай.Малко съмосъзнание и дисциплина.

Разбирам страстната ти подкрепа на правителството, но ти не можеш ли да разбереш, че хората трябва да имат някакво официално основание да не ходят на работа 14 дни. Това е задължение на властите - да създадат процедура за това официално основание!

# 5 724
  • Русе

Става въпрос да се признае официално правото на карантина и оставане в къщи, а не хората да си губят работата, защото кравата Сачева не иска да признава и реални болнични.

# 5 725
Потвърден случай в Каталуня. Официално в Испания станаха 4.

# 5 726

Тези препоръки са, за да си измият ръцете за последствията, каквито неизбежно ще настъпят - нали казахме, писахме и пр.,  а истински реални действия - една показна акция, за изпускане на въздуха  и толкоз. 
бтв. Да, ако трябва да слагат и полицаи - предостатъчно са на глава от населението и е крайно време и те да свършат нещо полезно. Я, в Италия как не се скатават по патрулките

# 5 727
  • Шумен
Чесън, прополис, цитруси, билки чайове, сироп от бъз, пилешка супа, ментолово масло People Construction Worker

Мдаа, това са правилните имуностимуланти, защото се прилагат в малки дози продължително време. Ония от аптеката са бомби. И действително може да се окажат с обратен ефект.

# 5 728
  • на пистата
Чесън, прополис, цитруси, билки чайове, сироп от бъз, пилешка супа, ментолово масло People Construction Worker

Мдаа, това са правилните имуностимуланти, защото се прилагат в малки дози продължително време. Ония от аптеката са бомби. И действително може да се окажат с обратен ефект.
Аз целогодишно давам тинктура от ехинацея на малчо Simple Smile
Клер,никой не защитавам..далеч съм от мисълта точно пък това правителство да защитавам 🤣(обаче съм фен на Валерката Симеонов).Но гледам реално на нещата,взеха че се размърдаха вече и това е добро начало.До вчера не се правеше нищо.

# 5 729
Първи случай в Швейцария.

https://twitter.com/BNODesk/status/1232318773807501312?s=19

Има случай и в Барселона.

Общи условия

Активация на акаунт