Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 934 310
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 7 875
Имат предвид сигурно, че ако се случи, не дай Боже авария, и има доста болни от аварийните екипи в Енергото, да не може да се пусне ток няколко дни.
Но у нас съвсем наскоро в северозападна България  при снеговалежа имаше селища с няколкодневна липса на ток и без коронавирус.

А в Североизточна България има населени места, които останат ли без ток, остават и без вода, тъй като помпите за вода работят на ток. Simple Smile Случвало се е и без да има коронавирус да са на режим по няколко дни, точно заради проблеми с тока.

# 7 876
Kaто искате да си укрепите имунната система: следват почивни дни. Времето се очертава да е хубаво. Тръгвате в планината и ходите цял ден- ще се изложите на слънце и ще образувате витамин Д по най-естествения начин. Няма вероятност да хванете вируси в гората.
Добра идея е да се ходи сред природата, но за да се образува витамин Д трябва кожата да е подложена на УВ лъчение. През якето няма как да се образува витамин Д.

# 7 877
  • Нидерландия
И малко хумор по темата да не изтрещяваме съвсем,...
Понеже не знам как да препращам и вкарвам линкове от др тема, ви направих screenshot 😁..

# 7 878
Във фейса пише, че не се намира вече лесно, помагал за имунната система. Моля да спрем да говорим какво и как помага, защото явно безследно изчезва след това. Аптеките трябва да спрат тази масова продажба на едро, защо му е на човек да си купува витамин Д за 500-1000лв, това е смешно направо.
Както споменаха по-горе, Вигантол го няма от миналата година есента. Тогава ми трябваше и не намерих. Иначе по-скъпи варианти има. Иначе преди 2-3 дни казаха по новините да се приема витамин Д като превенция  при грип и сега съвсем няма и да се появи. Витамин Ц и А също подсилват имунната система и са удачни при грипни вируси.

# 7 879
  • Индия/България
Я виж ти хипотезата ми за болките в гърлото ми се оказа вярна. Това го сподели и една жена от Индия с която си говорехме преди няколко дни във форума и тя сподели че при техен случай на болна от коронавируса е започнало с болно гърло и тогава предположих че е това е защина реакция при нахлуване на вируса през устата.
Nikola, точно щях да отговоря на Jacklin, че лекарите тук в Индия също масово препоръчват прием на топли течности през кратък интервал от време. Особено чай от тулси. И съветите им  се припокриват с тези на нейния тайландски доктор. Тук са сформирани още и екипи от психолози, които да посещават болните със съмнение за корона (или потвърдените такива), за да работят в посока намаляване на страха и паниката, които водят до срив в имунната система. Това е  част от самото лечение тук. Някъде  четох, че им се дават и медикаменти в тази насока. В момента по последна информация, изнесена от премиера, въпреки че няма нови случаи, в Индия под наблюдение към момента са около 24 000 души..  Аз обаче смятам, че в Индия тепърва ще завалят случаите. Не само заради заплахата от Иран и Пакистан , но и с настъпването на мусонния период и влагата...дано да греша, но според мен месеците юни-август ще са критичните за Индия.

Последна редакция: пт, 28 фев 2020, 17:54 от Bandit Queen

# 7 880
Цитат
Във фейса пише, че не се намира вече лесно, помагал за имунната система. Моля да спрем да говорим какво и как помага, защото явно безследно изчезва след това. Аптеките трябва да спрат тази масова продажба на едро, защо му е на човек да си купува витамин Д за 500-1000лв, това е смешно направо.
Аз се чудя защо правителството не въведе временна мярка ограничаваща покупките на лекарства до някакви нормални количества за човек. Това е допустима намеса в пазарната икономика с оглед на извънредната ситуация породена от коронавируса. Това можеше да се въведе и по рано по отношение на маските за да не се изкупуват на килограм от разни спекуланти.

2-ма съзтезатели от отбора на Италия участващи на колоездачната обиколка на Обединените Арабски Емирства са заразени с вируса. Заради това 2 хотела в които са пребивавали са сложени под карантина, а състезанието е прекратено.
https://www.24chasa.bg/novini/article/8242588

Bandit Queen, много се радвам че се включи в темата, тъкмо бях споделил каква информация ти сподели от Индия преди няколко дни, за болното гърло при пациентка заразена с вируса. И че тя се припокрива с информацията споделена от Jacklin. Радвам се че се включи. Simple Smile

Последна редакция: пт, 28 фев 2020, 17:18 от Анонимен

# 7 881
Исландия с първи случай на Ковид-19

# 7 882
В нашия магазин всичко има... Паника няма... Само аз лудата с бурканите. И докато ги купувам, се чудя, кой нормален ще може да яде всеки ден боб и леща?
Както и да е, мисля да спра със запасяването, че ставам смешна вече. Ако искате да се посмеете, защото мен ме напушва, като си гледам запасите:
5 буркана 500 мл боб варен, различни видове
1 буркан 500 мл леща
1 буркан 500 мл зелен боб
10 пюрета на прах
2 пастета
2 лютеници
2 конфитюра
буркан печени чушки
компот вишни и компот от праскови
2 соса за спагети
6-7 бебешки пюренца
12 пакета сухари
тоалетна хартия (за боба)
още тоалетна хартия (за лещата)
2 малки опаковки сирене (до края на април годни)
2 големи опаковки кашкавал (също)
2 луканки (до април годни, ама едната се предадох и я почнах)
4-5 консерви с риба тон
Супер ми е смешно, даже ми е и жал, за парите, дето ги дадах, Все си викам, голяма си паника. Никой друг не се е панирал, само ти. Ама пустото, вярвам на германците. За да съветват да се запасим, може пък да имат нещо предвид.
Joyче тот това си е нормално пазаруване! Къде е запасяването.Grinning

# 7 883
Първи случай и в Исландия.

Те в малките населени места често имат и печки на дърва, в София ако останем без ток ще изпукаме от студ, не вярвам чак такива катаклизми да се случат. Няма да бъде приятно, но ще преминем през това, сега е много важно да вземем мерки да ограничим мащаба и щетите от епидемията. Дай боже да имаме късмет това чудо да е сезонно и през лятото да си отдъхнем няколко месеца. Ще имаме и ваксина и лекарства, до тогава трябва да устискаме с минимални поражения.

# 7 884
# 7 885
  • Варна
"Първият случай на коронавирус в Нигерия е пътувал от Италия през Турция
Първият потвърден случай на коронавирус в Нигерия е  влъзъл в страната с полет на Turkish Airlines,  през Истанбул, каза на пресконференция държавният комисар по здравеопазването на Лагос."

# 7 886
https://www.mediapool.bg/krizata-v-siriya-eskalira-i-turtsiya-ob … a-news304034.html

Ето защо Турция няма проблеми с Коронавирусът, Ердоган е зает с други дейности, Путин също, а че идва опасно биологично оръжие, няма значение:-)

# 7 887
  • София
Не бих се съгласила. Корона вирусът е заразен още в инкубационният период.
В една от статиите дето пуснах се казва, че не е през целият този период, а около 2 дни преди симптомите да се появят.
Цитат
и т.к. вече откриха, че при този вирус може да се проявят симптомите чак след 28 дни,
Това за 28 дни е събитие с екстремно ниска вероятност- част от опашката на статистическото разпределение. 99% си ги развиват преди 14 ден (средно 5.5 дни). Нататък след 14-тия вероятността бързо се срива.
Първи случай и в Исландия.
  Eeeeee като играех играта Plague Inc. винаги ми беше проблем да вкарам вируса в Исландия и Гренландия, ако съм го почнал от Китай ... а тоя влезе от раз.

# 7 888
Това за 28 дни е събитие с екстремно ниска вероятност- част от опашката на статистическото разпределение. 99% си ги развиват преди 14 ден (средно 5.5 дни). Нататък след 14-тия вероятността бързо се срива.

И на мен ми беше чудна историята с италианеца дето се мотал из Румъния около 18-20-ти февруари, а те на 25-6-ти вече имаха заразен.. сега разбирам. Предполагам за някакво сигма-разпределение със средна стойност 5.5 става въпрос?

# 7 889
  Eeeeee като играех играта Plague Inc. винаги ми беше проблем да вкарам вируса в Исландия и Гренландия, ако съм го почнал от Китай ... а тоя влезе от раз.
Трябва да го вкараш с кораби отрано, преди да са затворили пристанищата Wink

Общи условия

Активация на акаунт