Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 934 245
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 7 890
  • София
Това за 28 дни е събитие с екстремно ниска вероятност- част от опашката на статистическото разпределение. 99% си ги развиват преди 14 ден (средно 5.5 дни). Нататък след 14-тия вероятността бързо се срива.

И на мен ми беше чудна историята с италианеца дето се мотал из Румъния около 18-20-ти февруари, а те на 25-6-ти вече имаха заразен.. сега разбирам. Предполагам за някакво сигма-разпределение със средна стойност 5.5 става въпрос?
Гама разпределение ползвали: "We use a gamma distribution to model individual incubation times. We choose this form over the Weibull and lognormal distribution for ease of interpretation (gamma shape and scale parameters can be transformed easily to mean and standard deviation). "

# 7 891
  • В.Търново
На Ердоган никога не му е пукало за християните и за Европа.Той постоянно се пазари с евпопейските държави, постоянно заплашва и изнудва.Постепенно променя и режима в Турция, за него е добре дошло Европа да се зарази с този вирус.

# 7 892
Ердоган с 1 куршум 10 заека удря. Набутва ни нова вълна мигранти в най-гадния момент, когато движението им е още по-опасно за ЕС.
А от друга страна да не харчи пари да лекува мигранти и да му сеят много  вируси в Турция.

# 7 893
В Германия никой не ги съветва да се запасяват,

Напротив, съветват ни. Вече два линка слагах, мога и още и не са от жълти или конспиративни сайтове.
А запасяват ли се, че една дама от темата за Лидъл твърди, че само ние в Бг се запасяваме, в Германия не?

# 7 894
Този вирус е като едно голямо замазване на очите: гледай тук, не там. Не случайно големите огнища са в Китай, Иран, Италия, Южна Корея, а на 10тия случай САЩ вече имат и ваксина и Тръмп казва: "Вервайте ми".

# 7 895
Маските предпазват околните от заразените, а не от вируса, ако си здрав; тоест ползват се, за да не се разпространи. Истерията точно с тях на мен ми се вижда малко преувеличена.
Това се отнася за хирургическите. Респираторните FFP2, FFFP3, N95, N99, N100 предпазват. Журналистите чуват някой специалист да казва, че хирургическите не предпазват и после объркват хората. Дори и хирургическите пазят нещо, но просто не прилепват добре по лицето и влиза нефилтриран въздух.

# 7 896
  • София
а на 10тия случай САЩ вече имат и ваксина и Тръмп казва: "Вервайте ми".
Aми то първо нормално в САЩ да се появи бързо- технологията на правене на ваксини не е нещо ново и не е кой знае каква тайна как става. При такова заангажиране на учени по проблема нормално да се появят много бързо кандидат ваксини.

# 7 897
Цитат
Това за 28 дни е събитие с екстремно ниска вероятност- част от опашката на статистическото разпределение. 99% си ги развиват преди 14 ден (средно 5.5 дни). Нататък след 14-тия вероятността бързо се срива.
Сигурно ли е че е така, защото в статията на Дойче Веле се изразяват сериозни съмнения. А си мисля че данните от кораба е възможно да потвърдят тези съмнения. Там данните които ти постна не показваха ли че има голям брой безсимптомни болни. Да не се окаже че всъщност няма много хора които карат безсимптомно болестта което на мен ми е малко нелогично, че хем е толкова смъртоносна хем много хора могат да не разберат че я карат, каквото е предварителното заключение на база кораба, а всъщност инкубационният период да е по дълъг, което ще направи усилията на държавите за ограничаване на епидемията неефективни ако те действат според схващането че 14 дни е максималният инкубационен период в множеството случаи.

В крайна сметка с времето когато картината на заразените на кораба се развие вероятно ще се разберат много неща за вируса.

# 7 898
  • София
Скрит текст:
В нашия магазин всичко има... Паника няма... Само аз лудата с бурканите. И докато ги купувам, се чудя, кой нормален ще може да яде всеки ден боб и леща?
Както и да е, мисля да спра със запасяването, че ставам смешна вече. Ако искате да се посмеете, защото мен ме напушва, като си гледам запасите:
5 буркана 500 мл боб варен, различни видове
1 буркан 500 мл леща
1 буркан 500 мл зелен боб
10 пюрета на прах
2 пастета
2 лютеници
2 конфитюра
буркан печени чушки
компот вишни и компот от праскови
2 соса за спагети
6-7 бебешки пюренца
12 пакета сухари
тоалетна хартия (за боба)
още тоалетна хартия (за лещата)
2 малки опаковки сирене (до края на април годни)
2 големи опаковки кашкавал (също)
2 луканки (до април годни, ама едната се предадох и я почнах)
4-5 консерви с риба тон
Супер ми е смешно, даже ми е и жал, за парите, дето ги дадах, Все си викам, голяма си паника. Никой друг не се е панирал, само ти. Ама пустото, вярвам на германците. За да съветват да се запасим, може пък да имат нещо предвид.
Извинявайте, вие на глад ли ще се обричате? освен сиренето и кашкавала, друго сносно не видях? Сиренето и кашкава дано не са за цяло семейство, че сам ги изяждам за макс 10 дни. Особено пък, ако другите храни са само боб и леща, считай. Тия 500 мл си е едно ядене. Тая луканка свърши като сандвич между два резана кашкавал...
Къде е месото?????
На вас ви е смешно, аз съм загрижен за вас и детето ви, ако смятате дълго да не излизате.

# 7 899
Точно от кораба го хванаха това с 28те дни инкубация. Мисля, че 380 души пуснаха след 14 дневния карантинен период и те си се завърнаха в САЩ, Полша, Италия и след още 14 дни се оказа, че били болни, вирусът си работел, но не се проявявал със симптоми.

Раптор, винаги се питай: Кой печели от това? На кой Китай не му харесва да е силна икономика? На кой сме му все трън в очите християнска Европа?

# 7 900
  • София
Сигурно ли е че е така, защото в статията на Дойче Веле се изразяват сериозни съмнения. А си мисля че данните от кораба е възможно да потвърдят тези съмнения.
Гледам научните публикации, не Дойче Веле- в такива медии търсят сензации. Няма как да е 100% сигурно- авторите на такива изследвания имат проблем с информацията за момента на инфектиране. Все пак това е метода по който се процедира при другите болести- статистически разпределения.

# 7 901
  • София
Във Фрамар са пуснали еднократни маски по 2 лв парчето!!!! Нямам думи, нямам

# 7 902
  • София
Точно от кораба го хванаха това с 28те дни инкубация. Мисля, че 380 души пуснаха след 14 дневния карантинен период и те си се завърнаха в САЩ, Полша, Италия и след още 14 дни се оказа, че били болни, вирусът си работел, но не се проявявал със симптоми.
Щеше да е така, ако всички се бяха заразили още в началото на инфекцията на кораба. Някои обаче са се заразили едва няколко дни преди да ги свалят от кораба.

# 7 903
Попрочети пак, но за тая болест и ще разбереш защо се вълнуваме къде и как се разпростира вече 527 стр

# 7 904
Цитат
Няма как да е 100% сигурно- авторите на такива изследвания имат проблем с информацията за момента на инфектиране.
Ами значи не е съвсем сигурно, аз затова си мисля че много се избързва с изводите на база данните от кораба, там ситуацията тепърва ще търпи развитие. Трябва да се изчака това развитие, да се види колко хора ще развият симмтоми, кога ще ги развият, каква ще е смъртността, колко ще са тежките случаи, леките и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт