Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 651
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 8 400
  • Street of Dreams
Днес е футбол.
Играе Борусия.
Медиите пишат, че се били взели мерки - на територията на целия стадион били инсталирани дезинфекционни препарати, селфита и автографи били забранени. На зрителите е забранено да си носят сами шишенца с дезинфектанти, защото можели да замерят футболистите с тях.
Скъпи ритачи и зрители, ИЗОБЩО не помагат стерилните ръце, ако някой се изкашля около теб или хване дръжката на вратата преди теб.
Европа има още много да учи.

За детската градина, където учителката се зарази от мъжа си: 4 деца са заразени, в детската градина учат 114 деца. 100 са тествани, 14 не са отишли на доброволния тест...
За родителите нищо не се споменава, нито се контролира.

# 8 401
Ако е вярно, че Април / Май с времето ще се оправят нещата, стига да не мутира, и както до сега се вижда като добра прогноза по отношение на топлите страни, където е отишъл вирусът, то имаме само 31 дни, в които да сме внимателни.
И си мислиш, че на първи април рязко и трайно ще стане 30 градуса? И да стане, ако не помогне?
Глупаво е на този етап да разчитаме, че топлото време ще ни помогне.

Призовавам ви да се въздържате от лепене на етикети като за по-бързо, защото ако много държите да си думаме като че ли сме на селския мегдан, ще ви отвърна със същото, въпреки, че силно ценя възпитанието и добрия тон.

Относно корона вирусът, не е нужно да стане 30 гадуса, просто да е трайно топло и трайно над 25 градуса. Това показват данните за сега. На такива места хората са масово излекувани.

Аз не съм синоптичка и не очаквам нито аз нито някой друг да ми каже, че аз знам какво ще е времето. Ето тук има прогнози:
https://www.accuweather.com/bg/bg/sofia/51097/april-weather/51097?year=2020

Март ще е с променливи температури, Април ще е по-добре. Трайно над 25 градуса можете да се стои и сега, вкъщи, на парното.

# 8 402
Цитат
Естествено, че има и крайности и среда - независимо от това, което казват/не казват властите. Само че няма смисъл да се търси виновен за личната липса на здрав разум, след като има достатъчно реални проблеми - липса/наличие на медикаменти, подготвеност за кризисни ситуации, оборудване и пр.
Не, тука не съм съгласен, вина трябва да се търси в стратегията на правителството. Тя е грешна Simple Smile То мен чак ми става смешно, като ги гледам, защото то вече е очевидно и от Кантарджиев, Митафчийски че това е стратегията на правителството да се потушава паниката като се приказват глупости как грипа е много по опасен. Тази стратегия има за цел да потуши паниката за да спрат да се изкупуват цели аптеки. Защото и Мери Ан и Снежана са прави защото после няма да има лекарства за реално нуждаещите се, понеже сульо и пульо си мисли че идва краят на света и трябва да си зареди мазето с консерви и лекарства. А краят на света не идва защото смъртността в официалните данни не е 100% а е само 3,42% което разбира се е страшно много. Иначе си права че правителството не носи вина че повечето хора не са рационални като теб и мен. Защото аз не съм тръгнал нищо да купувам въпреки че прекрасно осъзнавам че смъртността от това чудо е 10-ки пъти по висока от тази на грипа, вкл. и сред младите. Но храната няма да свърши, тя никъде където са поставени градове под карантина не е свършила,  за какво да изкупя целият магазин и да потроша една камара пари, а лекарства няма да ми помогнат за какво да изкупя цялата аптека. Ако не дай си Боже се заразя ще се обадя на зрдавните служби да дойдат да ме изолират и се оставям на техните ръце, за какво ми е да изкупя цялата аптека при положение че лечение срещу това чудо няма. А и като се разработи ефективно лечение  то ще се прилага над вече болните в болниците, какъв е смисълът да изкупя цялата аптека. Но това че повечето хора не са рационални като теб и мен, не премахва грешният начин по който правителството управлява ситуацията.

# 8 403
Според експертите изобщо не е сигурно, че вирусът ще изчезне когато времето се стопли. Засега всичко са недоказани предположения. Вече пуснах статия от Таймс. Естествено че е глупаво да разчитаме само на това и да не правим нищо друго.

# 8 404
Слушам по канал 3 Кантарджиев - коронавирусът започвал с хрема - течащ нос, бистър секрет 2-3 дни. Нали масово четяхме до сега, че няма хрема при този вирус?! Аз ли съм в грешка?

Права сте, не започва съвсем така. Започва безсимптомно, дори и да сте се заразили. Това може да продължи от 2 до 28 дни. Може да влезе през устата, очите и носа. Затова пипането на лицето е добре да се избягва.

Когато се появят симптоми те са на болки в гърлото, кашляне, задух ако е влязло през устата; на лека хрема, главоболие и течащ нос ако е влязло през очите. И при двата случая може да има и тепература.

ЛилиМ, точно така. Надяваме се този вирус да се държи като другите вируси и да не вирее при добро време.

# 8 405

Благодаря за съвета, лошото е, че мазе нямам.

Аз също се надявам, по аналогия с пдобни вируси, че с топлото време ще се намали и овладее ситуацията с разпространението на вируса. Но изобщо не съм съгласна с прокламирането от медии и всякакви уж специалисти виждане - Устискайте да април и вируса ще изчезне. Не, не знаем дали ще изчезне, а и да го направи, надали ще е април. В България трайни температури от порядъка на 27-30 градуса имаме чак през юни, а дотогава ще е хубаво да се вземат необходимите мерки за превенция.

Не съм визирал месеци. Това, което е известно за сега е, че при околна температура над 21 С вирулентността започва да спада рязко. Продължителността на деня и повечето слънчеви дни през пролетта и лятото (УВ радиация) също помагат. Дали ще бъде април или юни не зная и не се наемам да прогнозирам.

# 8 406
  • София
Less, прочетох thread-a.
Не виждам какво ново ни казва, освен евентуалната теза за по-смъртноносна мутация в Латинска Америка. Иначе ми е ясно, че всички по-сериозни организации са били в течение на целия shit от самото начало, че ни чака страшна рецесия и т.н. Относно това дали и колко ще намалеем като популация, опасението ми е, че именно на тези организации изобщо не им пука.

Мен също ме тревожи въпросът дълготрайно ли е излекуванeто от CoVid. Нещо нещата не изглеждат стабилно в тази посока.

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 00:16 от Rafiqa

# 8 407
Вчера четох за "излекуван" евреин от круизния кораб, който след завръщането си в Израел, отново показва положителен резултат. Днес същата информация излезе за японец, пак от кораба. Излекуван уж, ама не съвсем? Пак се оказва +. Само на мен ли това ми се струва странно? Доколко е вероятно да се презаразят? Излекувани ли са били въобще?
Информация е сигурна, идва от BNO.
Не е добре, и първата японка, която са излекували и тя се връща пак. Дали е пак със симптоми или просто са му правили тест за всеки случай? Изобщо не трябва да се смята бройката на излекуваните за точна. С времето явно ще намалява.

# 8 408
Една част от хората явно не придобиват достатъчно силен имунитет и се заразяват повторно. Не е нещо нечувано и невиждано. Част от хората по принцип реагират по-слабо на антигени, това са тези, които и ваксини не ги ловят.

# 8 409
Ако не дай си Боже се заразя ще се обадя на зрдавните служби да дойдат да ме изолират и се оставям на техните ръце, за какво ми е да изкупя цялата аптека при положение че лечение срещу това чудо няма.

Т.е. ще постъпиш точно, както те съветва МЗ. Правителството да се подготвя за кризата с лекарства и оборудване. Каквото е могло да даде откъм препоръки, ги е дало и не виждам защо да не му се доверяваме, още повече, че директно ни препредава препоръките на СЗО.  Иначе досега потвърдени случаи няма, но има опасения от премиера, че НОИ ще фалира при мащабни мерки /вероятно и здравната система също/ - аз допускам, че и това е така, но не мисля, че запасяването с боб ще помогне. Какво повече искаш да ти кажат? "Ужасно е и ако вземе да дойде, ще е още по-ужасно, но ние ще се стараем да се справим, въпреки, че не можем"?

# 8 410
Vapor, за съжаление не виждам къде е написал, че в Европа ще бъде най-безопасно. Ако искаш, пусни цитат.
Rafiqa, да, повечето хора подозираха за това още от самото начало.
Проблемът е, че все още масата се поддава на успокоенията на клоуни като Кантраджиев.

# 8 411
А от къде тръгна това, че ракията предпазва от вируса?

# 8 412
Рафика, този анонимен казва и нещо друго. Че тази постановка с апокалиптичен край има много добре обоснована икономическа причина:

1. Възрастните, болните и тези с придружаващи заболявания да бъдат премахнати от здравните каси в света
2. Да се съсипе икономиката на Китай, в която страна в момента е 90% от производството на света

И най-важното ТРЕТО:
Като се инсценира "вирус", който да "намали населението", но като се инсценира по такъв начин, че да прилича на холивудските филми, на това, което се описва в книгите ("които са го предсказали това" ... или по-скоро са били отправна точка на тези, които манипулират масите) и на това, което се описва в Библията ..

Масите ще бъдат готови да се откажат от всякакви свободи, да се съгласят на всякакви жестокости и ще бъдат толкова лесно манипулируеми, че просто нямам думи.

# 8 413
И аз се радвам, че нямаме регистрирани случаи към момента, не е разпространен масово, което не значи, че не може да си върлува скришно. Взимайте предпазни мерки и най-вече ограничаване на преки контакти с хора, това е най-ефективната превенция. Който може, да работи от вкъщи и да си спести безмислени излизания. В същото време моите колеги в университета в Австрия се подвизават. Супер. Абе, тези хора...
 Освен да се надявам да изкарам дяволски късмет, няма друго какво. Ако лекциите ми не бяха задължителни, бих спряла да ходя. В момента всякакви университети и училища са рискови и имат потенция да разпространят евентуална зараза. Но предполагам за да ги затворят, трябва да има изолирани поне няколко случая. Ще видим какво ще стане.

Rafiqa, и мен ме тревожи същото нещо.
Елфичка, за пореден път мненията ни се припокриват. Колкото повече го мисля, толкова повече стигам до същия извод.

# 8 414
А от къде тръгна това, че ракията предпазва от вируса?

Меме във фейсбук.

Общи условия

Активация на акаунт