Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 226
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 735
  • Germany
Нали сте гледали клипчета как в Иран не се здрависват вече, а се потупват с крака. Тука сме на усмивки:

# 9 736
  • София
Много моля само да не станем някакви пишман параноици. Wink
Според мен този вирус е влезнал в България, но не е хванат, просто разсъждавам обективно и реалистично. Но това не значи, че всеки кихащ или кашлящ, който срещнем е болен точно от него. По-вероятно е да ви убие някоя ваза от някой балкон, отколкото да хванете вируса. Така де... Simple Smile
Но това не значи, че не трябва да взимаме мерки и да се пазим. Точно за това пиша вече няколко пъти. Обсъждайте го с ваши роднини, приятели и колеги. Ако всеки поддържа хигиена, ако всеки е предпазлив и мисли и за околните, а не само за себе си, то не само от този вирус ще се предпазим, но и от много други, които щъкат по това време на годината. Аз повлиях на някои хора и съм много доволен от това. Други никога няма да се осъзнаят и риск винаги ще има за съжаление. Но какво да направим повече?
Просто или излизате и не мислите за това постоянно или се затваряте в някоя паник стая за 4 месеца, защото някои хора сигурно и това си го мислят и до там. Стреса ще убие повече хора отколкото вируса. Психологията е много важна тук. Нагласата ни.
Няма страшно, вярвам, че ще се оправим (не само ние, глобално говоря), но ако не си вземем поука от това което се случи, то следващия вирус (дали догодина или след 25 г.) ще ни затрие всички. И вярвам, че хората ще се поучат от грешките си. Simple Smile

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 19:41 от Diavolo

# 9 737
В какво точно се изразяват драконовските мерки?
Flushed
Е, нали точно под твоя постинг ги коментирах преди няколко дни. Принудителна карантина в болница, ако си била в засегната от вируса страна. Ето цитат:
Скрит текст:
Русия и скандинавските страни случаите засега са единични.
Можеше все пак и да спомене, че мерките при Русия например от седмици са драконовски. Например затварят китайците, които идват, за по две седмици в карантина, дори и без симптоми. Всеки от тях е първо в карантина. Дори и самите руснаци, идващи от страни със случаи. Може да се прочете и за случая Алла Ильина (Alla Ilyina), която избяга от наложената карантина и я върнаха обратно в болницата, където жената каза, че няма храна и хигиената е лоша. Не и позволиха със съдебно решение да е под карантина вкъщи.

ПП Има случай в Залцбург, в Австрия са десет. Аптеките нямат ли ресурс да правят на място спирт?

В Австрия са 16.

ПП Допълвам, че деветият във Виена е бил във връзка със заразената двойка. Вторият случай в Залцбург също е във връзка с вече известен заразен.

# 9 738
За да се следи за спазването на карантината, трябва да има обучен за целта персонал.
Ами то има - само да кажат на съседите по входове и те ще се обаждат в РЗИ, нямаме нужда от компютърно следене.
Скрит текст:
Това е шега.

# 9 739
  • София - Рим и обратно

На кафето не смятам да отговарям. Има препоръки и не ги измислям аз, въпроса е защо са само препоръки, а не са задължителни и защо няма кой да следи за спазването им?

Ми не ми отговаряй, хич не държа, а се опитай да си отговориш на въпросите, които сама си задаваш.
Или продължавай да следиш комшиите и да звъниш по инспекциите. Може и в полицията да почнеш да звъниш.
От вируса може и да има жертви, но от глупост не се умира, споко.

# 9 740
  • София
Да, ама от много инфо взех да се обърквам!:sunglasses:

# 9 741
  • София - Рим и обратно
Да, ама от много инфо взех да се обърквам!:sunglasses:
Викаш, почна да се чудиш дали сама да не си посегнеш, че да се свършва с тая мъка Laughing... Май много са така.

# 9 742
  • Пловдив
За да се следи за спазването на карантината, трябва да има обучен за целта персонал.
Ами то има - само да кажат на съседите по входове и те ще се обаждат в РЗИ, нямаме нужда от компютърно следене.
Скрит текст:
Това е шега.

То ясно, че е шега. Обаче се чудя на кое позвъняване от съвестен съсед в РЗИ ще спрат да вдигат телефоните.
И дори да ти отговорят, какво ще направят от РЗИ ? Ще ти пратят общинска полиция да те глоби? Или направо военните? Ама то тях не ги брой, те са достатъчно малко, а и една част ги готвят пак да ги изпратят по границата с Турция.
От класа на детето ми има 3 момчета по на 18 години под карнатина. Двамата си я спазват, ама третият още на другия ден след прибиране от Италия беше навън. Като не е на училище, защо пък да не се разходи.
Хубавото е, че за тези 7 дена не се е чуло от групата от 20 деца + 2 учителки някой да е болен.

# 9 743
И тримата заразени чехи са в добра кондиция, без кашлица и температура. Единият (най-възрастният) е професор в университет и е преподавал цяла седмица преди да бъде тестван. Заразен е на конференция в Италия. Сега под карантина слагат колегите му, класа му и класовете на колегите, които са дали признаци, но още не били тествани.

# 9 744
  • София
.

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 16:23 от rally

# 9 745
Всъщност, ако трябва да сме най-точни, карантина се прави от военни Simple Smile
Всичко друго има пожелателен характер.

Абсолютно съм съгласна. Само че военни откъде....
Затова и Китай успяха доста да стопират разпространението - тоталитарна власт и силна полиция/милиция. Затова и Русия ще успее. В демокрацията как ще бъде ...да сме живи и здрави да разберем

# 9 746

Абсолютно съм съгласна. Само че военни откъде....
Затова и Китай успяха доста да стопират разпространението - тоталитарна власт и силна полиция/милиция. Затова и Русия ще успее. В демокрацията как ще бъде ...да сме живи и здрави да разберем

А дали ще бъдете доволни ако заради съсед от вашия вход, когото не сте срещали от месец, поставят въоръжена охрана пред входа, която има право (и е длъжен) да разстреля вас и семейството ви при опит да напуснете сградата за период от 27 дни?

Be careful what you wish for.

# 9 747
Тези затваряния в изолационни центрове, не са ли предпоставка за една хубава вътреболнична инфекция. Ако някой от там има нещо друго освен коронавирус, шанса да го хванат другите става неумоверно висок.
Винаги съм се чудила, ако имаш един вирус в теб и хванеш и втори какво ли ще стане?
Говорим за изолационни центрове тип - кораба, сградата в Ухан, хотели и хостели.

# 9 748
Тези затваряния в изолационни центрове, не са ли предпоставка за една хубава вътреболнична инфекция. Ако някой от там има нещо друго освен коронавирус, шанса да го хванат другите става неумоверно висок.
Винаги съм се чудила, ако имаш един вирус в теб и хванеш и втори какво ли ще стане?
Говорим за изолационни центрове тип - кораба, сградата в Ухан, хотели и хостели.
Под вътреболнична инфекция се разбира нещо съвсем друго.
Иначе затварянето в хотели, по кораби и т.н. се оказа доста неефективно. На круизния кораб докараха някаква извънредна заболеваемост.

# 9 749

... знам, че от глупост не се умира иначе много хора нямаше да сте тук и да пишете в темата Simple Smile

За съжаление, глупостта е главният фактор за преждевременна смърт в днешния свят, особено в развитите страни. Дали ще е умишлено водене на нездравословен живот, ненужен стрес, здравна немърливост, ниска лична хигиена, безотговорно поведение на пътя (пандемия за България) или още много други неща, няма значение.

Общи условия

Активация на акаунт