Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 211
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 485
  • град-държава
Вече бяха пуснати статии и от януари със същите новини от БГ.

# 10 486
  • Germany
Account, четох за  проблемите на вашите лекари. Предполагам навсякъде в Германия така ще се случи. Само не разбирам къде бляха всички един месец  и не се снабдиха с необходими неща. Предполагам и тук в Бавария ще са същите, когато понапреднем със случаите.

# 10 487

Шарп, Японска марка, спират да произвеждат телевизори и ще използват фабриките си да правят маски. Глобален е проблемът.
За втори път чета как еди кой си завод спира еди какво си и ще прави маски.
Вие как си представятетези производства. На поточната линия за платки слагат маски и с поялника закрепят ластичетата.

Ако имах завод щях да ти кажа как става, но нямам. В ерата на 3Д принтирането сме, така че щом Японците са преценили, че могат да използват поточните си линии за друг вид производство, сигурна съм, че си разбират от работата и не съм аз тази, която ще им каже кое е възможно и кое не.

# 10 488
  • София
От колко време това чудо циркулира незабелязано в САЩ,  Европа и по света?
И колко от нас всъщност са го изкарали се пита.

# 10 489
Аз съм в NRW Германия, никъде не съм видяла новопоставени дезинфектанти досега, и в училището на сина ми също няма. Освен това, са казали на децата, че няма да обсъждат положението с вируса там. Децата да си говорят може, но учителите не коментират.
Докторите от района казват, че и за тях няма дезинфектанти вече, както и маски нямали. Днес са писали официално оплакване до министерството, чувстват се оставени сами пред Короната.
Искрено ти съчувствам! Браво, че са писали.
И при нас не съм видяла до сега сериозни мерки,  практически указания, промени. Никъде. Нито в моята работа, нито в училището на сина ми, нито в работата на съпруга ми. Нито по улиците, никъде.

# 10 490
Аз съм в NRW Германия, никъде не съм видяла новопоставени дезинфектанти досега, и в училището на сина ми също няма. Освен това, са казали на децата, че няма да обсъждат положението с вируса там. Децата да си говорят може, но учителите не коментират.
Докторите от района казват, че и за тях няма дезинфектанти вече, както и маски нямали. Днес са писали официално оплакване до министерството, чувстват се оставени сами пред Короната.

Аз от събота насам обикалям лекари, аптеки и по друга работа бях в АОК в събота сутринта. Навсякъде има диспенсъри, днес и в Алди на касата имаше. В класа на дъщеря ми шест деца днес са отишли на училище. Не вярвам да има как някой да им каже какво да обсъждат, защото не са в грундшуле или кита все пак. Но като цяло съм с усещането, че никой не знае какво точно се случва и какво да прави, както обикновено, ако не е зает с производство на коли и електроуреди.

# 10 491
Смъртността в Италия е като тази в Иран. И в двете държави, броя на болните /официално/ са еднакви.
 В Корея са двойно повече болните, двойно по малко смъртните случаи.

# 10 492

Шарп, Японска марка, спират да произвеждат телевизори и ще използват фабриките си да правят маски. Глобален е проблемът.
За втори път чета как еди кой си завод спира еди какво си и ще прави маски.
Вие как си представятетези производства. На поточната линия за платки слагат маски и с поялника закрепят ластичетата.

Някои хора си представят света точно така. Странно, но факт. Любопитно ми е само защо създателката на тази "новина" избра Sharp? Много по авторитетно щеше да е например Sony или Panasonic. A представете си каква сензация би предизвикала със Samsung, особено на фона на многото нови случаи в Южна Корея.
Някак си, липсва и въобръжение.

# 10 493
Възможно е да става дума наистина за това. Ако София наистина има 12000 то при 8 пъти повече население нормално да имат поне 80 000 по аналогия. Сигурно са били отделените за целта.

Да, ето го.
https://4g.dahe.cn/en/20200229608184

"Леглата за пациентите с коронавирус са се увеличили от 5000 на 23000, като 9000 от тях са били за пациенти в тежко състояние".

Малко ни подмина тази утеха, въпреки че предпочитах да си прав/а.

Mama_Nana, може би ловят много хора с леки симптоми, ако е вярно, че тази църква/култ им е дала база за проверка от 200 000 души. Въпреки че това не променя абсолютната цифра на починалите.

# 10 494
т.е. са имали 5000 легла преди епидемията, което е 10 пъти по-малко от тези в България (50 000). По аналогия с България, Ухан е трябвало да има поне 80 000. Разширили са ги до 23 000, с което са си останали на ниво легла на 1000 души- третия свят.

Нали стана ясно, че леглата  не са проблем, а апаратурата и специалистите.

Имаше снимки от Китай, на хора пред входа на болницата на системи и кислородни апарати закачени по дървета и огради.
В София леглата са огромен проблем!
Последната година минах многократно през софийските болници, спешни отделения и т.н. Легла в София няма, тук са 2мил души. В Долно Нанагорнище може да има сграда с легла без лекарски персонал, но в София положението е много зле. На два пъти ме уредиха с връзки като прилежаща(да ходя през деня за изследвания)- казват на всяка цена трябва да влезеш в болница, но нямаме места. Всяка сутрин наставаха скандали за местата и се чудеха какво да ги правят болните, по всички отделения беше така, слушах ги да звънят по другите отделения. Това лятото във ВМА.
Същото в спешното в Токуда. Идваха шефове на отделения да вдигат скандали на спешното да спрат да приемат...
Не лежете на това колко легла имало, те са в отдавна обезлюдени градчета, където даже лекари няма. Връщаха масово и болни деца. Не случайно ги гледаме по телевизията как обиколили по нощите Еди колко си болници родителите.

# 10 495
  • град-държава
От колко време това чудо циркулира незабелязано в САЩ,  Европа и по света?
И колко от нас всъщност са го изкарали се пита.
Покрай нас масово натръшкване в средата и края на януари, някои и в болница.

# 10 496
Скрит текст:
Скрит текст:
Леле, да се свършва с тоя коронавирус, че както е тръгнало, хората ще се изпотровят с витамини, чесън и белина и ще си протъркат кожата от миене и дезинфекция.
Що за малоумен коментар!
Вие не си мийте ръцете и не берете грижа за кожата на останалите.
[/spoiler]
По- полека.
Аз по прицип си мия често ръцете и ползвам белина от години. Не виждам какво повече да направя по въпроса, освен да си докарам някой дерматит и алергия, може би?
Някои хора прекаляват с паниката.
[/quote]

Ще цитирам Вермилион, която правилно отбеляза, че на много хора чак сега им светва какви са хигиенните навици по време на вирусен сезон.

Надявам се, че няма да се заблуди някой, че миеето на ръцете е "прекаляване с паниката" и "води до дерматит и алергия".

# 10 497
  • на пистата
Британски гост в поставения под карантина хотел на остров Тенерифе е бил диагностициран с коронавируса.Май и в Англия си имат бая болни.
https://novini.bg/sviat/eu/585375

# 10 498
Не знам колко са леглата по болниците в София, но в пика на грипната епидемия миналия месец в Инфекциозна болница отложиха приема на 2-годишното ми дете с 24 часа, защото нямало легла. Записаха я в тетрадка за прием за следващия ден ако няма подобрение. А беше с 40 градуса на 4-ти ден от грипа и бяхме насочени от лекар там. Пред нас приеха циганче на едно легло с братовчедка ѝ. Да не напомням случаите на размотавани с часове деца между болниците. Толкова за многото легла.

# 10 499
  • София

В София леглата са огромен проблем!
Последната година минах многократно през софийските болници, спешни отделения и т.н. Легла в София няма, тук са 2мил души.
Не знам- жена ми се наложи да влезе във ВМА за пневмония и си я приеха веднага без никакви връзки и считам, че се отнесоха абсолютно професионално. Аз преди няколко години се наложи да бъда приет по спешност за операция, изключително съм доволен от болницата. детето ми беше беше в болница- също всичко е ок. Никакви връзки не сме ползвали в нито един от тези случаи. Роднина беше успешно лекувана от рак с всичко необходимо и от 10 години си е жива, считам че имаме много добро здравеопазване и най-вече с много бърз достъп. В други държави чакат по 3 месеца за специалист, колко чакат за изследвания не е истина.

Общи условия

Активация на акаунт