Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 125
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 10 500
Проблемът с маските е глобален. В Китай няма кой да ги направи. Буквално.

При декларирано производство от 110 000 000 бр. дневно, надали няма кой да ги направи, нито буквално, нито преносно.

Една от големите фабрика, произвеждащи маски, е в Ухан.
Един от най-големите центрове - Гуанджоу, също беше под карантина. Не зная дали вече е вдигната.  Както и много други големи градове, в които е централизирано производството.

# 10 501
Скрит текст:
Леле, да се свършва с тоя коронавирус, че както е тръгнало, хората ще се изпотровят с витамини, чесън и белина и ще си протъркат кожата от миене и дезинфекция.
Що за малоумен коментар!
Вие не си мийте ръцете и не берете грижа за кожата на останалите.
По- полека.
Аз по прицип си мия често ръцете и ползвам белина от години. Не виждам какво повече да направя по въпроса, освен да си докарам някой дерматит и алергия, може би?
Някои хора прекаляват с паниката.
И неадекватен в добавка.
Някои хора бяха писали, че обикалят с болно дете по лекари, така че спри се.

# 10 502
Не забравяйте, че България не е само София. Хора живеят и в Казанлък, Сливен, Ямбол, Шумен, Разград, Видин, Монтана, Смолян... Wink Или евентуално ще боледуват само хората в столицата?

# 10 503
А как процедирате с бебетата, на които трябва да има се сложи ваксина? Звънях на педиатъра, каза да не се притеснявам и да идем на ваксина. Отидохме ММ влезе пръв в чакалнята, така практикувам по време на вирусен сезон и без корона вирус, и бързо излезе. Било пълно с болни деца в ден, когато уж се провеждат само консултации. Тръгнахме си, но сега се чудя какво да правя... Ваксината ми е важна, но се притеснявам да не се разболее детето, даже и да не е с корона вирус има нова вълна грип.

# 10 504
  • на пистата
Не забравяйте, че България не е само София. Хора живеят и в Казанлък, Сливен, Ямбол, Шумен, Разград, Видин, Монтана, Смолян... Wink Или евентуално ще боледуват само хората в столицата?
Много добре казано!

# 10 505
  • Terra incognita
А как процедирате с бебетата, на които трябва да има се сложи ваксина? Звънях на педиатъра, каза да не се притеснявам и да идем на ваксина. Отидохме ММ влезе пръв в чакалнята, така практикувам по време на вирусен сезон и без корона вирус, и бързо излезе. Било пълно с болни деца в ден, когато уж се провеждат само консултации. Тръгнахме си, но сега се чудя какво да правя... Ваксината ми е важна, но се притеснявам да не се разболее детето, даже и да не е с корона вирус има нова вълна грип.
Ами отложете я, докато отмине грипът. Аз съм отлагала много ваксини поради подобни причини.

# 10 506
В обществените сгради наоколо наслагаха автомати с дезинфектанти - училищата, общината, големите фирми, спортни зали. Доста работодатели се погрижиха за повишаване на дезинфекцията на работните места и в работния процес. В аптеките продължава да няма маски и дезинфектанти, доста лекарства се продават с ограничение в количеството, някои неща липсват. Днес не успях да намеря спрей за почистване на рани в 4 аптеки. В по-евтините магазини няма брашно, бутилирана вода, консерви,  макарони, тоалетна хартия. В дрогериите няма дезинфектанти , сапуни, антибактериални кърпички, превръзки. Големи международни форуми се отлагат или отменят,  но локални събития със струпване на много народ се провеждат по план. Също и училищни пътувания не се отменят, задължителни са. Хора с маски по улиците няма.
Баден-Вюртемберг , Германия

# 10 507
Първи случай в Чили.

BREAKING: Chile reports first case of coronavirus https://t.co/eUoE2b20hL

# 10 508
Скрит текст:
Леле, да се свършва с тоя коронавирус, че както е тръгнало, хората ще се изпотровят с витамини, чесън и белина и ще си протъркат кожата от миене и дезинфекция.
Що за малоумен коментар!
Вие не си мийте ръцете и не берете грижа за кожата на останалите.
По- полека.
Аз по прицип си мия често ръцете и ползвам белина от години. Не виждам какво повече да направя по въпроса, освен да си докарам някой дерматит и алергия, може би?
Някои хора прекаляват с паниката.
[/quote]

Да купиш по 5 кила боб и леща, то се знае.

# 10 509
Това че някой е лекуван успешно от рак не значи че легла за реанимация и инфекциозни заболявания има достатъчно. Болнични легла и болнични легла, които да се ползват при пандемия са различни неща. Освен това"легло" е събирателно понятие за апаратурата, медицинските лица и прочие, които седят зад това легло.
Това не е хотел, лягаш и готово.

# 10 510

Поне за един от тези градове със сигурност/от лични наблюдения/ места и в момента няма в голяма част от отделенията. И апаратура няма, и лекари не достигат, и е страшно и без корона вирус. Нямам представа как ще се справят при евентуална епидемия.

# 10 511
Като чета, че в Германия ситуацията в здравеопазването е изтървана, се чудя на оптимизма на някои относно нашата система.

# 10 512
Този човек щом е починал на 13ти февруари, то е бил болен поне месец преди това. Вируса си обикаля света от няколко месеца и никой не е забелязал увеличения брой пневмонии... Чак не мога да го повярвам. Сигурно още при първите тестове от интензивните отделения, ще излезе случай в България. Не ми се иска да е така, ама...

Имаше една американка с гривна на крака, някой я следеше. Какво се случва с нея?

# 10 513
  • Germany
В Бавария отменят повечето големи събития. Вече говорят, че губят милиони евра. Звено на БМВ, офисът на ProSieben и още две големи фирми са в карантина заради заразени служители. Даже кандидат за кмет има в карантина, заради контакт с болен от Дюселдорф. А още нямат и трийсетина случая. Ше видим какво ще стане по-нататък. Иначе ни раздадоха листовки и навсякъде има инфо за коронавируса.

# 10 514
  • на пистата
Какво се случва и с бриганското семейство от круиза.Мъжа който правеше клипове.Жена му беше в тежко състояние мисля.

Общи условия

Активация на акаунт